Fűszer és Lélek

Narancslekváros lencsesaláta

Szerintem semmi nem kell a saláta mellé csupán egy palack jégbehűtött pezsgő.
BUÉK!
 
 
Hozzávalók:
25 dkg lencse
4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 pici chili
5 szem narancs leve
1 narancs héja
4 szem narancs kifilézve
10 ek narancslekvár
só, bors
A hagymát apró kockákra vágtam, és az olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a lencsét, sóztam, borsoztam és kevés vízzel megpároltam.
A kinyomott narancslét átszűrtem, beleszórtam a reszelt narancshéjat, és amíg a lencse főtt, alacsony lángon beforraltam. Belevágtam a chilit, majd belekevertem a narancslekvárt.
Amikor a lencse megfőtt, hagytam, hogy teljesen elpárologjon a leve, és összekevertem a lekváros mártással. Sóztam, borsoztam. Tálalásnál kifilézett narancsgerezdeket tettem a tetejére.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabcsi says:

    B.U.É.K.Nagyon szuper a fotó…, és persze a recept is ínycsiklandozó!

  2. Mari says:

    Azért jó a te blogodat olvasni, mert a finom receptek mellett a lelkünket megérintő írásokat is találunk nálad. köszönet érte…Boldog új évet Eszter

  3. Bombadil Toma says:

    eszter! a 2009-es év egyik nagyon kellemes eseménye volt számomra a bor, mámor, erdőbénye és hogy veled, és másokkal megismerkedhettem ott…:) boldog új évet kívánok!:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!