Fűszer és Lélek

Cukkini pite

cukkinilepeny++keksajttal.jpg
Vendégünk volt egy nagyon kedves pár.
Készítettem egy zöldséges, és egy cukkinis pitét (na, nem mintha a cukkíni nem zöldség lenne, de mindegy) egyben sült borjúcombhoz köretnek.
Ennyire rossz, kemény, rágós, vacak, stb. borjúcombot még soha nem sikerült összehoznom! Pedig mindent elkövettem a siker érdekében, bepácoltam, megkötöztem majd lassan sütöttem 80 fokon… Úgy látom nem szabad más helyen vásárolni, csakis a megszokott hentesemnél, ott még nem ért csalódás!
A piték viszont jól sikerültek, így legalább nem haltak éhen a vendégek 🙂
Hozzávalók:
0,5 csomag leveles vajas tészta (mirelit)
2 db kicsi cukkini
15 dkg roquefort sajt
3 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
kakukkfű
1 tojás

A tésztát kinyújtottam, és a sütőpapírral bélelt piteformába fektettem.
A cukkinit a nagylyukú reszelőn lereszeltem, besóztam, hagytam pár percig állni, majd kinyomkodtam. Vajon kicsit megfonnyasztottam a cukkinit, de csak fél perc volt az egész. Rádobtam az összezúzott fokhagymát, és megszórtam a liszttel.
Felöntöttem a tejszínnel, belemorzsoltam a sajtot, fűszereztem, pár perc alatt sűrűre főztem.
Mikor kicsit kihűlt, belekevertem a tojást, és a masszát a pitébe simítottam. 220 fokon kb. 30 perc alatt sütöttem pirosra.
Hidegen, melegen is finom, de a legjobb langyosan.
A másik pite délután következik.
cukkini+lepény

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Nálunk új családi klasszikus lett, a férjem szinte hetente rendeli 🙂 nagyon nehéz kivárni, amíg hül egy kicsit, de tényleg langyosan a legjobb. Eszter, köszönöm a receptet!Nóri

  2. Limara says:

    Gyönyörűek! Mint mindig! :)))

  3. Csilla says:

    A hozzávalók olvasásakor hiányoltam a fokhagymát:DDe aztán továbbolvastam, és megnyugodtam, hogy tettél bele:)Nagyon finomnak hangzik, ki fogom próbálni!:)

  4. Anonymous says:

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pitékhez nagyon illett az Eszter férje által felszolgált nyári hűsítő, az Irsai Olivéres fröccs. Az Irsai Olivér hazai gasztroboraink egyik legjobb választása olyan nyárias estéken, mint amilyen a múlt pénteki is volt. A legjobb önmagában, de ha vki nem akar gyorsan ellazulni, hanem sokkal inkább vmi hűsítő üdítőre vágyik egy baráti beszélgetés előtt/közben finom falatok fölött, mindenképpen fröccsként kell innia. A kedves pár

  5. Anonymous says:

    A tésztát nem szükséges elősütni mielőtt a töltelék belekerül?

  6. A leveles vajas tésztát általában nem szoktam, és nem is ázik el. A hagyományos pitetésztát viszont mindig elősütöm.

  7. duende says:

    Nagyon jól néz ki! 🙂 Már nekem is egyszer kéne leveles tésztával próbálkoznom…

  8. Renata says:

    Épp ma este csináltam meg a cukkinis pitét, bár én márványsajttal, de nagyon ízlett mindenkinek, pedig nem vagyok egy szakácsmester 🙂

  9. TopSawyer says:

    Barátnőm kipróbálta. Hát mit mondjak, mennyei volt. Még ettem volna, de a kezemre csapott :SKöszönet a receptért! 🙂

  10. Andrea says:

    kedves Eszter!ma készítettem el másodjára ezt a csodapitét, mert ez bizony az! isteni finom. én annyi módosítást tettem (véletlenül), hogy nem tettem bele tojást 🙂 az első alkalommal zutty belelódítottam az előkészített tésztába a tűzről levett szószt…aztán úgy döntöttem, ha egyszer kimaradt, és így is isteni, hát másodjára is kihagyom :)köszönöm a receptet!!

  11. Marjann says:

    Nyami..muszáj lesz kipróbálnom, teljesen cukkinibolond lettem amúgy is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!