Fűszer és Lélek

Kedves kartásrsak, kartársnők!

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy megyénk szinte minden általános iskolájából, szakmunkás képző intézményéből, és középiskolájából kaptunk recepteket tőletek.
Hatalmas szakmai tudásról tett tanúbizonyságot, hogy mindnyájan használjátok korunk modern vívmányait, a konzervgyárak remek termékeit, amit honfitársaink a ti munkátok megkönnyítésére állítanak elő. Diákjaink szüleinek nevében is tolmácsolhatjuk felétek azt a sok köszönőlevelet, amiben hálájukat fejezik ki, hogy vitaminban dús zöldségeket és gyümölcsöket tesztek gyermekik elé a szépen megterített asztalra.
Dicséretes, hogy figyelembe vettétek az anyagi kereteket, mert annak ellenére, hogy minden diákot külön támogatásban részesít az iskolájának a tanácsa, bizony takarékoskodnunk kell!
Szívből reméljük, hogy a most közreadott, és társadalmi munkában kinyomtatott receptes füzetünk ott lesz majd minden konyhai dolgozó szekrényében, és időről-időre ebből is választva tervezitek meg a havi menüt.
Köszönjük a részvételt, gratulálunk a nyerteseknek! Szeretettel várjuk őket és családjukat a balatonszárszói üdülőben. Találkozunk a vasútállomáson október 10-én.

Kisdiákok kedvence (tokány)
Hozzávalók:
50 dkg sertés comb
2 ek zsír
1 üveg csemege uborka
2 pritamin paprika
1 fej hagyma
1 ek cukor
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 kk majoránna
2 kk só
0,5 kk bors

Vágjuk a combot kétszer két centis kockákra. A hagymát kockázzuk fel, és a zsíron pirítsuk meg, majd dobjuk rá a besózott combot. Hagyjuk kicsit megpirulni, amíg színt nem kap.
Az uborkát és a paprikát vágjuk vékony csíkokra, majd szórjuk a hús tetejére. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral és a majoránnával. Öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük addig, míg a hús megpuhul. Ha kuktafazékban készítjük, időt és energiát takaríthatunk meg!
Ha megfőtt, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel.
Főtt rizs, vagy tészta a körete.
Horváth Andrásné Julika

(Ez a recept 10 főre szól állítólag. Tényleg spóroltak 🙂 Cukor helyett mézzel készítettem és való igaz, nagyon hozta a régi menzás ízeket. )

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. De furcs, már kétszer is írtam ide, és mindkétszer úgy tünt megjelent.

  2. Kicsiny és spórolós gyerekek kedvence…

  3. Horasz says:

    50 dkg hus? Hát az tényleg igen kicsiny diákok kedvence lehet….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!