Fűszer és Lélek

Forró csoki

Nem vagyunk igazán forró csokoládé geekek, szerintem évente egyszer iszunk belőle. Nem arról van szó, hogy ne szeretném, vagy lusta volnék megcsinálni, de inkább egy jó kávéra ülök be valahová, itthon pedig főleg teázunk.
Nemrég azonban elfogyott a kakaó itthon, és gondoltam csinálok egy jó kis forró csokit a gyereknek, mennyire boldog lesz…
Hát nem! Nem akarta meginni, túl sűrű, túl csokoládés volt neki, még akkor is, amikor kevertem bele plusz egy kanálka cukrot.
Lehet, hogy a forró csoki felnőtt műfaj?
Aztán múlt héten pont szóba jött Lila Füge forró csokija, az, amit szerintem mindenki ismer, akkora sikere volt pár éve a blogján a csodálatos fotójával, hogy azóta nem csak a neten lopkodja mindenki a képet, de többször megjelent nyomtatásban is 🙂
Ma reggel olyan hideg volt, hiába tekertem a termosztátot 22 fokra, fázott a lábam és az orrom is, gondoltam meglepem magunkat egy valódi forró csokoládéval. Egy biztos, hideg ellen elképzelni is nehéz jobbat!
Én nem vacakolok vele sokat, és ráadásul jó habosan szeretem.
Hozzávalók:
20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 dl tej
1 dl tejszín
1 csipet szerecsendió
esetleg cukor

Egy kis lábosba tördelem a csokoládét, megszórom a szerecsendióval, és ráöntöm a tejet. Kevergetés mellett elkezdem melegíteni. Amikor már a csoki felolvadt egy percig keverem a botmixerrel, majd hagyom addig a lángon, amíg felforr. Beleöntöm a tejszínt, újra felforrósítom, de mielőtt elkezdjen forrni, el is zárom a lángot alatta.
Újra átkeverem a botmixerrel, hogy minél habosabb legyen.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pötipite says:

    Kedves Eszter!Eddig eszembe sem jutott, hogy itthon készítsem el,de mivel a kedvenc kávézómban nem olyan már,mint régen,ma kipróbáltam.Kicsit leredukáltam a mennyiségeket, az igaz,mert egy főre készítettem.Isteni!Én gyömbért adtam hozzá,csodás lett.És nem árt tudni, hogy a jóminőségű csoki nem árt,sőt!Magas kakaótartalma révén antioxidánsokkal van teli,és fergeteges jókedvet csinál!

  2. Ennek nagyon örülök! Tényleg rengeteg rossz "forró csokit" lehet kapni, legegyszerűbb otthon elkészíteni.

  3. Anonymous says:

    40 évesen ma csináltam életemben először forró csokoládét. Kár volt, érzem függő lettem! Ittam már forró csokinak nevezett kakaót, és vízzel felgőzölt híg pudingot is, de ez volt az első valódi forró csoki. Nagyon finom, köszönöm Eszter, made my day! :)Zsike

  4. Lili says:

    Igen, de ami jó az vagy erkölcstelen, vagy hízlal! 🙂

  5. Anonymous says:

    Uhh,tuti isteni,de sztem kb egy kortyban lehet 5000 kcal :(((


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!