Fűszer és Lélek

A tojásról sokminden

h-tojás Húsvét előtti tojásoló a HVG-n.

Pészahi maceszoló pedig itt 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kiskiflee says:

    Jó ez a cikk.Hát én láttam képeket a ketreces tartásról… Az állat természetes viselkedését korlátozzák, szerintem állatkínzás.Szívesen vennék kapirgálós tojást, csak nagyobb áruházakban BIO néven van, horribilis árért, a piacon a legtöbb “tanyasi” pedig ugyanúgy ketreces.

  2. Anonymous says:

    A ketreces tartás sem kegyetlen. Nem tudna annyit termelni , ha az lenne. Az új EU ketrecekben sem változik semmit a termelés. Szerintem ez az egész egy rossz vita. Nem tudja senki sem bizonyítani az igazát. A többi tartásmód drágább. Mindenki válassza ki, hogy kinek mi tetszik.Azt fizesse ki. Nagy valószínűséggel egyenértékűek a tartási módok. Az alternatív tartásmódok kijáró kapirgálós sok egyéb állategészségügyi problémát vet fel, ezek persze megoldhatóak, de a megoldásuk költséges és állandó odafigyelést igényel. A csontritkulás ellen alkalmazott őrölt tojáshéj helyett én gyógyszertárban vagy táplálék kiegészítő boltban kapható Ca, P és Mg tartalmú szereket választanék, hallgatva az orvosom tanácsára. medvedr

  3. Anonymous says:

    A tojás sárgájának a színe a legkönnyebben befolyásolható a takarmányozás (xantofilek adagolása) által. Beltartalmi mnőségéhez semmi köze a sárgája színének. . A régebbi időkben pritamin paprika etetéssel érték el a szép színt. medvedr

  4. Anonymous says:

    Hihetetlen, hogy már a tojások sárgáját is hamisítják! Eszter, olyan érdekes dolgokat tud meg az ember itt nálad! Köszönöm!

  5. lorien says:

    Nekem az a tapasztalatom, hogy a kapirgálós tyúk tojása inkább világosabb sárga, mint a ketrecesé, leginkább egy mélyebb citromsárga árnyalat, nagyon enyhén a narancsba hajló. Ennek ellenére egy nagyságrenddel erősebb a színezőereje. Majd készítek fotót. Persze amit ma itthon lehet kapni ketreces tojást, azoknál szinte kivétel nélkül elmondható, hogy a tyúkok kapnak valamilyen adalékot. Sőt a múltkor a piacon olyan tojást sóztak rám, hogy a sárgáját tejben elkeverve narancsos-rózsaszínes árnyalatú lett! Utoljára vásároltam annál az öregasszonynál, pedig régebben jó tojásokat árult 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!