Fűszer és Lélek

Csirkemájkrém az iskolásnak

szarnyasmaj.jpg

Eljött ez a nap is, Dávidnak becsengettek az iskolában. Ő is izgult már odafelé menet az autóban, de mi sokkal idegesebbek voltunk, az biztos. Szívem szerint azt mondtam volna, hogy forduljunk meg, és azonnal menjünk haza, irány a játszótér, de addigra már anyu is megérkezett, hogy megnézze egyszem unokáját az évnyitón, ahogy verset mond, sőt a nagynéném is telefonált, hogy az iskola előtt áll, ezt neki is látni kell. 
Bajban vagyok az iskolával, mert uzsonnát nem szabad bevinni a kósersági megkötések miatt, de Dávid nem mindig eszi meg a benti reggelit, ebben biztos vagyok. Ha valami kerül a kenyerére, ami fehér, tehát margarin, vaj vagy sajt, azt ő még csak megkóstolni se hajlandó. Különben is jó lenne, ha enne, mielőtt elindulunk itthonról. Ezt az oviba menet letudtuk egy gyümölccsel, vagy egy pirítóssal, mert ott ráért piszmogni a reggelivel, de az iskolában ugye minden másképp van. Legalábbis nincs idő negyven percig reggelizni, az biztos!
Így aztán mindenféle reggeli ötleteken agyalok mostanában, ami nem fehér, de reggel gyorsan meg lehet enni 🙂 A lassú, hosszú reggeli pedig az emberiség legjobb találmánya. Ó, jó kis nyári teraszi reggelik!
Csirkemájkrémmel indítottunk, nagyon finom lett, de már próbának kacsából is elkészítettem, így még jobb volt, igaz Dávidnak nem ízlett annyira.
évnyitó2
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 ek kacsa vagy libazsír
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 ek konyak
4 ágacska kakukkfű, vagy egy ág rozmaring
só, bors
 
A csirkemájat alaposan megtisztítom, nehogy valahol epe legyen rajta. Feldarabolom, és négy-öt perc alatt megpirítom a zsír felén. Az utolsó percben hozzáadom a fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert, majd sózom borsozom. Késes robotgéppel vagy turmixal pépesítem, beleteszem a maradék zsírt, és hozzáöntöm a konyakot is. 
Nagyon finom, ha kerül bele egy csipetnyi curry és chili is.
Pár órára hűtőbe teszem, amíg megdermed.
szarnyasmajkrem1
 
 
 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsidi-Farkas Zsuzsanna says:

    Éjszakai főzőcskézés keretében készült el a májkrém az imént, már alig várom a reggelt, hogy kis családom is kóstolhassa! Köszi a receptet! Zs.Ui: tyúkos pástétomtartó jelenleg kapható a Butlersben, tegnap láttam.

  2. Ildy says:

    És hol a májkrém? Pont arról nem csináltál képet.:)

  3. Anonymous says:

    Nagyon nagyon köszi a receptet, a gyermekeim májas rajongók, de a boltitól kiráz a hideg, szerintem ez nálunk sláger lesz:) Fruzs

  4. Mammka says:

    Hmmm,de jól hangzik!!!!Télen én is ettem hazai készítésű májast és éppen ma mondtam a kolleganőmnek,hogy csinálnom kéne,mert a boltihoz nincsen bizalmam.Köszi a receptet.Azon meglepődtem,hogy kell hozzá konyak.Az miért???

  5. Erzsebet says:

    Jó tanulást kívánok Dávidnak! Aranyos kis iskolás lett. A lubavicsi iskolába jár?

  6. Házisárkány says:

    Egyem a szívét,de megnőtt az a kerek kis édes kisfiú!!!!!Jó tanulást Neki!Ezt a krémet elkészítem és beszámolok róla-ha érdekel persze!-,mert a Puhimnak Szűzmária májkrémgyára sem lenne elég!!!!Legalább én is eszem vele,mert konzervet emberemlékezet óta nem eszem….

  7. Impish says:

    Csak akkor nem eszi meg, ha látja?A melegszendviccsel, hogy álltok? Azt is gyorsan el lehet készíteni, és sok mindent el lehet benne rejteni:)Vagy fasírt? Az előre elkészíthető, és bele a kenyérközé:)De a vargányás reggelid is gyorsan elkészül…:)

  8. A fasírt és a vargánya jöhet.Melegszendvics nem annyira, de a valódi, nagyon jó fatüzelésű kemencében sütött pizza is. Az meg ritkán van reggelire 🙂

  9. .andi.horvat-kavai. says:

    Kedves Eszter! Én az alábbi banános-zabpelyhes reggeli szeleteket nagy sikerrel készítettem már többször a családnak, és uzsisdobozban is könnyen szállítható. Mi nagyon szeretjük, és arra gondoltam, hogy a fiadnak iskolába menet jó kis egészséges reggeli lehetne…http://chocolateandzucchini.com/archives/2008/11/wholesome_banana_chocolate_breakfast_bars.phpÜdvözlettel, Andi

  10. Impish says:

    Csak azt felejtettem el írni, hogy a recept fantasztikus, de a szemem a csibemáj tartón akadt meg a legjobban:))) Fantasztikusan egyszerű, szép és találó.:)(hol szerezted? , vagy csak "úgy" találtad a konyhaszekrénybe?:)))))

  11. Sárosdi Virág says:

    Konyakos májkrém a suliba, jaj már itt tartunk, csak így lehet túlélni az első osztályt?:))))

  12. Alexandra says:

    De jó!Már napok óta gondolkozom azon, hogy csinálnom kéne egy kis májkrémet, mert a boltit nem akarom megvenni.Köszi, hogy felraktad ezt a receptet, biztos el is készítem hamarosan!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!