Fűszer és Lélek

Én erre adnék csillagot ;-)

piros+tinoru.jpg
Annyi a gomba az erdőben, hogy szinte ők rohannak az ember után, és akkor is beleugranak a kosarába ha az történetesen egy edényekkel teli piknikkosár. De ha nem férnek a kosarába, akkor addig ügyeskednek, amig valahogy a zsebébe nem fékőzhetnek 🙂
Aki nem gombázik, az is vásárolhat a piacon mindenféle tinórúkat, vargányát, meg szinte mindent, ami nyáron megterem.
Velünk az esett meg, hogy kikászálódtunk a kocsiból, felállítottuk a bográcsállványt, és akkor látom, hogy piroslik a környék. Minden tele volt piros tinórúval.
Este ez volt a vacsoránk.
Komolyan csillaggal díjaznám, nem magam, hanem az Istent/természetet (mindenki válasszon), ami ennyire csodálatos dolgokat alkotott, mint a tinórú félék!
Szerencsére nőtt pár méterrel arrébb kaukkfű is, itthon volt jóféle fokhagyma és pár csepp olívaolaj, meg egy kanál sárga vaj, pirítottam hozzá házi fehérkenyeret, tekertem rá egy pici borsot, megsóztam, és kész is. (Ha valami ennyire különlegeset készítek, akkor mindig jóféle sót szórok rá, mint a Maldon só, ami a kis kristályaival kiemeli az étel ízét.)
Ünnep volt a vacsora!
piros+tinórú

Gombafotó innen.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mishmesh,alias Dorka says:

  hotykahotyka:-) Makkoshotyka

 2. Mishmesh,alias Dorka says:

  Imádom!Tegnap vettem a piacon egy pár szép fejet, (Marjann vegyetek egy csomót és szárítsátok ki, ha 800 ft, itt 3000 kilója!) Eszter, ez a piroskalapos gombacsoda fotó olyan jó, hogy szinte már érzéki:)!!!(mint a padlizsán) Van ebben a két növényben valami titokzatosan vonzó szerintem.. Bár a gomba nem is növény..Ilyen pirosat még nem láttam,Zemplénben a Makkoshotykahotykai erdőben fenyőtinórú volt rengeteg, az sárga és zöld, is felséges…mmmm

 3. Anonymous says:

  helyesen tinóru de attól még finom 🙂

 4. Marjann says:

  Pont most hívott anyukám, hogy a Mecsekben annyi a vargánya, hogy 800forintért tukmálják a piacon:) Éhes lettem…

 5. Neguilla says:

  Tegnap megfőztem/sütöttem a nagymamád vargányáját…isteni volt!

 6. Zempléni Pista says:

  Jaj zster, irgalmatlanul éhes lettem….:-))

 7. Bombadil Toma says:

  jav: kapapját=kalapját:))

 8. Bombadil Toma says:

  semmi olyan nem mernék megenni aminek ilyen piros kalapja van!:) bár gondolom, hogy nem mérges, mert akkor a földhöz csapkodná a kapapját vagy bokán rugná a gombaszedőt:)))imádom az erdei gombás pirítóst!! szerintem is csillagos étel, és pontosan így készítem el én is (csak himalájai sóval), ezt nem szabad túlspilázni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!