Fűszer és Lélek

Igazi tavasz!

Későn érkezett el a tavasz, és ha most kinézek az ablakon, akkor is szürkeség van, de már Pranté rám szólt, hogy hagyjam abba a nyafogást, nem akarhatok sivatagban élni, és beláttam, hogy igaza van.
Ennek a késői tavasznak az az egy haszna van, hogy sokféle virág egyszerre kezdett szirmot bontani, és gyönyörű a mező, lassan gyönyörű az erdő is, én legalábbis nagyon szeretek a fák rügyeiben gyönyörködni.
Sok szép színesebbnél színesebb virágot láttam vasárnap, de csak párat tudtam lefényképezni, pedig most még annyira tudok örülni a színeknek, hogy a sima sárgán virító pitypangot is gyönyörűnek látom a ház előtt.
Vajon az állatok is ámulnak, ha egy csupa virágba burkolózott mandulafát látnak? Vagy csak az emberek állnak meg egy pillanatra, hogy megállapítsák, hogy ez mennyire gyönyörű?
Volt egyszer egy németjuhászunk, akit minden délben az idős szomszéd bácsink sétáltatott a felesége parancsára 🙂 A kutya két hónap alatt megtanult tőle nézelődni: megállt öt percenként forgatta a fejét, szaglászott, kicsit megpihent. És minden tavasszal megszagolta az aranyesőt!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Norka says:

  Csodálatos a blogod! Szuperek a receptek, az írások, a stílusod!Köszönet érte, hogy megosztod!Meg tudnád mondani, mi ez az alsó, jobb oldali növény? Olyan ismerős, de valahogy nem tudok rájönni.Erdőbényén találkozunk!

 2. Házisárkány says:

  Küldtem a hétvégi terepfutásomon egy gondolatot Felétek!A kunkik igen is tudnak csodálkozni,nézelődni!Amikor levágom a füvet,mind a négy terrorista ott bírkózik a komposzt tetején és beledugják a pofájukat a friss fűbe!Az erdei futásokon meg képesek leheveredni azon a helyen,ahol a lombok között besüt a napocska!

 3. Anonymous says:

  IGEN! Zsuzskának igaza van, annyira jók a történetek! Bár egyszer olvastam, hogy valaki azt írta neked, hogy egy gasztroblogon csak receptek leygenek. Csakhogy szerintem a blogod sokkal több egy gasztroblognál!Hédi

 4. Zsuzska says:

  Ebböl is látszik, hogy mennyi eszük van!Nos, kedvelem a receptjeidet, de többször kellene mesélned is!!! :O)

 5. duende says:

  Gyönyörű képek!A mi cicánk olyan mint egy vénasszony. Órákig bír nézelődni az ablakom párkányán, a virágládáim takarásában. Kukkol. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!