Fűszer és Lélek

Lassan sült póré

 

Tulajdonképpen maradék eltakarítás okán készült ez a remek vacsora. Magam se értem hogy hogyan, de maradt egyik estéről egy kevés pezsgőnk, csütörtök este pedig hideg póré és burgonya krémlevest főztünk, abból is kimaradt egy jó adag hagyma.
Egyszerű, minimális munkával elkészíthető vacsorát dobtam össze belőle, aztán alig győztünk törölgetni utána a tányért.
(Apropó, tudom, tavaszi ételeket ígértem mára, de reggel megint havas háztetőkre ébredtem, úgyhogy ezért ez a téli vacsora. Ha most lett volna 1848 március 15, szerintem semmi nem történt volna Budapesten, annyira vacak idő volt előző este, hogy mi is csak nagyon nehezen vettük rá magunkat egy szeles sétára a Hármashatárhegyen.)
Hozzávalók:
2 szál póré
2 dl száraz pezsgő
1 ujjnyi gyömbér
2 alma
2 ek kacsazsír
1 kk szárított kakukkfű

bors
A póré azon részét, ami még nem földes, tíz centi hosszú darabokra vágtam, majd hosszában picit bemetszettem és besóztam. A gyömbért gyufaszál vastagságúra szeleteltem, az almát kicsumáztam, és nyolc egyforma részre vágtam. Kikentem egy tűzálló tál alját kacsazsírral, erre szórtam a hagymát és az almát, majd a gyömbért. Borsot tekertem rá, és meghintettem kakukkfűvel.
Felöntöttem a pezsgővel, és 120 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt sütöttem puhára, illatosra.
Friss kenyérrel tunkolva ettük.
Este felteszem a kenyér receptjét is!

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Ha póréhagymás étel, akkor pirasa 🙂

  2. Gabojsza says:

    "maradt egyik estéről egy kevés pezsgőnk". Na ilyen nálunk sosem fordulna elő…:-)))

  3. Erika says:

    hmmmm.. nagyon jól hangzik! én is hasonlót csináltam a minap: igazi, házi füstölt sonka szeleteket tettem a tepsi aljára, rá a félbe vágott, nagy darabokban hagyott pórét, kis tejszín, kék sajt, s frissen őrölt bors, s megsütöttem, lassan, én is. Ééééhes vagyok! :DKi fogom próbálni a Te ételedet is, Eszter! Szép napot! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!