Fűszer és Lélek

Új műsor a Paprikán

Tegnap este egy számomra nagyon izgalmas sajtótájékoztatón voltam. Új műsorral jelentkezik a paprika tv, Lakásétterem címmel.
Az első adás 2009. szeptember 12-én, szombaton 19:15-től látható, ismétlés hétfőn 23:00-tól.
Mivel mi is csinálunk egy hasonló kis “vállalkozást” a barátnőmmel, igaz inkább Vacsora klub-nak szeretünk rá gondolni, nagyon kíváncsi voltam a többiekre, hogyan oldják meg ők a feladatot.
A műsor három főszereplője, Zsófi, Tomi, Marci tünyeményes figurák, az életben is három jóbarát.
Imádnak főzni, imádnak enni, és arra gondoltak, kicsit elkezdik presszionálni a környezetüket az igényes gasztronómia irányába. Vendégül látják őket Zsófi otthonában, megetetik, megitatják, aztán útjára bocsátják, hogy az élménynek legyen ideje leüllepedni.
Lakásétterem már több is üzemel Budapesten, vidékiről egyenlőre még nem tudok.
A lakásétteremek egyik közös tulajdonsága az underground működés: nincs hivatalos étterem, nincs folyamatos nyitvatartás, sőt, általában valódi séf sincs, csak lelkes gasztrománok mindkét oldalon, a vendégekén és a vendéglátóén is.
Egy vacsora klubba nem lehet csak úgy az utcáról beesni. Ide meghívó kell, kapcsolat, sőt van ahol jelszó is. 🙂 A bizalmon alapszik minden.
Egyébként a falusi vendégasztal idén törvénybe lépett határozata valami nagyon hasonlót engedélyez a falvakban: háziasszonyok maximum tizenöt főig vendégül láthatnak turistákat az asztaluknál.
Egy kicsit a műsorról, aminek sajnos lemaradtam a végéről, (pedig micsoda ételek voltak!!) mert el kellett mennem:
meglepően jó vágások, szép képek voltak benne, úgy látszik a paprika tv is fejlődik. Jó lenne, ha több pénz jutna az ilyen műsorokra, és nem kéne egy nap alatt több részt is felvenniük az amatőr szereplőknek, így esetelg több idejük jutna a párbeszédek kidolgozására. Bár a srácok egész profinak tüntek, tudom milyen nehéz a kamera előtt folyamatosan beszélni, és hasznos, nem mesterkélt kérdéseket feltenni a társunknak.
Ezt gondolják mások a Sulyok étteremről, ahol egyébként Zsófiék műsorát is leforgatták:
http://www.judapest.org/lakas-etterem/
http://velvet.hu/trend/lksett0317/
És lakáséttermek a világban:
http://www.hkmenus.com/
http://www.theghet.com/
http://www.prague-life.com/eat/restaurants_details/1-U_Jednoho_Pokoje

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kedves névtelen!Ha megkérlek használsz egy nicket, hogy tudjalak hogy szólitani?Stahl Judithoz hasonlítani nem érdemes, mert ő egy profi híradósból lett főzős műsorvezető, nem először látott kamerát, rendezőt, stb. És ha a Micukóra gondolok, akkor szinészi tehetsége is van, ami nem elhanyagolható.Én is egy másik helyszínt választottam volna, ebben igazad van, mert akik már jártak a Sulyok étteremben, azoknak van valamilyen benyomásuk a helyről, ami befolyásolja a látottakat. Vagy jó, vagy rossz 😉

 2. Anonymous says:

  Stahl is sokkal jobbakat csinál. Az a sok rossz hanghordozás, mestrekélt, halál lassú mese, amit a lány próbál előadni. Komolyan majdnem felkötöttem magam. Pedig olyan hálás téma lenne, ha a berlini lakásétteremre gondolok. Persze nem a Sulyok undok fejére a Palota negyedben. Az is egy vicc! És ott forgatnak, el se hiszem.

 3. Hát valóban nem Channel 4, vagy BBC, de tudod, kicsi is, sárga is, savanyú is, de a mienk.Tényleg ki lehetett volna hozni a témából és a szereplőkből valami sokkal jobbat is, de szerintem ez is nagy fejlődés az eddigi műsorokhoz képest.Gondolom, ha lett volna a műsor előtt egy hónapos felkészítés, rengeteg próbafelvétel, ilyesmi, akkor professzionálisabb lenne a műsor. De ilyen sajnos nem volt, ahogy hallottam. 10 év múlva sokkal profibb műsorok készülnek majd, a BBC se tegnap kezdte.

 4. Anonymous says:

  Szerintem túlzottan vajszívű voltál ezzel a műsorral. A srácok-lányok valóban nagyon helyesek, de a műsor minősége, a rendezés, az egész siralmas!A TV paprika monnyon le!Gyalázat!

 5. Ez a poszt most nem rólam szól, de lehet, hogy egyszer majd írok róla, hogy egy távoli ismerősöm hallott egy ilyen helyről, talán fotók is lesznek, de nem biztos. A társam majd commingoutol, ha lesz kedve 😉

 6. Anonymous says:

  de most komolyan! ez milyen mar? a huseges olvasok reszleteket akarnak!judit

 7. Lili says:

  És földi halandók hogy ehetnek a főztödből? És ki a tásad? És mikor írsz erről bővebben? És? És? És?

 8. Bombadil Toma says:

  óó, hogy én milyen régóta forgatok valami hasonlót a fejemben, erre tessék, ez már rég ki van találva!:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!