Fűszer és Lélek

Blogajánló

Ígérem lesz ma recept is, de a tegnapi böjtöt talán könnyebb egy blogajánlóval megtörni.
Gasztrogyerek blogja nagyon hasznos olvasmány. Olyan kérdéseket tesz fel, amire nem árt tudni a pontos választ, mégis a szakácskönyvekből általában hiányoznak a megoldások:

  • Steril vágódeszka?
  • Eláll-e a tészta a hűtőben?
  • Mikor meleg az olaj?
  • Zsizsikkel még mehet?
  • Hogy készül az a keksztorta-alap (vagy keksz-tortaalap), ami nem esik szét?
  • Hogy készül a jó karamell?
  • Mi az a besamel? stb.

Miért gasztrogyerek? Azért mert ő nem más, mint az Ecet és Olaj blog írójának lánya.
És miért csoki van a képen? Mert egy éve kaptam tőle ezt az E betű alakú tejcsokoládét, amit azóta is sajnáltam megenni. De most eljött a jó alkalom.
Úgyhogy kedves Gasztrogyerek, a tejcsokoládé simán eláll a hűtőben egy évig! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Üdv!Nagyon offtopic leszek, de valamikor olvastam -nem feltétlen itt- hogy a dohány utcába pénteken (vagy talán szombaton) nagyon finom kóser sóletet adnak. Kérdésem, hogy nemtudod-e véletlen a hely nevét?Üdv, Máté.

  2. Phzs, tényleg nagyon aranyos! ;-)Gasztrogyerek, annyira szép a csoki, hogy nem volt szívem megkezdeni, mert így az történt vele, amit előre sejtettem: pillanatok alatt elfogyott.

  3. gasztrogyerek says:

    Dejó, köszi Eszter!!!! (és nagyon örülök, hogy a csoki is kibírta:)

  4. phzs says:

    Sejtem, miért kaptad a csokit. :)))Ugye, milyen aranyos lányom van? De te ezt már tavaly is megállapítottad.

  5. Pappito says:

    miért van az, hogy a legtöbb gasztroblog címe valami ÉS valami?de most komolyannincs itthon csoki

  6. Anna says:

    Mégis hogy lehet egy csokit egy évig tartogatni? Eszter, most csalódtam benned! 😉

  7. Anonymous says:

    Tényleg jó kis blog! Kicsit vicces, de jó! Asszem ma ezen szórakozok, amíg nem olvashatom a receptedet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!