Fűszer és Lélek

Utolsó krémleves a télen

Már csak azért is az utolsó, mert ma már március van, és az ugyebár már tavasz. Igazából valódi, házias zöldborsó levesről álmodozom, arról ami olyan édes, hogy gyönyörűség minden egyes kanál belőle, de addig is, amíg erre várnom kell, megeszek én minden más levest is, mert a leves jó. Télen is és tavasszal is. 
Múlt héten volt egy jó kis arab vacsoránk, ott volt ez a leves, aminek igazából szír gyökerei vannak, de abba sárgarépa nem kerül. Én is csak azért tettem bele, mert sikerült jó minőségű, édes répát vásárolnom, és ez nem elrontotta, hanem javította a leves ízét. 
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
3 dl vöröslencse (nem tudom hány deka lehet, egy bögrével mértem)
3 dl török joghurt, vagy lecsepegtetett sima joghurt
1 szál póréhagyma
2 kk római kömény
1 ek méz
só, bors, ízlés szerint chili
olívaolaj
A pórét megdinszteltem az olajon, majd rádobtam a karikákra vágott sárgarépát is. Felöntöttem forró vízzel, és belefőztem a lencsét is. Fűszereztem, és leturmixoltam. Csak akkor kevertem bele a joghurtot, amikor elkészült. Tálalásnál még olívaolajat és római köményt tettem a tetejére.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nóra says:

    Bizony, nagyon finom. Chilis joghurttal, bergamottos olÍvával…kedd óta ezt eszem.

  2. Anonymous says:

    S kész. 😀 Igazán ínycsiklandozó és mondhatni "nehéz" krémleves. Abszolút diétás. Póré helyett sima hagymát sikerült hozzátennem, de így is nagyon finom lett. Zsuzsa

  3. Gasztro Kalandor says:

    Én már várom a tavaszi menüt:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!