Fűszer és Lélek

Zöldséges pite

zoldesges+pite1.jpgTegnap délután mégse tudtam feltenni a zöldséges pite receptjét, mert vendégeket hívtam vacsorára egy hirtelen ötlettől vezényelve, és inkább a vacsorával foglalkoztam.
Na de most…
Az alap tehát ugyanannak a vajastésztának a másik fele, amit a cukkinis pitéhez használtam.
Hozzávalók a töltelékhez:
2 nagy fej hagyma
1 padlizsán
2 szál sárgarépa
2 kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
kakukkfű
A paprikát gázlángon minden oldalán megsütöttem, majd műanyag dobozba tettem egy fél órára, hogy a saját gőzében megpuhuljon a héja, és könnyen lehúzható legyen.
A padlizsánt felszeleteltem, besóztam, és hagytam fél órát állni, majd kinyomkodtam a levét.
Közben karikákra vágtam a hagymát, megfonnyasztottam az olajon, és belereszeltem a sárgarépát is. Pár percig kergettem, közben felcsíkoztam a megpucolt kaliforniai paprikát, és a padlizsánnal együtt a serpenyőbe dobtam.
Öntöttem rá még egy kis olívaolajat, pár kanálnyi balzsamecetet, és addig kevergettem, amíg a padlizsán krémesre főtt. Beleszórtam a petrezselymet és a kakukkfüvet is.
A ragúval megtöltöttem a pitét, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.zöldséges+pite
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Nagyon finom! Már többször csináltam és nagyon nagy sikere volt mindig.

  2. Fruzska says:

    Köszönöm szépen, megtaláltam:), mármint a kilinkelésed segítségével:)

  3. A sok krémesre főtt padlizsán és hagyma miatt nem volt száraz egyáltalán.

  4. Anonymous says:

    Sütés előtt nem öntöd nyakon egy kis öntettel (tejszín+tojás+reszelt sajt)?Öntet nélkül nem lesz a töltelék száraz?

  5. Fruzska, de aranyos vagy!!az alatta lévő másik piténél említettem, be is linkelem mindjárt. Sima bolti vajas tészta 🙂

  6. Fruzska says:

    Nagyon tetszik a recept, imádom a vega ételeket, pláne a tieidet kedves Eszter:). De nem találtam meg a pite alaptészta receptedet, így csak nézegetem ezt a gyönyörűséget. Utóirat: A kislányom is Eszter:)

  7. azt sajnos nem tudom, hogy kerámialapon lehet-e sütni, de a sütőben is megsül grill alatt, csak ott is forgatni kell. Akkor jó, ha már fekete lszenesedett foltok vannak rajta, de érezni, hogy még csak a héja égett meg, a húsa nem.

  8. Anonymous says:

    Eszter, a kaliforniai paprikát hogyan lehet megsütni, ha nincs gázlángja az ember lányának? 🙂 a kerámialapos tűzhelyen nem lehetséges?köszönöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!