Fűszer és Lélek

Csokoládéfánk

Nem igazán hasonlít az eddig általam ismert fánkokra: nem olajban sül, de még csak nem is kerek az alakja. Azért a kettő közül legalább az egyik szokott stimmelni.
Így, vagy úgy, nagyon-nagyon finom!
A Le Cordon Bleu, Desszertek című könyvből való a recept, amit én inkább kétszersült felfújtnak neveznék. A hozzávalói szokásosak, csokoládé, tojás, vaj és cukor, de az elkészítése egészen más, mint amit eddig sütöttem.
Először a kész hab feléből szokásos módon 15 perc alatt felfújtat kell sütni, majd kivenni a sütőből, és hagyni összeesni, langyosra hűlni. Itt egy kicsit megszakadt a szívem, hogy nem lehet gyorsan megenni, de eddig minden recept amit ebből a sorozatból készítettem tökéletesen sikerült, ebben is megbíztam, és milyen jól tettem!
Tehát a langyos felfújtra rákanalazom a megmaradt habot, és újabb 15 perc alatt megsütöm. Most aztán azonnal tálalom, és gyorsan bekanalazzuk.
Fergeteges!
Hozzávalók:
18 dkg jó minőségű étcsokoládé (én 70% kakaótartalmút használtam)
15 dkg vaj
3 ek kakaó
6 tojás szétválasztva
12 dkg porcukor
A csokoládét kis darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a kakaót és a vajat. A tojás fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A cukor másik felével fehéredésig keverjük a tojás sárgáját. A csokoládémasszát a tojás sárgájához keverem, majd kanalanként a fehérjéhez forgatom.
Sütőpapírral kibélelem a szufléformákat úgy, hogy a peremén öt centivel túllógjon a papír, ebbe töltöm a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Kiveszem, langyosra hűtőm, rákanalazom a maradék masszát, és újabb 15 perc alatt befejezem a sütést.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dora says:

    Szia! Mennyi masszát hagysz ki az első sütésnél? Köszi: Dóra

  2. Anonymous says:

    NAGYON-NAGYON JÓL HANGZIK!

  3. anna says:

    huu ez nagyon jo lehetde vicces otlet '_'


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!