Fűszer és Lélek

A férfi és a botmixer vásárlás

Gyakran hallani olyanokat, hogy egy férfit nem szabad megkérdezni, hogy milyen botmixert (sütőt, cipőt, telefont, stb.) vegyünk, ők ugyanis VALÓBAN feladatot látnak a kérdésben, és meg is akarják válaszolni azt.
Itt van pl. a botmixer kényes kérdése.
A régi mostanra már tényleg avittá vált, nem túl nagy teljesítményéhez 10 év használat után életlen pengék társultak. Ezért aztán, ha valamit alaposan, valóban habosra akartam pépesíteni, kénytelen voltam bevetni a turmixot, ami elég macerás.
Először is, krémleves esetében a fazék forró tartalmát át kell önteni a turmixba. Ilyenkor azon felül, hogy leégetem a kezem, még rám is fröccsen a leves, persze mindig a legszebb blúzomra, nem holmi mackó felsőre, vagy ilyenek! Aztán, mivel a turmix teteje magasan van, szinte soha nem sikerült úgy beleöntenem a forró levest, hogy a konyhapultra ne folyt volna ki belőle egy adag.
Ehhez képest mennyire egyszerű a botmixert beletolni a fazékba, és megnyomni a gombot?!
Tehát, kicsit panaszkodtam, tettem pár megjegyzést, hogy mennyire jó lenne nekem egy új, jó, szép botmixer, ami habossá varázsolja a turmixot, és nem kellene ruhát cserélni, vagy felmosni a turmixozás után.
Olyan két hétig kellet nyafognom, aztán hagyni, hogy két hétig fészket rakjon a gondolat a férfi agyában. És akkor egyszer csak felszólítást kapok, hogy öltözzek, elmegyünk, veszünk egy botmixert! 🙂 Összejött…
Az üzletben problémám akadt, ugyanis nem háromféle készülék kapható, hanem 24 (huszonnégy!). Kicsit megkönnyíti a dolgot, hogy ár szerint rendezték őket, elől a legolcsóbb, ötezer alatt, a végén a legdrágább potom harmincháromezerért.
Bevallom, ha a pénz nem számíta, ezt az utóbbit választottam volna, ugyanis vezeték nélkül működik. Csak álmodozás szintjén jegyzem meg, hogy ez mennyire praktikus, hiszen akár a lépcsőházban is mixelhetnék vele, de az ember komolyan mérlegeli a problémát, hogy valóban szükséges-e a vezeték nélküliség, vagy csak a konyha egy kétméteres szakaszán pürésítek, és nem probléma, ha a falhoz vagyok kötve.
Innen kezdve, én néztem a motor teljesítményét, az árat, és persze a szépséget 🙂
Ki is választottam egyet, amiről kiderült, hogy csak egy év garancia van hozzá, szemben a többi gép két éves jótállásával, amit nagyon sajnáltam, mert megegyezett a dagasztógépem márkájával, és nagyon megbíztam benne.
Ha az nem, akkor legyen az akciós darab, annyi minden kis kütyű van hozzá, 600W, ilyenek, különben is már negyed órája ott álltunk!
Csakhogy a család feje addigra alapos tanulmányozásba kezdett:
mindegyik gépnek elolvasta az adatlapját, felemelte, megnyomogatta a gombjait, lecsavarta, majd csatlakoztatta a fejét. Itt esett ki az én választásom, ugyanis nem tűnt elég tartósnak a csellentyűcskéje.
És akkor újabb negyed óra után leemelt a polcról egy olyan botmioxert, amit egyáltalán nem választottam volna, el is kerülte a figyelmem.
Ezt vesszük meg! És már megyünk is a kassza felé.
Ok, mondom én, (persze csak hazafelé a kocsiban, ott inkább csendben maradok, nehogy még egy negyed órát ott kelljen tölteni, egy ilyen egyszerű dolog miatt) de hát ez nem ver habot!
Habot vernie pedig fontos, ugyanis egy tojás fehérje miatt nem szeretem bekapcsolni az öt literes dagasztógépet.
Aztán hazaértünk, és kiderült, hogy bizony ver habot is, egy parafa dugó kinézetű kis izével, ami egyáltalán nem hasonlít egy habverőre, darál jeget, darál húst, éééééés, még pépesít is, méghozzá tökéletesen. Így cseréletem le a régi mixerem egy Moulinex Click&Mix DD702-re.
Belátom, tényleg a legoptimálisabb választás volt, kis helyen elfér, tudja azt a két dolgot, amire én használni szeretném, két év garancia van rajta, stb.
Na de miért nem képes ilyen érzelemmentes, hideg üzleti választásra egy nő?

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anonymous says:

  Én egyszer elkövettem azt a hibát, hogy megkérdeztem a férjemet, hogy milyen porszívót vegyünk.Excell táblázatot csinált!!!!!!Soha többet!

 2. dortimcsi says:

  Mindenképp valami jobbat szeretnénk, legalábbis olyat, ami a mi(az én :D) főzési-sütési szokásainkhoz passzol. Egyenlőre nézelődünk, keresgélünk. Abban mondjuk szerencsém van, hogy párom nem az a fajta aki azt mondja csak is a 30000 Ft-os legolcsóbb jöhet szóba. (mérlegel: ár/érték arány….anno amikor a telefonomat vettem vagy az MP3 lejátszót,akkor is elmondta a véleményét….és az ő szempontjait is figyelembe véve vettem meg azt, ami nekem tetszett…De mindkét esetben jó döntés volt) Én is elektromos sütőre gondoltam, mert Anyunak otthon az van néhány éve és amíg otthon laktam nagyon szerettem. Szóval ebből semmiképp sem engedek. Az még kérdéses hogy a főzőlapja gázos vagy elektromos lesz,de ott inkább hajlok a gázosra…Beépíthető nem lesz,mert nem olyan a konyha kialakítása,de ez a legkevesebb:)

 3. Zs. I. says:

  Ezt most nagyon köszönöm! Először is ma akarok blendert venni,másodszor annyira jókat nevettem, hopgy az se érdekel, hogy még csak kedd van, és messze a péntek!

 4. vadjutka says:

  LOL!!!”ugyanis nem tűnt elég tartósnak a csellentyűcskéje” – szerintem is csellentyűcske de A férfi biztos álmából felébresztve is tudja h az mi 🙂 …vagy ez főzési szakszó? *blush*

 5. Fixpont says:

  Az akkus botmixerek teljesitmenye messze elmarad (ertheto okokbol) a vezetekesekhez kepest, ne sajnald, hogy ilyet vettel.

 6. Anonymous says:

  Nekem már jóideje ilyen készülékem van, és nagyon szeretem. A legkisebb fiókban is elfér, és könnyű tisztítani! Remélem, sok finomságot fogsz készíteni vele!

 7. Maimoni says:

  Az én férjem állt volna karbatett kézzel, és egyre sápadón, de neheztelő megjegyzések nélkül kivárta volna, amíg eldöntöm… És ha kérdezek tőle, hogy szerinted? akkor azt mondja, hogy persze… És akkor már kapkodok, mert tudom, hogy unja, menne, de vár hősiesen… Na, szóval, nem bánnám, ha néha ő is inkább táblázatozna.

 8. JuliusC says:

  Felesegem bicklit szeretett volna, kapott o is szep Excel tablat… 😉 De szerencsere azota is nagyon elegedett vele. 🙂

 9. JuliusC says:

  dortimcsi:nezz korul itt:http://www.markabolt.hu/Nekunk egy Elektrolux gaz fozolap-beepitheto elektrosuto van. Tud mindent amit kell: sut, levegot kever, grillez… Nagyon szeretjuk, kifogastalanul mukodik, igaz meg csak 3 eves. Ha tobb penzed van, vegyel AEG-t, ha kevesebb Zanussit! Jo nezelodest!

 10. JuliusC says:

  “Az akkus botmixerek teljesitmenye messze elmarad (ertheto okokbol) a vezetekesekhez kepest”Nekem is ez volt az elso gondolatom…

 11. Lizi says:

  Én tavaly előtt a Jézuskától (páromtól)kaptam botmixert, érthető okokból (ahogy gondolom te sem) ezt nem bíznám férfira, mert úgysem olyat vesz, amilyet én szeretnék, nem olyan teljesítményű, nem olyan szép, blabla. Erre olyat vett, hogy én nem választhattam volna jobbat. Inox bevonatú, van hozzá egy keverő kancsó, két méretű daráló, jágdaráló és habverő. Egyébként Philips és nagyon szeretem.Egyébként mi nők jellemzően sokat tökörészünk vásárláskor, ha vele vagyok, nagyjából negyed annyi idő alatt körbejárjuk bármelyik boltot. 😀

 12. zsoka says:

  Van egy ilyen tantárgyam, hogy döntéselmélet. Ma most ebből volt egy ilyen feladat, hogy alternatívák-kritériumok és csináljunk egy döntést mátrixokkal (egyetértési és ellenzési) és az normált táblázatok egyes viszonylataiban vett különbségek súlyainak összegével… Szóval bonyolultan, de nagyon. Ezt megcsináltam a kávéfőzőkre… és láss csodát ugyanaz a típus jött ki, mint amit karácsonyra vettünk, mikor még nem is tudtam, hogy létezik ilyen módszer. Szóval a józan ész dönthet jól az excellel és a táblázatokkal egyetemben…

 13. Hát, hogy elérhető az ára vagy sem, azt nem tudom, de nekem Whirlpool beépíthető sütőm van, imáom, tökéletes!Ha nem lenne, nem is sütnék!Azért az fontos szerintem, hogy ne gázos, hanm elektromos legyen.Mivel nem 5 évre szól egy sütő, szerintem inkább várjatok 1-2 hónapot a vásárlással, és vegyetek egy jobbat, ha nincs meg rá a pontos összeg, mert a jó sütő tényleg nagyon hasznos.

 14. dortimcsi says:

  Hmmm…ebben a kis gépben egyetlen dolog nem tetszik: az ára:DDe lehet duruzsolok majd életem párja fülébe pár hónapot és megkapom a szülinapomra…De most inkább a tűzhelyek felé fordulunk….Lecseréljük a 35 éves gáztűzhelyt..(Ennyi éve még kósza gondolat sem voltam , szüleim nem ismerték egymást és ez a tűzhely már ebben a lakásban volt:)…Párom már nézegeti a neten a kombinált tűzhelyeket…Fizika-technika-informatika szakos a lelkem….De kell is az én humán beállítottságú lelkemnek egy ilyen kis kocka:)Egyébként tudnátok valami elérhető árú tűzhelyet ajánlani nekem?

 15. Táblázat nekünk is volt, asszem a dagasztógép előtt! :-)Mondjuk az én emberem informatikus…

 16. Lackó says:

  Ti nők, ti nők!Hát kitesszük a lekünket, hogy nektek a legjobb legyen, és húzzátok a szátokat? 🙂

 17. Bodza says:

  Eszter!Mintha rólunk írtál volna! :)))

 18. Ági, aki főz says:

  ESzter!Örök hálám a férjednek, épp most akarok botmixert venni, és ti megspóroltátok nekem a melót! Köszi, köszi!

 19. Remélem neked is bejön majd, én nagyon megszerettem 🙂

 20. "saját levében" says:

  Kár, hogy az előrejelzések szerint a férfiak néhány ezer év múlva ki fognak halni!

 21. Hú, akkor mégy gyorsan kihasználom, hogy vannak! 🙂

 22. Anonymous says:

  Én is szemeztem vele, de végül a színes kis műanyag cuccok miatt nem ezt választottam, hanem egy tefal silent plus-ost. És tényleg csak az a két dolog fontos, a többi (húsdarálás, magok őrlése) az parasztvakítás.Férj hozzáállását tekintve Maimoni írásánál gyanakodtam, hogy az én férjemről van szó :).Tűzhelyet pedig ezt néztem ki: http://www.ebolt.hu/product168527_category2215-Fagor_5CF_56_MSW_X_kombinalt_tuzhely_edzett_uveglap_inox.htmlZsanett

 23. stke says:

  Óóóóó, azt hittem csak az én barátom ilyen … elkezdtünk futni Excell táblázat a teljesítményünkről, bármit akarunk venni Excell táblázat, karácsonyi ajándékkeresésnél Excell táblázat, a napi költésről Excell táblázat… lassan már csak egy dologról nem vezetünk Excell táblázatot… 😉 de lehet, hogy már azt is fontolgatja, nem is kell mondanom szerintem, hogy ő is informatikus… 🙂

 24. Maimoni says:

  Mit tanfolyam??Informatikus leszek…:))

 25. Gergő says:

  Nálunk inverz a szitu.Én vagyok informatikus és én szeretek főzni és én akarok konyhakütyüket venni. :)Megmondom nektek, hogy mi rosszabb az excel táblánál és a hosszas tanakodásnál: ha a család, érzékelve sóvárgásodat kifékez, jobbról előz, majd megajándékoz egy olyan típussal, amit eszed ágában sem volt megvenni. 🙂

 26. Before says:

  Eszter! 17990 a Phillips derótnélküli mixer az elektro worldben. A mostani akciós újságban van benne, baromi dizájnos, lehet, hogy lecserélem a sajátomat… Ha te még vissza tudod vinni ezt, akkor ne késlekedj vele!

 27. Makka says:

  Kösz ezért a posztért, az én botmixerem is tönkrement, kell majd egyet venni, mert anélkül tényleg nem élet az élet.Az én pasim nem informatikus, nem jutna eszébe Excel-táblázatot gyártani, de nekem se. Annyira nem hajlandó ilyenekkel foglalkozni, hogy képes felhívni telefonon a gép elől, hogy akkor most mit és merre tovább. Úgy kell neki magyarázni, hogy akkor kattints az elefántra vagy a jáccós rókára (éppen olyan ikonja volt a Safarinak és a Firefoxnak). Ennyit a belterjességre…Megnéztem a Moulinex oldalán a bemutató videót, azért arra kiváncsi lennék, hogy miért érezték feltétlenül szükségesnek a száraz kakukkfű tojáshabba való dugását…:))

 28. Anonymous says:

  Fagyigépet nem választott vki ugyanilyen tudományosan? Ami eddig nagyon tetszett (Cuisinart), azt nem lehet Európában kapni, így eléggé kiesik…de úgy szeretnék magam fagyit gyártani, nem művacakot enni, meg a gyerek is, nagyon ráég a körmömre ez a fagyitéma…HELP

 29. Manóka :) says:

  Fagyigéphez nem tudok hozzászólni mert én BOTMIXER és a mélyhűtő segítségével készítem 😀

 30. Monica says:

  jé. előre elnézést, de nekem ez az egész nagyon fura.végül is a 21. században élünk.nekem van saját fizetésem, egy botmixer még nem akkora összeg, hogy meg kelljen beszélnünk, elbírja-e a családi költségvetés. és úgy gondolom, vagyok annyira értelmes és önálló, hogy képes legyek egy botmixer kiválasztására a saját igényeim szerint. nőként is. és megvenni is meg tudom egyedül, végül is elbírom, ennyire punnyadt még én se vagyok :)meglepő lenne, ha egy botmixer kiválasztása nemfüggő lenne, egy óriásmulti (ráadásul elektronikai cég) beszerzési osztályán dolgoztam, a több száz beszerző közül kb a fele nő volt, teljesen profin ki tudtuk választani a legmegfelelőbb ajánlatokat, semmi különbség nem volt a férfi és női kollégák teljesítménye között, max egyéni szinten, de hát ez természetes. és ezen senki nem is csodálkozott. egy saját botmixer azért könnyebb falat annál.

 31. Packard says:

  de mivel nem mindenki olyan mint te…. ilyen egyszerű. mi van, ha valakinek segítség kell?

 32. Max und Co says:

  na milyen a botmixer ennyi idő után?nálunk én vagyok a férj és konyhai analfabéta és képzeld 4 és fél éve pont ilyen mixert választottam – gondolom hasonló elgondolásokból.most fogyott el a feleségem türelme a mixer irányába mivel ahol a gombokat kell benyomni, szabályosan kirohadt/beszakadt a gumi és már körömmel sem nagyon lehet elindítani. Aztán a minap a darabolójában már meg sem mozdult a kés és kiderült, hogy a csatlakozónál annyira kikopott a műanyag (miért van ott műanyag?) hogy a kis pöckök csak úgy magukban forognak.ma kinéztem egy Braun-t ami zsinórtalan is, szép is, fém is. Szerintem az akku 2-3 év alatt el fogja hagyni magát… addigra úgyis karcos lesz a szép lakkfekete fogója… no de most feleségem ráébredt, hogy a multkor én választottam így ki tudja milyen mixerünk lesz!

 33. "saját levében" says:

  Tehát ha a férfiak kihalnak, velük hal a Windows is? Remélem Simonyi szól a Gatesnek, hogy csináljon valamit!

 34. Cinkapanka . . . says:

  Az én kedvesem is informatikus. 🙂 De szerencsére nem csinált táblázatot a karácsonyi kávéfőző vásárlásnál. De amúgy nem olyan rossz az. Jól átláthatók a dolgok.Sajnos dagasztógépem nincs. Erre vágyom nagyon, de bazidrága. Egyelőre még álom marad: http://www.williams-sonoma.com/products/e067/index.cfm?pkey=cmixers-attachments&ckey=mixers-attachments

 35. Zsófi, ezek a botmixerek sokáig bírják, úgyhogy szokd meg :-)Móni, hajrá! Egy tanfolyam? 😉

 36. kökörcsin says:

  :):) Az én férjem is informatikus. Nálunk a gázfogyasztás van meg táblázatos formában évekre visszamenőleg. Még görbe is van hozzá. :):)

 37. Anonymous says:

  Sajnálom, hogy ilyen belterjes lett ez a blog. Informatikus férjek és boglárka saláta. Eddig olvastam, most EL.

 38. Tami says:

  Kedves Névtelen!Én minden nap itt vagyok, boglárka saláta most volt előszőr, szeintem hatalmas ötlet, és ezeket az informatikus néket se láttam még itt soha.Mi a baj?De amiért jöttem, az az, hogy elmeséljem, hogy én fél évig vártam egy cirkóra, mert addig tartott, mire az összeset átnézte, áttanulmányozta, és végül megszülte a gondolatot, hogy olyan lesz, mint amit a nővéremék is vettek, és ajánlottak.Á, pasik!

 39. Agi says:

  Eddig azt hittem, hogy teljesen jol megvagyok blender nelkul is, de most vennem kell egyet. Hat milyen dolog ez?:)Eszter, boldog peszahot kivanok neked es a kedves csaladodnak is!

 40. dortimcsi says:

  Kedves Névtelen!Nem hiszem , hogy belterjes lenne a blog….Én is új vagyok még itt (legalábbis a hozzászólásokat tekintve, mert olvasni már igen régen olvasom Esztert..) de én nem éreztem azt, hogy csak egy szűk mag lenne, akik nem nyitottak mások felé…Hogy sokunknak informatikus a párja? ez itt most miért probléma? talán akkor még azt is beszéljük meg, hogy mi, akik az informatikusokkal élünk együtt mivel foglalkozunk…Lehet, még belterjesebb lenne és kiderülne hogy mindenki dr.:D

 41. Névtelen vagy táblázatokat gyárt, vagy egyikünk férje, vagy utálja a boglárkát, vagy utál engem. Vagy mindegyik.Lányok, ha ezt a sok Exceles pasit most Simonyi olvasná, el lenne ájulva a gyönyörűségtől! 😀

 42. Kriszta says:

  Öööö, izé, hát én nem vagyok se pasi, se informatikus, de mosógép és mosogatógép-vásárlás előtt biza volt Excel-táblám. 🙂 Hasznos jószág a döntéstámogatásban, és a franc tudta megjegyezni a gépek húszféle adatát, így viszont pikk-pakk kiderült, melyik a befutó. Úgyhogy ne bántsátok őket. 🙂

 43. Zsófi says:

  De jó neked, használd egészséggel 🙂 ezt én már olyan régóta nézem, de a botmixerem egyelőre állja a sarat :)Amit amúgy a férjemtől kaptam születésnapomra, nemsokkal az esküvőnk után. Ő választotta, meglepetés volt. Az egyik kolléganője, mikor mutatta neki, hogy mit fogok kapni, lehurrogta, hogy milyen ajándék ez már. Hát a legjobb, imádom. (A botmixert is, meg a pasit is ;))Amúgy vele aztán nem lehet ilyesmit venni, nem bírja kivárni, míg végigböngészem a teljes kínálatot, értekezek 6 különböző eladóval, felhívom az anyukámat 8szor, stb. Pláne nem lehet tőle olyat kérdezni, hogy szerinte melyik a jobb…Apukám viszont ilyen mindennek utánajárós. Csak nem tudja használni sztem az excelt 😉

 44. Manóka :) says:

  Basszus, az én vőlegényem is webfejlesztő! 😀 De az Excel táblában én vagyok a király 😉 (vásárlás, bankszámla, fogyasztás stb:D)Nekem Philips botmixerem van, imádom:)

 45. Maimoni says:

  Hát most már ezek után én is meg akarom tanulni az Excel kezelését…A férjem úgysem fogja. Legalább egyikünk tudjon táblázatot gyártani, ha már nem vagyunk informatikusok. Nyakunkon a gardróbszekrény-beruházás…!:D

 46. Mese says:

  Hol sikerült ezt a típust megvenni, melyik boltban? Én keresem fel alá a neten, és mindenhol csak a kistesóját, a két fokozatosat találom. Vagy elég a két fokozatos is?Egyébként a fémházasat érdemes vagy a műanyagot megvenni sztetek? Párom szerint előbb megy tönkre valami belső alkatrész, mint a műanyag, úgyhogy lehet, hogy elég a műanyagot venni. Egyébként nem kényelmetlen a fém, hogy nehéz, vagy annyival nem nehezebb, mint a műanyag?Köszi a választ!Üdv:Mese


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!