Fűszer és Lélek

Kacsafej és visszaszámolás

h-piacolásTegnap reggel a csarnokban kezdtünk Péter Annával. Bevásároltunk a szombat esti …hegy megy… party-hoz 300 főre, amikor is Erdőbénye egy estére Budapestre költözik .
Lesz kacsa rillette, disznó rillette, padlizsánkrém, cékla és zellersaláta, sonka, isteni kenyér. No meg persze jobbnál-jobb borok. Ha a barátunk vagy, és szeretnél velünk koccintani, regisztrálj az erdobenye pont fesztival kukac gmail pont com címen. A buli 16 órakor kezdődik gyerek zenés-táncos kézműves foglalkozással, majd 19 órától jazz koncert lesz, közel a Deák térhez.
Na de a kacsafej…
Nem tudom ki hogy van vele, de én ha egész kacsát vásárolok, és megkérdezik, hogy levágják-e a fejét, mindig azt válaszolom, hogy igen, de elvinném.
Ezt nem tudom miért mondom, de egyszerűen mindig ez jön ki a számon 🙂
Lehet, hogy azért, mert belemérik a súlyába, akkor az enyém, de elehet hogy csak megigéz a véres csőr látványa. Aztán itthon fogom az úszós lábaival együtt, amin mindig széthúzom az ujjakat, hogy gyönyörködjek az úszóhártyákban, sőt ha Dávid itthon van, neki is megmutatom, és kidobom az egészet.
Mit lehet kezdeni a kacsa fejével? Hiszen a kétharmada egy nagy darab szarú, vagyis a csőr. Hallottam, hogy a kacsanyelv nagyon finom lassan zsírban sütve, de egy kacsafejben ugye csak egy nyelv található, ezért aztán még soha nem volt szerencsém ehhez az ínyencséghez.
Mire jó a kacsafej? (Tudom, ez itt malacorr, de gondoltam egy kis téli, piaci hangulatfotónak örül majd minden olvasóm)
malacorr.jpg
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    wang mester konyhájában minap a szomszéd asztalnál egy népes kinai társaság ezt ropogtatta vidáman, vagyis még nem tudtuk, hogy mi az, és a pincérünk világositott fel, aki elárulta, hogy náluk ez a legjobb falat, a kacsafej kinában (bocs, nincs hosszu i) a legdrágább, drágább mint maga a kacsa, és ő is kiemelte, hogy a nyelv meg a legjobb. nekem úgy tűnt a fejet valahogy kisütötték, ők meg ropogtattak le róla mindent. szóval ha ki akarjátok próbálni, irány wang mester konyhája

  2. Mademoiselle says:

    Én meg azt hittem először, hogy pillecukorból vannak 🙂 Vajon mit lehet főzni a kis taknyos malacorrokból?

  3. De régen voltál nálam, kisasszony! :-)Koxcsonyát fáznek az orrból! Röff

  4. Mademoiselle says:

    Hát ez meg nem is igaz! Csak nem kommenteltem, de attól még lelkesen leslek :-)u.i.: nahát ez a blogger roppantul stílusos. Most akartam elküldeni a kommentet, és vajon mi szóellenerőző rész szava? nos, piggly…

  5. meow says:

    Megmondom, mire jó a kacsa- (tyúk-, bárakármi) fej: a kutya hosszasan, nagy élvezettel ropogtatja el :-).

  6. Anonymous says:

    Én belefőztem a levesbe.Persze, időben eltávolítottam,senki nem szerzett róla tudomást. A levest dícsérték.

  7. Anonymous says:

    Sziasztok!Nálunk a párom szülei tartanak szárnyasokat, többek között kacsát. De a vágásukkor igen kevés dolog megy veszendőbe. :)A húslevesbe a fejet (és a lábat) ugyan úgy belefőzik, mint a pörköltbe, és meg is eszik. Bár nyilvánvalóan kevés rajta a hús, de talán a velőt, és a csontok között belefolyt szaftot szopogatják ki…A disznó feje más, azzal már lehet mit kezdeni, de egy kacsáé igen csak kevés. Bár biztosan akad rá valami frappáns vietnami vagy más ázsiai recept, ami még nem kerül a kezünkbe. :)Üdv, Viki

  8. Anonymous says:

    A képen: Ipari kutterrel, (műveltebbek hosszú ú-val írják)nyomjátok le a kácsát? A gyönge farhát is belecsúszott a rillet-be? (ez csak froclizás No offense)Üdv: medvedr

  9. Nem cutterrel készült a farhát, és mindent beletettünk, majd mikor már leszedhető volt a csontokról a hús, csontok nélkül nyomtuk tovább 🙂

  10. Zsófi says:

    te jóságos ég, ezek a malacorrok… brrrrr….nekem állandó félelmem, hogy mikor kiemelem a csirkét a zacskóból, rajta lesz a feje is…

  11. Anonymous says:

    Ki emlékszik Baecher /bocsi, nem találom a kétpontos a-t/ Iván írására: "Nóz"?Itt jegyzem meg, nagyon élvezem a blogot… Zsuzsa

  12. Anonymous says:

    ÚRISTEN!!!Eszter!Ez a malacorr fotó szőrnyű!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!