Fűszer és Lélek

Csábító fűszer

Tegnap este egy igazán szép filmbe botlottam bele, teljesen a televízió elé ragasztott. Mindenkinek ajánlom!

Tassos Boulmetis: Csábító fűszer.
“Fanisz görög kisfiúként a rokonai és a családja mellett nő fel Isztambulban – nagy boldogságban. A nagyapjával azonban különösen szép és szoros a kapcsolata, ő adja neki az első leckéket csillagászatból és konyhaművészetből. Ám 1959-ben a kiújuló görög-török politikai konfliktus miatt a családnak költöznie kell, tulajdonukat hátrahagyva telepítik ki őket Törökországból. A film bemutatja Fanisz útkeresését, a régi élethez, a családhoz, az illatokhoz való ragaszkodását, amit se az évek, se a távolság nem tud legyőzni benne…”
Nem csak a történet szép, de a képek is gyönyörűek!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Norbi megírta a sárgatúró verseny kóstolási jegyzetét :-Dhttp://href.hu/x/bzx3

 2. A Fem 3-on volt, nem tudom kapható-e, de nagyon szép film, érdemes megszerezni!

 3. zsuzsánna és a vének says:

  Köszönöm Eszter, hogy feltetted!!!Sajnos nincs Fem 3 adónk, pedig ma 13:35-kor ismétlik.Imádom George Corraface színészt,sok filmjét adták már nálunk(Vérvörös nyár,Közvetítő)

 4. Anonymous says:

  Szia,milyen recept nyert a sárgatúró versenyen,vagy hol lehet megnbézni,miket küldtek be?Az erobenyefesztival.hu-n még semmi nincs róla.

 5. Kinger says:

  Szia Eszter, nem tudom hová írjam, ide teszem, aztán ha gondolod tedd át másik cikkhez.Voltunk Erdőbényén, és sajnos nagyon rossz volt minden. Remélem nem haragszol, ha építőjellegű kritikát írok ide.Olyan érzésem volt, hogy mindenki csak pénzt akar, kiveszett a faluból a lélek, ami tavaly nyáron annyira a tiétek volt. Bevallom gondoltam rá, hogy így lesz, hiszen enyhe túlzásnak tartottam ezt a fesztivált, de ha már Sárospatakon pihentünk, elugrottunk Erdőbényére.Az egész pavilon a lehúzásról szólt, nagyon sajnáltunk. Szerintem idén már nem megyünk többet, csak ha megigérítek, hogy jobb lesz 😉

 6. Kedves Névtelen!Sajnos én nem voltam, de mindjárt szerzek infót és megosztom itt.Kedves Kinger!Nagyon sajnálom :-(Nem voltam ott, így nem tudok érdemben válaszolni neked, de azért az a tanácsom, hogy ősszel a Pásztortüzekre gyere el, az jónak ígérkezik.

 7. Anonymous says:

  Szepsy Pista bácsi mondta, hogy ősszel lesz Mádon is egy nagyon jó gasztrofesztivál!

 8. csite says:

  Kedves Kinger!Tudnál példát mondani arra, hogy hol mikor szembesültél azzal, hogy a pénzedért aránytalanul keveset kaptál? (szeretnénk tanulni belőle) A ligetben volt egy darab büfé, ahol az ételek 500-1500HUF-ig voltak, a borok 250-400Ft/dl-ért, a szörpök ha jól emlékszem 250Ft-ért (2-3dl). A sárgatúrós falatkákat ingyen lehetett kóstolni, a bábjátékért sem kellett belépődíjat fizetni. Megköszönnénk azt is, ha kifejtenéd, miben volt enyhe túlzás ez a piknik? (szó sem volt fesztiválról!)Üdvözlettel: Csite Norbert

 9. Anonymous says:

  Naa!Sárgatúró verseny?Mi lett?

 10. Megkaptam az eredményt: A Napszarvas óvoda sárgatúrója nyerte a versenyt.Vannak fotók a kóstolásról, majd jelzem, ha felkerültek, akkor meg lehet nézni.Mindenkinek köszönöm a közreműködést!

 11. Kinger says:

  Akkor félreérthető voltam, elnézést!Magát a fesztivált érzem lehúzásnak, hogy Erdőbénye, de legalábbis a borászok a pénzemet akarják, bármi áron. Nem akarnak érte már csak gagyit, tömegrendezvényt nyújtani (nem az emberek vannak tömegesen, hanem a programok színvonala az)De tényleg nem szeretnék senkit megbántani, mert tavaly nyáron nagyon jól éreztük magunkat, és ha Eszter azt mondja, hogy menjünk ősszel, akkor mi ősszel fogunk menni.Béke.

 12. Béke.Akkor találkozunk a Pásztortüzeken!

 13. Anonymous says:

  Akkor bunda volt,mert kellett az óvónéniknek a pia.Vagy a gondnok bácsinak.Nanemá,hogy az óvódások sárgatúrója olyan verhetetlenül szuper volt….

 14. Ez azért elég fura komment!Bár nem kóstoltam a túrókat, de miért ne tudnának óvónénik is szuper sárgatúró recepteket kitalálni? Nem a kiscsoportosok talánták ki!De most komolyan… 🙁

 15. csite says:

  KingerNem érzem lehúzásnak semmiképpen a dolgot. A pikniken a Magita által kimért Béres borokon kívül nem volt más bora kint. A rendezvényt az Erdőbényéért Alapítvány szervezte, a látogatóknak effektíve egy forintjukba sem került semmi. Ahogy láttam, sok felnőtt is élvezte pl. a bábszínházat. Nem volt óriási kirakodóvásár, se sok lacikonyha, ami a fogyasztásra ösztökélt volna.Többet nem tudok hozzátenni, ez egy "családias" piknik volt.Csite Norbert

 16. Név says:

  Melyik adón volt? Kapható DVD-n?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!