Fűszer és Lélek

Sörös-tökmagos kifli

Igazából nincs mit írnom erről a kifliről, még év elején sütöttem, jó reggelire de csomagolni is könnyű. Különlegessége csupán annyi, hogy víz helyett sörrel készült a tésztája. Egy kiló lisztet használtam, ebből két tepsi kifli lett, a fele frissen ment a fagyasztóba.
 
Hozzávalók: 
50 dkg simaliszt
50 dkg rétesliszt
2 zacskó instant élesztő (7 grammos)
4,5-5 dl világos sör, liszttől függően
2 kk só
10 dkg tökmag
0,5 dl étolaj
 
A tökmag kivételével összegyúrtam a hozzávalókat húsz perc alatt alacsony fokozaton géppel. Hagytam duplájára kelni, majd belekevertem a tökmagot is. Ketté osztottam, mindkét feléből egy egy félcenti vastag kört nyújtottam, amit tortaszelet szerűen nyolc részre vágtam. Feltekertem, picit meghajlítottam, és letakarva hagytam kelni negyven percig. 
Megkentem a tetejüket vízzel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és húsz perc alatt megsütöttem.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mrs Moore says:

    a legjobb kifli amit mostanában sütöttem. Köszönöm.

  2. Édes és Keserű says:

    Fantasztikusan néz ki ez a kifli.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!