Fűszer és Lélek

Kecskesajtos padlizsántekercs

A hanukai asztalra készült, de már tegnap elég rendesen rájártunk, nagyon finom lett!
Enyhén megpirított pitával a legpraktikusabb tálalni, mert azzal nagyon jól meg lehet fogni, nem lesz tőle mindenki nyakik olajos, bár a felnőttek tudnak bánni az ilyen helyzetekkel, a gyerekek ezt egészen máshogy kezelik, legalábbis Dávid szereti abban a pillanatban magába törölni a kezét, ahogy a szájába tömte azt, amitől zsíros lett.
Kecskesajt illik bele a legjobban, de valamilyen kéksajttal se rossz, sőt, mini mozerralgolyókkal is el tudom képzelni, igaz úgy még nem készítettem.
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
40 dkg friss kecskesajt
2 gerezd fokhagyma
1 kk szárított kakukkfű
2 ek tahihi (szezámmag paszta)
1 csomópetrezselyem
4 ek gránátalma szirup (a sűrűbbik fajta)
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt hosszában 3 mm vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, és egy ferdére állított vágódeszkán egy óra alatt hagyjuk lecsepegni, majd kinyomkodjuk.
A satot villával összetörjük, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a fűszerekkel, végül belekeverjük a tahinit is.
A padlizsánt egy forró grillserpenyőben olívaolajon megsütjük mindkét oldalán. A serpenyőből kivéve minden padlizsánszeletet borsozzunk, majd vékonyan kenjük meg az egyik oldalát gránátalma sziruppal. Végül a kecskesajtos krémből tegyünk egy kanálnyit az egyik végébe, és tekerjük fel.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Itt Moszkvában feta sajttal vagy brindzával és kaporral töltve készítik. Imádnivaló. Én mindig inkább készen veszem, mert úgy gyorsabban meg tudom enni. Imádom a receptjeidet! Üdv, Imola

  2. Nóra says:

    Eszter, ez bennem újabb kérdést vetett fel: mit csinálsz vele, amikor nem olajban sütöd? Mondjuk egészben vagy félbevágva, sütőben, és megtöltöd, ilyesmi?

  3. Én akkor sózom, és nyomkodom ki a padlizsánt, ha utána olajban sütöm. Így nem szívja meg magát annyira olajjal.

  4. ZboroKrisz says:

    Minden szakács sózza a padlizsánt. Én nem vagyok szakértő, de sosem sózom. Tudom, azt mondják, azért kell, mert kijön a keserű leve. Sosem sózom, mégse keserű.Az viszont ismert, hogy a só a vitamintartalmat is kimossa a zöldségből.Szóval mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá, minek akkor ez a sózás?

  5. Nóra says:

    Idegen anyagok beszerzése: pl. a Népszínház utcai (55?) szír boltban van tahini, és pitát is szoktam ott venni. van megtöltős, meg az a lapos, ami nem pita, de hogy hívják? Az a tortilla? Na, olyan is van. :)Konzerv bors? Zöldborsot vettem üvegben a Lehel téri keleti boltban.

  6. aniko66 says:

    Ezt bizony ki kell próbálni, köszi a receptet! (Arról már nem is beszélve, hogy mindig tanulok valamit: szezámmag-paszta? De honnan? Én még "azóta" sem találtam konzerv-borsot se…..)

  7. Zsuzsa says:

    A hétvégén tutira megcsinálom. De hol lehet pitát venni?

  8. duende says:

    Nagyon jó! Nagyon tetszik… Csak tahinit kéne már valahol beszereznem. Próbáltam itthon készíteni, de nem az igazi sajnos.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!