Fűszer és Lélek

Tavaszváró csirkecomb

Bárcsak tavasz lenne már! Remény minden esetre van, elkezdtek csicseregni hajnalban a madarak, akkora boldogság ezt hallani!
Ha pedig itthon vagyok, legszívesebben olyan hangosan hallgatnám a zenét, hogy kiessenek az ablakok. De csak a fülhallgatót dugom a fülembe, és ordítás helyett halkan dudorászok, jobb ez így mindenkinek, különösen a szomszédaim lehetnek hálásak, hogy “nem adom önmagam” 🙂
Főztem is valami olyat, amitől egy kicsit tavaszibb hangulatunk lett. Még nem az igazi, de már alakul! Majd ha elkezd virágozni a bodza, az lesz az igazi, addig is beérem az újhagymával. Ez még üvegházi sajnos.
Kaptunk négy fiatal gyöngytyúk combot. Ezt hogy mondják? Mert nem gyöngycsirke, az biztos.
Mennyivel jobb íze van a gyöngytyúknak, mint a sima csirkének! Olyan, mint amit annakidején nagyanyám vágott. Tyúkízű, finom, főleg a levese.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
2 csomó újhagyma
1 citrom
3 ek kapribogyó
10 dkg fekete olajbogyó
2 kk szárított kapor (friss hiányában)
olívaolaj
20 dkg mascarpone
só, bors
A combokat sóztam, borsoztam, majd az olajon szép pirosra sütöttem minden oldalukat. Egy tűzálló tál aljába tettem az újhagyma felét, erre raktam a combokat, majd a citromlé felét rányomtam. A citrom másik felét rákarikáztam. Rászórtam az olajbogyót, kaprit és a fűszereket, végül az újhagyma másik felével befedtem, és csöpögettem rá még egy kis olívaoljat. Megsóztam majd fóliával letakarva betoltam a sütőbe fél órára. Kivettem, rákanalaztam a mascarponét, megkevertem és visszatoltam újabb negyed órára.
Illatos jázminrizzsel ettük.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kati, ne haragudj, ez a komment ami pont nagyon fontos eltt volna elkerülte a figyelmem!Gondolom már késő, de azért leírom:ez egy kisebb, 24 centis tortaforma. Különben semmi extra n incs benne, de volt aki írta, jogy neki tök világos lett a hab, az nem tudom miért változó.Igen, kijön belőle 9 normális szelet torta.Jajj, bocs mégegyszer!

  2. Anonymous says:

    Úgy tudom gyöngyöspipe, de hallottam gyöngyöscsibének is a kakasát meg kakasnak tudom. A gyöngytyúk sütve is finom (ha fiatal mert öregen rágós ) de a leves, az az igazi szerintem. Üdv:medvedr

  3. sophie says:

    pipe a fiatal gyongytyuk, vagyis gyongyospipe:) a kakas, meg csak kakas:)(legalabbis, ha jol dereng az allattenyestes vizsgarol:)

  4. réka says:

    Szia Eszter, már régóta olvaslak, de még nem írtam. most viszont kell, mert nagyot mosolyogtam ezen a gyöngytyúkos kérdésen, én azzal vagyok bajban, hogy a gyöngytyúk kakasát vajon….? gyöngykakas? 😀

  5. Kati says:

    Kedves Eszter!Na haragudj hogy ide írom ezt a kommentet de gyors választ szeretnék kapni és nem tudom mi a jobb mondja:)Böngésztem az oldaladn és arra gondoltam h megcsinálom apukámnak a csokitorta a négyzeten-t.Az lenne a kérdésem hogy a tortaforma mekkora?És még arra is kíváncsi lennék h szted ez a tortamennyiség 9 embernek elegendő?És még azt is hogy van e bármilyen trükk vagy oylan dolog amire a torta esetében oda kell vagy oda érdemes figyelni?-persze csak annak aki nem oylan profi mint Te:)Köszönöm szépen előre is és még1x bocs h ideszemtelenkedtem ezzel:)Kata

  6. petra says:

    úúúúúúúúúúúúúúúúúúú, de jól néz ki! Kedvet kaptam hozzá!! Bár azt hiszem be kell érnem sima csirkecombbal. Köszi az ötletet. 🙂

  7. Erika says:

    Valóban! A fajnév a gyöngytyúk! :)Már mindenki a tavaszt várja.. én is madárcsicsergésre ébredtem, pedig a belvárosban lakom!!!Már szinte érzem az orromban a pattanó bimbók nedves illatát! :)hmmm

  8. Anonymous says:

    Gyöngytyúk csirke.Fiatal gyöngytyúk.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!