Fűszer és Lélek

Kenyérmártás


Most kalácsból.
Ez az egyszerű, mégis nagyon finom mártás igen népszerű Angliában. Általában kenyérből készítik, ennek semlegesebb az íze az édeskés kalácsnál, de a báránysült elbirta ezt az édességet. Ha kalácsból készül, fontos, hogy ne bolti, esetelg vanília vagy citromaroma ízű kalácsból legyen, mert az tönkreteheti az egész ebéd ízét!

Hozzávalók:
3 dl tej
1 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
10-12 szegfűszeg
2 babérlevél
1 csipet szerecsendió
só, bors ízlés szerint
12 dkg fehér kenyérmorzsa (kalács
1 ek hideg vaj

A hagymába tűzzük bele a szegfűszeget, majd a tejjel felöntve főzzük tíz percig a babérlevéllel, szerecsendióval, sóval, borssal. Zárjuk el a lángot és hagyjuk teljesen kihűlni.
Szűrjük le, forrósítsuk fel, keverjük hozzá a morzsát és zárjuk el a lángot.
Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük bele a hideg vajat. Ha szükséges fűszerezzük.
Az angolok gyakran készítik vadhús mellé is, ilyenkor mazsolát is főznek bele a kenyér mellé.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Altair says:

    Már rég rá kellett volna keresnem erre a receptre. :o)A férjem tudata erősen befolyásolta a látványt, a szegfűszeges hagymát finom kókuszos édességnek nézte. :oD

  2. rolvisa says:

    Milyen ötletes a hagymába szúrni a szegfűszeget, így nem szaladgálnak szét.Nagyon izgat ez a mártás.Tetszik ez az oldal, jövök máskor is.

  3. Anonymous says:

    Nekem tetszik ez a mártás, egész más, mint az eddigi mártások amiket kóstoltam, olyan tipikus angolnak tűnik, bread pudding, bread mártás :)Viszont azt megkérdezhetem, hogy a krumplit a képen milyen módon készítetted? Nyálcsorgatóan guszta!

  4. Anonymous says:

    Hát, nem tudom. Az egész hagymába tűzött szegfűszeggel együtt párolt húsok viszont jók. Nyúlnál nagyon bejön.medvedr

  5. Anonymous says:

    Jó ötlet, főleg ez a mazsolás tűnik nagyon izgalmasnak, valamilyen félbarna kenyérből mondjuk szarvas mellé.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!