Fűszer és Lélek

Thai leves


Ez most egy olyan recept lesz, aminek az eleje a Fűszeresen, a befejezése a Lila Fügén olvasható.
Péntek reggel, többszöri email váltás után, amiben megbeszéltük Dórával hogy curryt főzünk egy lánybúcsúra, össze is dobtam a curry alapját. Csak ott derült ki, hogy a curry alatt Dóra levesben gondolkodott. Nem akarom magunkat dicsérni, de ennyire finom thai levest még nem ettem 🙂
Nem teljesen autentikus, de működik. Még a menyasszony is evett belőle, pedig vega.
A vacsorát satay-al és mogyóróvajas mártogatóssal, majd tavaszitekereccsel kezdtük, végül leves, desszertnek pedig kókuszos-lime-os sütemény, mangó habbal került az asztalra.
A süteményt is felteszem holnap.

A leves alapja:
3 egész csirkemell
2 dl tejszín
2 ek red curry paszta
1 ek szegfűbors
2 kk kardamom mag
2 kk római kömény
1 kk koriander mag
1 lime leve és héja

A húst felkockáztam. A szegfűborsot, a kardamom magot és a római köményt a koriander maggal együtt egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban porrá törtem.
A húst sóztam, megszórtam a fűszerekkel, rányomtam a lime levét és belereszeltem a héját. Hozzákevertem a curry pasztát, végül ráöntöttem a tejszínt. Összekevertem, dobozba tettem, és átszállítottam Dórához. Folytatásért kattints 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hinyenc says:

    Ez nagyon jól néz ki!Amúgy a fotón a leves tetején a zöldfűszer petrezselyem? Vagy inkább friss koriander?!

  2. :-)Tuti, hogy lesz még ilyen, ahogy magunkat ismerem. Az a másik, hogy hiába beszélünk meg egy menüt rendesen, minden nap le kell írni, mert még délután se tudjuk pontosan a fogásokat 😀

  3. Anonymous says:

    Elolvastam a másik bejegyzést Lila Fügénél! Rájöttem, ezek mi vagyunk! Mintha a mi családunk beszélt volna meg valamit. Ez tök rendszeres nálunk, ha megbeszélünk valamit minden másképp lesz.

  4. Lila Füge says:

    Lili, mi is jól mulatunk, szerintem lesz még ilyen, ugye Eszter?

  5. Anonymous says:

    én ott voltam :))))egyszerűen fenomenális volt az egész menü, ezer köszönet Dórának és Eszternek is!Rita

  6. Igen, több sebből vérzik, de írtam, hogy egyáltalán nem autentikus, sőt írtam, hogy nem is levesnek indult. 🙂

  7. Ikkyu-san says:

    Ha már thai, akkor a tejszín helyett kókusztejet, a só helyett halszószt használtam volna.

  8. Lili says:

    Nagyon vicces, Lila Füge másképp emlékszik! :)Legyen még ilyen recept, szerintem nagyon szórakoztató!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!