Fűszer és Lélek

Őszi kuszkusz

Tegnap kicsit hisztis voltam, pedig igazából senki nem tehetett arról ami történt, engem mégis stresszelt, hogy a 11-re hívott ebédvendégeink még egykor se tudtak enni, de annyira helyesek voltak, és örültek később az ebédnek, hogy teljesen kisimultam az ebéd végére.
Különleges ebéd volt, mert egy stáb felvette végig ahogy főzünk, sőt azt is, ahogy megesszük amit főztünk. Anna az előételt készítette, Dóra pedig mi mást, mint a desszertet. A fekete ribizli sorbet nekem annyira bejött, hogy most az a helyzet, hogy ez a kedvencem. Kár, hogy sehol nem lehet kapni, legalábbis nem olyan finomat, mint ami a Lila Füge konyhában készül., remélem majd posztolja az egész desszertet, mert én még az ebéd végén is rájártam az üres fagyigépre 🙂
Én a főfogásért voltam felelős, amit először vegára terveztem, de a végén mégis került bele kevés hús. Mivel csirkemellet tettem bele, különösebb hatása nem lett az ételnek.
Hozzávalók:
3 nagy fej hagyma
2 dl olívaolaj
10 dkg mazsola
1 közepes sütőtök (sonkatök)
10 szem koktélparadicsom
2 csirkemell filé
1 ek őrölt rómaikömény
1 kk mustármag
3 kk őrölt fahéj
2 ek barnacukor
2 ek harissa
2 citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
1 ág menta
1,5 bögre kuszkusz
10 dkg vaj
1 citrom leve
forró víz
A hagymát karikákra vágtam, és az olajaban szép lassan karamellizáltam. Amikor elkészült, megszórtam a barna cukorral, és még azzal is hagytam pár percig a tűzön. Szűrőbe tettem, és a maradék olajon megsütöttem a sütőtököt, amit előzőleg kockákra vágtam és sóztam. Kivettem a sütőtököt, és a wokba tettem a felkockázott csirkemellet. Megszórtam a fűszerekkel, rákanalaztam a harissát és beledobtam a mazsolát, majd és szép pirosra sütöttem. Visszatettem a sütőtököt, belevágtam a paradicsomot és rányomtam a citromok levét.
A kuszkuszt löntöttem forró vízzel, sóztam, belekevertem a vajat és rányomtam a citromot. Letakartam alufóliával és hagytam negyed óra alatt megpuhulni.
Tálalásnál alulra került a kuszkusz, rá a ragu, arra a karamellizált hagyma, végül megszórtam a petrezselyem és menta keverékével.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. belfegor says:

    A kuszkuszt egészen másképpen kell csinálni.Először is kell egy kuszkuszfőző, majd legalább kétszer kell átgőzölni, közben olívaolaj is kell.A férjem mindig így készíti el.

  2. Marie says:

    Engem a kuszkusz és a forró víz aránya érdekelne:-).Marie

  3. Anonymous says:

    Ilyen szép fehér kuszkuszt hol lehet venni?Üdv medvedr

  4. .andi.horvat-kavai. says:

    Ez nagyon jól hangzik!Megírnád légyszi, hogy hol szereztél harissát?Előre is köszönöm!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!