Fűszer és Lélek

Sütőtök-szilvalekvár pite

sütotok+torta
Nemrég megkeresett egy nagyon helyes leányzó, aki a Messzelátó egyesületben dolgozik, hogy Magyarországon is szeretnék kipróbálni a 100 mérföldes diétát, 50 kilométeres diéta néven, és örülnének, ha a sajtótájékoztatóra főznék nekik valamit a diéta jegyében.
Magáról a diétáról, vagyisa célkitűzéseiről, és a szuper sajtótájékoztatóról, ami inkább egy kellemes beszélgetés volt az alapítvány, és pár olyan fiatal között akik szeretnének tenni valamit a városért, magukért, vagy a családjukért majd később írok.
Most jöjjön a legnagyobb sikert aratott fogás, a sütőtök pite.
Az alapanyagok nagy részét az alapítványtól kaptam, vagyis a lisztet, a tojást, az olajat és a mézet. A sütőtököt és szilvát, amiből a szilvalekvár főtt, saját magam termeltem.
 
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 egész tojás
1 dl méz
annyi étolaj, hogy kézzel összegyúrható masszát kapjunk
 
60 dkg sütőtök megsütve
1 tojás
méz ízlés szerint
 
30 dkg szilvalekvár
 
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodtam, Nem lett gyönyörű, de eleve rusztikus pitének indult. A megsütött tököt, tojást és mézet botmixerrel pépesítettem, és tészta közepére halmoztam. Kanalanként beleadagoltam a szilvalekvárt, és picit megkevertem, hogy szebben nézzen ki. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 40 percig. Langyosra hűtve a legfinomabb.
Nem bántam volna, ha a tésztába olaj helyett sikerül vajat tennem, de így is nagyon finom lett.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Detti says:

    Kedves Eszter! Miért kell a sütőtökös masszába tojás?

  2. Kataa says:

    Szia Eszter!Ha olaj helyett inkább vajjal készíteném mennyit tegyek bele? Olvasztva vagy szobahőmérsékleten inkább?Előre is köszi!

  3. Garffyka says:

    Szia Eszter, mekkora piteformát használtál?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!