Fűszer és Lélek

Bárány pisztácia bundában

Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
Az évvége nem igazán úgy alakult, ahogy terveztem, de ezt cseppet sem bánom! Az itthoni tespedés helyet egy gyors, de intenzív évzáró buliban voltunk a Zemplénben.
Váratlan telefon, kocsiba ugrás, pár órás nyugodt beszélgetés, és már ott is kanyarogtunk az erdei utakon. Füstölt a kémény, gőzölgött a forralt bor, és ki volt találva a menü. Imádtam minden percét!
Ebédre készítettük ezt a bárányt egy csodálatos mártással, de annak majd később teszem fel a receptjét.
Arra gondoltam, hátha szerencsét hoz ez az ünnepi étel nekem is, és annak is, aki olvassa, és gyakran lesz részünk 2010-ben ilyen fogásokban! Én legalábbis ezt kívánom minden szerettemnek!
Bárány karaj filét kaptunk, amit hasonlóan kell elkészíteni, mint a kacsát.
Tilos klopfolni, túlsütni, túlpácolni!
Frissen őrölt borssal és kevés rozmaringgal dörzsöltük be, és egy órát hagytuk pihenni. Aztán addig hevítettünk egy vastag talpú serpenyőt, amíg füstölni kezdett. Ekkor cseppentettünk bele pár csepp olívaolajat, és rögtön beletettük a húst.
Két-két percig sütöttük mindkét oldalát, és durvazemű tengeri sóval sóztuk. Meleg tányérra téve 10 percig pihetettük. Rögtön beleforgattuk a pisztáciába, majd rukola salátával, héjában sült krumplival és a mártással tálaltuk.
Sajnos nem kaptunk pucolt pisztáciát, ezért sótlan, pörkölt pisztáciát vásároltunk. Megtörtük és a magokat egy percre forró vízbe dobtuk. Így megpuhult a héjuk, és könnyen le lehetett húzni.
Még egy pillanatra száraz serpenyőbe dobtuk a pisztáciát, hogy megszáradjon, majd késsel durvára vágtuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm a jókívánságokat! A lehelen vettem a magosnál.

  2. Erika says:

    Kedves Eszter! Boldog, békés, sikerekben, s jó fogásokban gazdag Új esztendőt kívánok én is Neked/Nektek!S, ha már itt ez a gyönyörű és íncsiklandó fogás, amit feltettél, eszembe jutott egy kérdés: hol lehet sótlan pisztáciát kapni? Én felforgattam utána mindent. Még a bioboltokat is és mindenhol csak sósat tartanak.. Segítséged előre is köszönöm!Szép napot kívánok:Erika

  3. Lili says:

    Hát ez nagyon klassz! Pont most kaptam egy birkakarajt a hentesnél, erre itt ez a recept. Remélem kapok hozzá pisztáciát os, mert semmi kedvem pucolgatni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!