Fűszer és Lélek

Kivágják a platánokat!

h-platánokAz rendben van, hogy a nyárfákat úgy megvágják, hogy belehalnak, és két évig csak halott fatörzseket nézünk, mert elismerem, hogy a nyárfa könnyen törik, és évről évre agyonüt járókelőket.

De az egészséges platánokat miért kell barbár módon 3 méter magasan elcsonkolni?

Azért, hogy ne kelljen helyette új fákat ültetni?
Vagy azért, hogy jobban látszódjanak az alkoholisták, ahogy a parkban isznak és vizelnek?

Mi van itt, könyörgöm?

XIII. kerület, gratulálok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Hettie says:

  En Belgiumban lattam ilyet es Nagy-Britanniaban is. Sztem EU szabaly. Szornyu latvanyhttp://www.flickr.com/photos/coshow/515583315/ http://www.flickr.com/photos/spatialk/2997808697/

 2. Anonymous says:

  a margit szigeten több száz éves platánok vannak.na jó, túlzok, de legalább 100 évesek.tényleg, kinek árthat egy platán?barbárok!

 3. Na ez az!Most írtam a képvselőnknek is, kíváncsi vagyok reagál-e?

 4. stke says:

  Elolvastam a belinkelt cikked is, és azt kell mondjam, hogy egyetértek, szomorú ilyen téren a helyzet. Én is laktam a XIII. kerületben, ráadásul az Újlipótvárosi részen és az alkoholisták és hontalanok ott is folyton a házunk alatti fedett részen gyülekeztek-laktak, ne is beszéljünk a Lehel téi megálló lakóközösségéről… Szerintem az a legrosszabb, hogy a rendesen dolgozó-tanuló emberek és a gyerekek érzik a hátrányát néhány lecsúszott és semmivel nem törődő ember kulturálatlan életvitelének… Ami meg a fákat illeti, ha az emberek még egymást sem tisztelik, hogy tisztelnék az állatok vagy a növények életét… és arra pláne nem gondolnak, hogy valakinek a lakókörnyezetét teszik tönkre… Szép helyzet!

 5. Altair says:

  Nálunk a Mester utcában “A Vihar” után nagyon sok platánt egyszerűen kivágtak. Ugyanis valóban lehullott egy-két ág és némelyik kétségkívül elkorhadt belül, de a többséget nem kellett volna. De a főváros embereit nem lehetett leállítani, csak amikor már késő volt.Többek között a házunk előtti kettőt is kivágták. Pedig a lakást is azért vettem meg, mert gyönyörű volt az ablak előtti zöld lomb.Most a szemközti szürke házat nézem és éjjelente a függöny nélküli lakásból átvilágít hozzám az erős fényű lámpa. :o(A polgármester választásunk előtt valamelyik jelölt táblát állított az egyik fa helyére: “Minden, értelmetlenül elpusztított ferencvárosi platán emlékére…”

 6. krókusz says:

  Sajnálatos. És nagyon szomorú. Tudom, nem vigasz, de nálunk is komoly bajok vannak e téren… itt egy kis ízelítő:http://itthon.transindex.ro/?cikk=9066

 7. Update:Írtam a képviselőnknek Szabadai Viktornak, és felhívott.Komolyan el vagyok ájulva.Azt ígérte, megbeszéli a közterület fenntartókkal az alkoholista ügyet.Kíváncsian várom.

 8. Erzsebet says:

  Tele van a világ alkoholistákkal és hasonló fazonokkal. Nálunk decembertől működik a Városőrség, egy kicsit javult a helyzet. A lakókörnyezetről pedig jobb nem beszélni.

 9. Worldfish says:

  a paltánkivágás… ez egy nagyon fura dolog. a múltkor fotóztam, ahogy vizsgáljál egy ultrahangos méróvel. elég fura volt, szerintem egészsnek látszottak azok a fák, de aikor a srácokkal felmentem a koronához, ott megmutatták, hogy a korábban levágott/letört ág csonkjában áll a viz és ahogy mentünk lefelé azt is megmutatták, ahogy szivárog végig a törsz repedésein. az ultrahangos vizsgálat eredménye pedig az volt, hogy báar a fa egészségesnek látszik a hozzá nem értő számára, sajons a belseje telejsen szét van korhadva, és ay egész fa nem más, mint némi platánnal körülölelt hatalmas vízoszlop, ami nagyon veszélyes. tehát a fát ki kell vágni. és állításuk szerint, igenis ületetnek a helyére újat. ami persze csak ígéret, de nem gonoszságból vágnak. for sure.

 10. De nálunk nem vágják ki teljesen, hanem mindegyiknek levágják a koronáját, és 3-4 méter magas oszlopokat hagynak a helyén. Szörnyű látvány!Képzelj el egy parkot, ahol csak fatörzsek vannak, levelek nincsenek.Hátborzongató!

 11. chilii says:

  úgy látszik ez valami országos facsokoló akció, itt Miskolcon is ez megy már 3 hete. válogatás nélkül csonkítják meg a fákat, a bokrokat meg teljsen kivágják 🙁

 12. chilii says:

  bocsánat, facsonkolót akartam írni 🙂

 13. vica says:

  szomorú.. nagyon! a fákkal kapcsolatban nem mondott semmit a képviselő? lehet, hogy tényleg az állapotuk indokolja, de hogy mindegyik?? az furcsa lenne..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!