Fűszer és Lélek

Csípős marhacsíkok üvegtésztával

Évente egyszer rendszeresen megfogadom, hogy gyakrabban használom majd a wokot, mert jó ételek készíthetőek vele pillanatok alatt, nem sütöm/főzőm vele feleslegesen szét a zöldségeket és különben is öt éve kisírtam magamnak egy olyan 90 centis főzőlapot, aminek a közepén egy szuper woknak való láng ég, ami tényleg felforrósítja az edényt.
Ehhez képest félévente veszem csak elő a wokot, akkor pár napig tart a lelkesedés, aztán megint megy a legfelső polcra a mosogató fölé, hogy amikor legközelebb előkapom, helyes kis porréteget kelljen lemosogatni ról a 🙁
Legfrisseb fellángolásom következik: tízperces ebéd farkaséhes családnak.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg marhafelsál
4 ek étolaj
1 nagy hagyma
2 szál sárgarépa
chili (szerintem nagyon csípősen finom ez az étel, de ha gyerekek is esznek belőle, akkor csak a tálalásnál érdemes a felnőtteknek a tetejére szórni belőle.)
2 ek sötét szójamártás
1 doboz kókusztej
2 kk koriander mag
2 kk nigella (fekete kömény)
2 kk madras curry por
1 ujjnyi friss gyömbér
8 maroknyi üvegtészta
Vizet forralok, és a tésztát leöntöm vele, majd enyhén megsózom. A húst 2-3 mm vastagságúra vágom. A hagymát vastagabb karikákra vágom, a fokhagymát felaprítom, a sárgarépát karikákra vágom a gyömbért pedig gyufaszál vasatgaságúra szeletelem.
Felforrósítom a wokot, majd beleöntöm az oljat, és gyorsan beledobom a húst, és megszuórom a nigellával. Fél percig rázogatom a legnagyobb lángon, majd hozzáadom a répát, gyömbért és a hagyamát is. Egy perc után meglocsolom szójaszósszal, beleszóróm a fokhagymát és a fűszereket. Kisebbre veszem a lángot és felöntöm a kókusztejjel. Ha nem lenne elég sós a szójamártástól, akkor enyhén sózom. Gyorsan leszűröm az üvegtésztát, és hozzákeverem.
Néha teszek hozzá pár kanálnyi mézet is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pirranthew says:

    van 1-2 elgépelés ebben a receptben. szívesen korrekturházlak, ha gondulod.

  2. Kicsoda says:

    en is igy vagyok a wok-kal;-) engem, ami visszatart az a mosogatasa:-) Egyszeruen torolve nem jo le, surolva meg a bevonatot is tobbrol leszedtem mar. De mindig megfogadom, hogy majd most! Szoval veszek is egyet…megint:-)A koreiai baratnom tanitott egy nagyon jo dolgot a marha hus hajszal vekonyra vagasahoz. Lefagyasztjak a hust es ugy szeletelik. Naluk a hentes eleve igy csinalja.

  3. Nem sok,az igaz, de ez inkább tésztaétel, a hús csak fűszer 🙂

  4. Anonymous says:

    4 személyre nem kevés a 30 dkg marhahús? Mondjuk én nagyon húsos vagyokÜdv:medvedr


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!