Fűszer és Lélek

Úristen! Sportolok!

Recepttel szerettem volna nyitni a hetet, de az élet közbeszólt, Dávidnak lágyéksérve lett, amit műteni kellett, nem találták a vénáját, pedig a világ leggyakorlottabb nővérkéje próbálta levenni a vért tőle, és csupa ilyen kellemes dolog történt a napokban, úgyhogy nem főztem igazán sokat.
De ez a poszt most nem erről szól, hanem a sportról.
A sport nem volt gyakori vendég nálam mostanában, sőt, az az igazság, hogy több mint hét éve nem mozogtam. És ez meg is látszik rajtam rendesen. Persze hétvégenként simán legyalogolunk akár húsz kilométert is, de hétközben nem mozgunk szinte semmit, és hát lássuk be, többet eszem mint a gyerek születése előtt.. Két éve volt egy fellángolásom egy edzőteremmel, de a futópad nem az én sportom, és egyszerűen nem tudtam nem odafigyelni arra, hogy a többi lány miről beszélget felülések közben, így mindig bosszankodva jöttem haza, hamar abbahagytam az egészet.
Két hónapja a fészbukon azt olvastam, hogy egyik ismerősöm elkezdett nordic walkingolni, és nagyon élvezi. Kint az erdőben, egy edző hajtja őt, ha kicsit lassít a tempón. Nagyon lelkes lettem, azonnal írtam az edzőjének, tud-e valakit Budapesten is, mert nekem Veresegyháza nagyon messze van. Szerencsére magát ajánlotta, egyik vasárnap reggel találkoztunk a Normafánál, az egész család kapott két-két botot a kezébe és elindultunk. Kristály Zita elmagyarázta a helyes lépést és testtartást, aztán csak azt hallottam, hogy Gyerünk Eszter! Na ez nem volt olyan egyszerű, hegynek felfelé húsz kiló többlettel nem olyan egyszerű, így fél óra múlva tényleg arra gondoltam, hogy meghalok. Ráadásul a cipő hatalmas hólyagokat tört a lábamra, a gyerek és férjem valahol messze jártak már nagy vidáman, de mégis sikerült felszenvednem magam a hegyre.
Abban maradtunk Zitával, hogy ha van kedvem továbbra is edzeni, hívjam fel, és csináljuk együtt minden kedden és csütörtökön a Normafánál reggel, vasárnaponként pedig Veresegyházon.
Alig vártam a keddet vettem is egy bérletet. El kell mesélnem, hogy Zita ngayon jó fej, imádja az erdőt, ismeri a gombákat, a fákat, a növényekket, az állatokat, öröm vele járni az erdőt.
Remélem Zita nem olvassa, de le kell írnom, hogy milyen olcsó sport a Nordic Walking: egy tíz alkalmas bérlet 15.000 forint, a botokat Zita adja, így csak egy jó cipőre van szükség.
Azóta eltelt egy hónap, már hárman járjuk reggelente az erdei utakat. A város még alszik, de mi már fenn vagyunk a hegyen, a jó levegőn, és gyönyörködünk a napfelkeltében, abban ahogy a falevelek hullanak a fáról, és élvezzük a csendet. (Mármint gondolom a többiek a csendet élvezik, én egyenlőre semmit nem hallok a saját lihegésemtől, de ezt is nagyon bírom.) Néha látom, ahogy Zita valamit kiabál nekem gondolom azt, hogy gyerünk, nem állunk meg az emelkedőn, vagy valami ilyesmi, de igazából fogalmam sincs mit mond 🙂
Ezt a posztot most azért írom, hátha valaki kedvet kap hozzá, és csatlakozik hozzánk. Minden kedden és csütörtökön találkozunk a Normafánál a parkolóban reggel hétkor. Fél kilenckor szoktunk visszaérni a kocsihoz, így már kilenckor tud dolgozni, aki a belvárosban dolgozik, egy gyors zuhany után.
Zita edzéstervet állít össze mindenkinek, amivel hat hét alatt hat kilót lehet fogyni, de szerintem nem ez a lényeg! A lényeg a jó levegő, a mozgás, az, hogy hetente háromszor kiszellőztetem a fejem, végre magam vagyok.
Örülnék, ha csatlakoznátok hozzánk, szeretettel várunk benneteket! Az első alkalom ingyenes. Ilyen túrákat teszünk reggelenként:
Foglalkozások helyszíne:
Indulás: normafa, vasas síház
Időpont: kedd,csütörtök reggel 7, szombat 9 óra
Egy alkalom 1800 ft a botok bérleti dijával együtt!
10 alkalmas bérlet 15 ezer ft!
Információ és jelentkezés:
Kristály Zita 06 303 241 543
Gyertek!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. 1 zugolvasó says:

  Eszter, ez komoly? Nagyon-nagyon örülnék neki!Férjemuram munkája miatt ez a hét (írom ezt csütörtök reggel :-)) és a jövő hét biztos nem lesz jó, de utána boldogan kipróbálnám és élnék a lehetőséggel. Írok majd emailt jövő hét vége felé, jó? És köszönöm-köszönöm-köszönöm 🙂

 2. Edus says:

  Szia Eszter! Csütörtökön a férjemmel megyünk, már régóta szeretnénk kipróbálni!!!!Jobbulást a kisfiadnak!!!!

 3. A veresegyházi időpontokat is Zita tudja megmindani, hívd nyugodtan a fenti számon!

 4. Anonymous says:

  SziaKérlek írd meg a veresegyháziak elérhtőségét is. Nekem ez lenne közelebb. Köszi

 5. Kékmadár, én túrabakancsban nyomom.Rapsonné, azért megvártam mire lejár egy bérletnyi idő, hogy tényleg ne csak fellángolás legyen!

 6. Anka says:

  De jóóó! én úgy mennék, ha nem laknék több száz kilométerre Pesttől… irigyellek kicsit, még a lihegéssel együtt is 😀 mert csodád lehet így kezdeni egy napot!!!

 7. Anonymous says:

  Dávidnak jobbulást! jaj ez egy nagyon jó sport, anno Wilk Zsófihoz jártunk a Normafára hétvégén, de sajnos nekem nagyon kiesik, így marad a Kamara erdő.Kitartást Eszter, szerintem jó választás. Én már futok is a botjaimmal! :o)

 8. Anonymous says:

  Szia Eszter!Már megint oly őszinteséggel tudsz írni a dolgaidról, hogy úgy megölelgetnélek 🙂 Szeretem az ilyen írásaidat. Nordicolni én is szeretek, főleg azt, hogy az ember hidegben is bebugyolálva nekiiramodhat. Sajna nekem messze lenne a Ti edzésetek, így nem tudok részt venni. Sok-sok erőt s kitartást kívánok, meg lesz az eredménye, csak így tovább 🙂 Zsuzsa

 9. Kékmadár says:

  A jó cipő milyen? Félcipő, futócipő, bakancs?

 10. Maimoni says:

  Szegény-szegény Dávid, együttérzésünk a messzi távolból (nekünk ugye a vakbél volt…), és kitartást a sporthoz!!!!

 11. vadjutka says:

  Hú, biztos szuper lehet! Viszont ez a reggel f7-es kezdés nekem nem megy :-)Ám: nemsokára olyan edzett leszel, hogy mehetünk együtt megnézni, hogy ott van-e Noé bárkája az Araráton…

 12. Vimizo, gyere vasárnap, én ott leszek! :-)Zugolvasó, ha komolyak a szándékaid, akkor fel tudunk venni az Árpád-híd budai hidfőjénél valahol.Izabella, ha jöttök, dobj előtte egy mélt, mert lehet, hogy a Hármashatárhegyre megyünk jövő szombaton.

 13. Izabella says:

  Hú, tök jó, gratula az acélos akarthoz! :-)Mi jövő héten szombat reggel egy próba erejéig lehet, hogy csatlakoznánk Hozzátok, ha szabad. A férjemnek ez lenne az egyik szülinapi meglepetése, mert már régen szeretné kipróbálni. 🙂

 14. 1 zugolvasó says:

  Először is, Dávidnak jobbulást!Hm, nagyon jól hangzik ez a nordic walking dolog… és épp sportolási lehetőséget keresek… De mivel nem vezetek, a Normafa nem tartozik a korán reggel gyorsan elérhető célpontok közé… (Hm, esetleg nem lehet valakihez betársulni egy autóba, Dél-Budáról? – De lehet, hogy ez túl merész kérdés így elsőre…

 15. vimizo says:

  Sziasztok!Én is régóta győzködöm magam, hogy menni kellene. Főleg hogy itt lakom Veresen, már sok jót hallottam ezekről a túrákról, és kilók is vannak plusszban rajtam. ( lányom osztálytársának anyuja is jár(t) )Lehet hogy ez a postod most kedvet ad nekem is. Köszi;)

 16. Notte says:

  Eszter!Szuper választás!külön klassz,hogy az egész család benne van!Anka!Nem tudom hol laksz,de ma már elég sok helyen lehet nordic walkingozni.

 17. Rapsonné says:

  Veresen h-sz-p 8 órától van. Túrabakancs, futócipő, mindkettő jó.

 18. 7 nem fél 7. Nincs is olyan korán, ha később lenne, elmenne vele az egész napom, így pedig zuhannyal együtt fél tízkor már tudok dolgozni Angyalföldön.

 19. Rapsonné says:

  Nagyon vártam ezt a posztot, Eszter, hogy megtudjam, hogy érzed magad ebben a sportban. És nagyon-nagyon örülök neki, hogy jól !!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!