Fűszer és Lélek

Cukkini carpaccio

Hétfőn volt a hetedik házassági évfordulónk. Mi csak évfordulónak hívjuk, mert igazából a kilencedik, ugyanis 2000-ben pont ezen a napon kezdtünk el járni egymással. (Így 35 évesen annyira vicces szó az, hogy járni valakivel, de jobbat nem tudok rá 🙂 Hét év nagy idő, komolyan csodálkozom néha, amikor belegondolok. Állitólag ilyenkor szoktak elválni, de most olvastam, hogy inkább az első év veszélyes. Na, azon mi már régen túl vagyunk, elég hamar összeköltöztünk a kis téliesített faházba Diósdligetre. Jó kis évek voltak azok!
Hétfőre grillezést terveztünk, mert itthon volt Dávid, de aztán csak sima vacsora lett belőle.
Bárányt sütöttem és többek között ez a cukkini volt a köret.
Kaptam egy rózsaszín, kicsit borillatú balzsamecetet, most teljesen szerelemes vagyok az ízébe, locsolom mindenhová, ha kell, ha nem, úgyhogy édességet enni most senki ne jöjjön hozzánk! Persze majd ezen is túl leszek, gondolom mindenkinél van valami olyan, amire egy ideig rettenetesen rákattan, aztán vagy soha többet nem használja, vagy visszakerül a normális mennyiségű használatba.
A carpaccio szerintem különösen finom cukkiniből, mert ez a zöldség elég szivacsos textúrájú ahhoz, hogy jól megszívja magát az öntettel, így valóban bepácolódik.
Hozzávalók két személyre:
1 cukkini (bármilyen színű lehet) kb. 20 cm
1 nagy kovászos uborka
2 ek olíva olaj
1 ek balzsamecet (nekem rosso, de szerintem bármilyen ecet megteszi))
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit uborkagyalun legyalultam. A kovászos uborkát egészen apró kockákra vágtam.
A fokhagymát összetörtem egy mozsárban a sóval, majd felöntöttem olajjal, ecettel, és borsoztam. Belekevertem az uborkát, és hagytam pár percig állni.
Utána az uborkát kiszedtem, és jól lecsepegtettem.
A visszamaradt páclével bekentem a tányérra rendezett cukkinit, majd körbe rátettem az uborkát. Fél órára a hűtőbe tettem, tálalás előtt újra borsoztam.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fehérnyúl says:

    Megcsináltam. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

  2. Anonymous says:

    sok vidám évfordulót még és sok szeretetteljes hétköznapot!ami a cukkiniötletet illeti, bármily csábító, én elteszem 2010-re, mert idén már nem bírok több cukkinit magamba tömni :)kata

  3. Gabcsi says:

    Sok boldog éveket kívánok még…!A balzsamecet (Ponti) valóban nagyon finom, és valamiért én is pakolom szinte mindenre, ami elbírja.Ez nálam egy régebbi horvátországi nyaralásra nyúlik vissza, mert annyira ízlett a tintahal és a polip mellé, hogy azóta akkor is használom, ha nem kéne :)Cukkini…, hmm a másik kedvenc, nálunk főleg tésztával (tejszínes cukkinis penne fokhagymával) minden formában!További szép napot!

  4. Köszönöm szépen mindenkinek!:-)Matsuzaki, ezt nem csodálom!

  5. Anonymous says:

    Még sokszor 7 (ill.9 :-)szép és boldog évet Nektek!Nap mint nap itt járok, és bevallom, néha "ellopok" ötleteket.Szeretettel üdvözöl:rhumel,egy 31 (ill.34) éves évfordulós

  6. Matsuzaki says:

    Boldog évfordulót! Ami a cukkinit illeti, én a múltkor zöldséghámozóval hosszában vékony csíkokra szeleteltem, szárazon, forró serpenyőben megsütöttem, utána rá egy kis olívaolaj, citromlé és fokhagyma.. :-)Fűszeres natúr joghurttal nagyon ott volt, mire elkészült az ebéd többi része, gyakorlatilag valami újat kellett helyette kitalálnom.. 🙂

  7. Anonymous says:

    Utólag is megértést, szeretetet és nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak. Mindennap felkattintok az oldaladra és izgalommal várom az írásaid.Én is próbálkozom a blogomban az irással,de még nagyon kezdetleges. Sajnos nincs fényképezőgépem, így nem nagyon tudok megmutatni dolgokat,de ami késik nem múlik, mondja a közmondás.

  8. Euthymia says:

    Gratulálunk és még további sok vidám évet:) Mi meg kedden, és pont 9 🙂 jó ez a 2000. könnyű számolni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!