Fűszer és Lélek

Pirított hagymás krumplileves

 

Úgy látszik, az emberek többsége rajong a krumplilevesért, csak valahogy ritkán kerül szóba az ilyesmi. Szerda este Turi Tímea írásaihoz főztem ezt a levest. Mivel személyesen nem ismertem Timit, de tudtam róla, hogy makói, gondoltam hagymát használok bőven, abból baj nem lehet.
Két hónapja tönkrement a turmixom, azóta se csináltattam meg, hiszen van botmixerem, gondoltam én, ami biztosan jól szuperál, hiszen gondosan lett kiválasztva mindenféle excel táblák segítségével. Hát nem. Az is meghalt, lehet, hogy javítható, minden esetre most nem pépesít az biztos. Pedig krémlevest akartam csinálni.
Na nem baj, ha nem működik, akkor összetöröm a krumplit krumplinyomóval, így ugyan maradnak majd benne krumplidarabok, de úgy csinálok, mintha direkt lenne ilyen 🙂 De mi lesz a hagymával?
A hagymát egy kevés krumplival a késes robotgépben sikerült pépesítenem, így megmenekült a leves.
Sok véletlennek kellett összejátszania, hogy így készüljön el a vacsora, de azt kell mondjam, nagy szerencse, hogy elromlottak a gépek!
Soha ilyen jó krumplilevest nem főztem még!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
10 dkg vaj
2 dl tejszín
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
olívaolaj
szárított csípős paprika (chili)
A krumplit héjában megfőztem. Közben a karikákra vágott hagymát szép lassan megdinszteltem a vajban, hagytam picit megbarnulni, hogy kellemesen édeskés, karakteres legyen az íze. A krumplit krumplinyomóval összetörtem, a hagymát egy kevés krumplival pépesítettem. Felöntöttem a tejszínnel, és annyi forró vízzel, hogy kellemesen sűrű leves legyen a végeredmény. Fűszereztem.
Tálalásnál meglocsoltam olívaolajjal és megszórtam a chilivel.

 

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Azta, de kedves vagy, nagyon meghatódtam, rá se jöttem szerdán, miért volt a hagyma 🙂 Egyébként is ügyetlen voltam, nem is mondtam, milyen finom volt a leves (ráadásul nagyon "leveses" vagyok…)Turi Timi

  2. aliz2 says:

    ó, de figyelmes voltál! 🙂

  3. Anonymous says:

    köszönet!megcsinaltam. kicsi volt a fazek, igy inkabb hig krumplipüret ettünk."anya, fijomat cinaltal!"

  4. Anonymous says:

    köszönet!a gyerekeim szeretik a levest, de ritkan csinalok, mert en nem vagyok leveses, nincs is ötletem legtöbbször, de ez a recept magaval ragadott. ki fogom probalni!

  5. Anonymous says:

    Eszter! Én csak szerdán jöttem rá, hogy imádom a krumplilevest. Annyira finom volt, hogy másnap egész nap arról álmodoztam, de csak porleves volt a kantinban.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!