Fűszer és Lélek

Borvacsora a Sárga Borházban

Szeptember vége felé a Pásztortüzek előtt egy nagyon izgalmas borvacsorára voltunk hivatalosak a Sárga Borházba. Hogy őszinte legyek, a kedves invitáláson túl nem nagyon tudtam, hogy mire számíthatok, kik lesznek ott, kinek a borait fogjuk kóstolni, és mi az apropója az egésznek, de nagyon örültem a lehetőségnek.
Délután gondoltam foglalok asztalt Prantének és Péteréknek, de kiderült, hogy ez egy zártkörű vacsora. Jaj, így persze még izgalmasabb, kezdtem sajnálni, hogy Dávidot nem passzoltuk le a nagymamának…
Aztán persze minden kiderült: Erdőbénye-Mád tengely borait kóstoltuk, vagyis Alkonyi László a Borbarát főszerkesztője, és sok csodálatos Tokajjal foglalkozó könyv írója, Pelle László, akinek nem csak párlatai vannak, de csodálatos borai is Mádról, illetve Homonna Attila és Vissy László Erdőbényéről (vagy Abaújszántóról, ahogy nézzük).
Az ételeket közösen találták ki Attilával, de innentől kezdve szabad kezet kaptak a Borházban.
Ennek fényében nagyon vicces, hogy pont Attila borát nem találtuk el, de ez volt az, amelyik mindenki szerint teljesen harmonizált az étellel, ami mellé felszolgálták.
Jó lenne ha a tokaji borokat többen tudnák ételekhez párosítva kóstolni, talán több tokaji fogyna Magyarországon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!