Fűszer és Lélek

Tokaji-gasztroblogger

Tavaly nyáron már bebizonyítottuk, hogy egy jó tokaji mellé a legjobb párosítás egy gasztroblogger, amikor Erdőbényén főztünk. 🙂 Aztán télen amikor az erdőbényei borok jöttek Budapestre, akkor kiderült, hogy nem kell mindig libamáj.
Most arra vállalkoztunk, hogy megpróbálunk ételt párosítani egy reduktív, egy érlelt száraz tokajihoz és egy aszúhoz. Nagyon izgalmas feladat, alig várom már a péntek estét!
Gyertek el, szeretettel várunk mindenkit!
“Április 23-án, pénteken mutatja be Budapesten az új évjárat borait a Tokaj Reneszánsz 16 pincészete. A Tokaj Nyitány 2010-en a látogatók az egyesület tagjainak közel 50 borát kóstolhatják meg. Az esemény gondolatisága a tradíció és megújulás üzeneteit követi: egyrészt az évszázados tokaji hagyományok elevenednek meg, másrészt Tokaj legújabb borai mutatkoznak be. A 2006-os évjárat legjobb aszúit előadással egybekötött mesterkurzuson kóstolhatják meg az érdeklődők. A bemutató a Gólyavárban (Múzeum körút 4., ELTE campus) délután négykor kezdődik.
Az eseményen Litauszki Zsolt vezette mesterkurzuson lehet megkóstolni, milyen ételeket képzelt el a a Michelin Guide-tól Bib Gourmand minősítést kapott 21 Étterem többszörös díjnyertes séfje a különböző tokaji borokhoz. Társa lesz ebben Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierrot Étterem új séfje. És ez még nem minden: a magyar blogszcéna három trendszetter gasztrobloggerre, a Chili &Vanília, a Fűszer és lélek és a Malackaraj írói vállalkoztak arra, hogy ők is megmutatják, mit képzelnek el a tányérra a tokaji borok mellé – a falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal a lounge hangulatú sétáló kóstolón.
Érdemes jegyekért a honlapon előre regisztrálni, a két mesterkurzusra mindenképpen, mert ezekre korlátozott számban van hely. A teljes program itt olvasható.”

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagymamánál lesz, mert bárányhimlős volt, és állitólag ezzel három hétig kell itthon lenni. Nem tudom, szerintem már rég nem fertőző, de Emma közelébe és nagy tömegbe akkor se visszük önkényesen :-)Májusban megyünk le pár napot, piknikezhetnénk, de majd megbeszéljük!

  2. lencsike says:

    Dávidot nem hozzátok el? Emmának jól jönne egy kisbarát a forgatagban…már ő sem olyan kisbaba, mint volt, egészen ovis kinézetű, igaz Dávid is sokat nőtt, mióta nem láttuk…

  3. De jó, akartalak hívni, csak ma forgatás volt, örülök, hogy jössz, beszélgetünk egy kicsit! 🙂

  4. lencsike says:

    Vártam már a posztot, olyan régen találkoztunk, ott leszünk.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!