Fűszer és Lélek

Paprika saláta, amit Dávid is megeszik

Az a helyzet, hogy a saláta valahogy nem csak a férfiaknak, de a gyerekeknek se fekszik annyira. Pedig tele van C-vitaminnal, és különben is olyan jó lenne, ha több zöldfélét ennének, de hát igencsak megnehezítik a dolgunkat.
Dávidnál a lecsó nem igazán nyerő étel, igaz múltkor látványosan beletettem egy evőkanálnyi kechupot, ami felkeltette az érdeklődését, de hamar rájött, hogy bizony semmit se változtatott a lecsó lényegén (szerencsére).
Viszont a sültpaprika-salátába szoktunk tenni egy kanál cukrot karamellizálva, és a kaliforniai paprika különben is édes, ezt hajlandó megenni.
Persze mi is szeretjük, hagymával, fokhagymás pirítóssal.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Eszter, a C-vitamin hő hatására elpusztul. Vera

  2. Ginger says:

    Hát igen, a gyerekek nagy része nem hajlandó salátát, zöldséget enni. Be kell nekik csempészni valami pluszt is az ételbe. 🙂

  3. Anonymous says:

    Sült paprikában már nem igazán van C vitamin. Egyél finom salit- izmozás meg volt nálunk is amikor a fiúk kisebbek voltak. Gondolhatod mennyit ettek. Egy kis multivitamin tabletta megoldotta nálunk a dolgot. Olyan értelemben, hogy mi nem idegesítettük magunkat a vitaminon. Csodák- csodája most, hogy nagy kamaszok mindent megesznek, csak győzzük eléjük rakni.Üdv: medvedr


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!