Fűszer és Lélek

Lag Baomer

Fotó: Heloimi
Tavaly ezt írtam:

A Peszách ünnepe óta tartó omerszámlálás 33. napja ünnepnap a zsidó naptárban. Ez az a nap, amikor megszünt az a járvány, ami a híres rabbi Ákivá tanítványait sújtotta, és rengetegen meghaltak.Rabbi Simon, aki a Tórát misztikusan, a Kabbala szerint értelmezte, azt tanította, hogy a fizikai világ nem mond ellent a spiritualitásnak és Isten szolgálatának. A pnimijut háTórá fényével bevilágította a világot. Ezen a napon kimegyünk a szabadba, és tábortüzet rakunk, piknikezünk, szabadtűzön sütünk főzünk.Mivel eddig a napig gyász időszak volt, nem tartottunk esküvőket, nem hallgattunk zenét, nem mulatoztunk, de mától ez másként van, indul a zsidó grillszezon :-)Mi is kimegyünk ma éjjel a barátainkkal egy kis sütögetése, remélem nem fog esni az eső!
Idén is pont ennyit tudok elmondani. Már pácolódik a hús, becsomagoltam az újkrumplit alufóliába, sül a sütemény, és a kosárba tettem a bodzaszörpöt és a bort is. Recept holnap.
Van valami különösen jó dolog hétközben együtt sütni éjszaka a barátaimmal egy kertben.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Engem érdekel :-)Duende, tegnap megúsztuk, a gyerekek ma mennek a ligetbe, úgyhogy ma ne essen, de holnapól szerdáig szakadjon, nagyon ráférne a növényekre!

  2. Judit says:

    Bocs az offért Eszter, de hátha (valakit) érdekel:http://www.korfeszt.net/• Hogyan szervezhetik meg a gazdák termékeik közös értékesítését? SZÖVET (Szövetség az Élő Tiszáért)• Miért jó, ha egy közösség közvetlenül a termelőtől vásárol? – Szatyor, Csiperke körstb.

  3. duende says:

    Rabbi Simon bölcs ember volt. 🙂 Igaza van.Szép és hangulatos ünnepet kívánok – bár nálunk pl. most is szakad az eső… Fagyosszentek megjöttek, igaz nem faggyal, de esővel…(Bár a kertészek szerint nagyon kell az eső most.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!