Fűszer és Lélek

Céges kuszkusz, ijedt férfi a belső szobában

Volt persze év végi céges buli is tavaly, nem is sikerült rosszul, azt leszámítva, hogy Dóra beteg volt, ezért csak behozta az ételeket amiket ő főzött, aztán gyorsan hazament.
 Én többek között ezt a vega kuszkuszt tettem az asztalra, amire olyan sok ételt sikerült összehoznunk, hogy majdnem leszakadt 🙂 Egyik kollégánk, aki kicsit később érkezett, mint a többiek, pár pohár pezsgő után elköszönt, és hazament. Amikor hajnal felé mi is indultunk, kapcsolom le a villanyokat, és látom, hogy maradt egy kabát, pedig mindenki kabátban várja az ajtó bezárását. Furcsa… Senki nem volt annyira részeg, hogy kabát nélkül ment volna haza, de most már mindegy.
Lemegyünk az alsó szintre, ahol van egy belső szoba, amit mindig zárva tartunk, szinte soha nem megyünk be oda, üres papírdobozok, egy bringa, és egy ágy van benne. Most látom, hogy a szobában ég a villany. Gondoltam lekapcsolom, aztán tényleg fogok már végre egy taxit magamnak, és irány haza. És akkor, amikor belépek, látom, hogy valaki alszik az ágyban! Persze, a kabát tulajdonosa. Nem tudom ki ijedt meg jobban.
Ha nem veszem észre, szépen rázárom a lakást, a biztonsági rácsot, és csak két nap múlva szabadul, ugyanis akkor töltöttem fel a lemerült telefonom 🙂
De szerencséje volt, észrevettem, otthon karácsonyozhatott a családjával, és nem maradt az oktogon rabja.
Na, de a kuszkusz. Húsz emberre készült, értelem szerint lehet felezni, harmadolni, vagy negyedelni az adagot.
Hozzávalók:
1 kg kuszkusz
10 dkg vaj
10 dkg szezámmag megpirítva
15 dkg sósmogyoró
15 dkg mazsola
1 sonkatök
4 ek méz
5 fej lilahagyma
1 dl száraz vörösbor
1 dl olívaolaj
1 kk koriander mag
1 kk római kömény
chili
2 nagy csokor koriander zöld vagy petrezselyem
A kuszkuszt elkevertem a vajjal és a sóval, és a mazsolával, majd leöntöttem annyi forró vízzel, amennyi egy ujjnyira ellepte. Alufóliával letakartam, és hagytam megpuhulni. A felkockázott tököt kevés vízzel egy pici vajon megpároltam, végül megpirítottam a rácsorgatott mézzel. A hagymát felkarikáztam és nagyon lassan megpároltam. Hozzáadtam a fűszereket öntöttem rá egy deci vörösbort , és tovább főztem mindig kevergetve, amíg lekvárszerű nem lett. A szezámmagot, mogyorót és a petrezselymet a kuszkuszba kevertem, a tököt és a hagymát ráhalmoztam a tetejére.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Jobbfajta céges bulikon ijedt párokra szokás rányitni a tárgyaló ajtót.Üdv medvedr

  2. Dió Bisztró says:

    Ha maradt volna ebből a finomságból, lehet, hogy kibírtam volna a két napot:DD


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!