Fűszer és Lélek

Pikáns csicseri

Nem látszik, de nagyon el vagyok havazva. Ezt az ételt kereken egy hónapja főztem, és most tudom csak feltenni. Pedig nagyon finom lett, igazán pikáns.

Ketten ettük a barátnőmmel, kiskanállal, mert véletlenül azt hozott a konyhából hozzá, és egyikünknek se volt kedve kimenni rendes evőeszközért.
Hozzávalók:
2 csésze száraz csicseri
2 fej hagyma
4 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsomkonzerv (chopped)
1 chili
1 narancs reszelt héja
1 kk koriander
1 kk oregánó
1 kk kömény
2 ek fenyőmag
1 lime leve
1 nagy csokor snidling
A csicserit egy éjszakára beáztattam.
A vajon megfonnyasztottam a hagymát, a végén rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Beletettem a csicserit felöntöttem vízzel és puhára főztem.
Mikor megfőtt, hagytam elforrni a víz felét, majd ráborítottam a paradicsomot és belekevertem a fűszereket is. Belereszeltem a narancshéjat is, de csak a végén.
Tálalásnál megszórtam fenyőmaggal, snidlinggel, és nyomtam rá egy kevés lime levet.
Aki szereti, tehet bele egy kevés mézet is.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pirike, én arra a darabos, vagyis inglisül chopped paradicsomra gondoltam. Pontosíton is a posztot.A csicseri imádja beszívin a paradicsomot.

  2. Anonymous says:

    Szia Eszter!Már több receptednél meg akartam kérdezni, hogy milyen mennyiséget értesz pontosan 1 csészén? KösziBello

  3. Cukorbetegblog says:

    Bello, ezt tegnap én is majdnem megkérdeztem, de aztán valamelyik bejegyzésben észrevettem, hogy az 1 csésze liszt után szerepel zárójelben, hogy 2,25 dl. gondolom, mindig annyi akkor a csésze.

  4. Igen, az amerikai “szabvány cup” az 2,25 dl :-)Vica, köszönöm!

  5. gmx says:

    Vicces, hogy pont az elhavazottságról írsz. Épp azt akartam kérdezni, hogy a fenébe tudsz ennyit főzni és posztolni. Csodálatra méltó. Ráadásul milyen jókat!

  6. Itthon dolgozom :-)Két órával több időm van mint másnak, mert nem kell utaznom 🙂

  7. Bálint Ádám, Budapesti Operettszínház says:

    Szia Eszter,pár hete találtam meg a blogod, élvezettel olvasom minden írásod, egyszerűen nem tudok betelni a receptjeiddel. Még egyiket sem próbáltam ki (pedig sokat főzök-sütök) – a belőlük áradó szeretet és szenvedély az, ami rabul ejt. A rajongód lettem.

  8. Ádám, nagyon szépen köszönöm!Remélem visszajársz majd! 🙂

  9. Pirikenagyi says:

    nagyon izgatnak a csicseriborsó humuszon kívüli receptjei, és nagyon szeretném megcsinálni ezt! a két paradicsomkonzerven mit értesz? aranyfácán? kicsi? nagy? vagy valami más?

  10. vic.a says:

    Nagyon tetszik ez a recepted, Eszter! Amúgy is szeretem a csicsókát, de eddig levesben ettem igazán – köszi érte, biztosan ki fogom próbálni!A másik a képpel kapcsolatban, hogy nagyon tetszik a konyharuha, a tálka, a színek harmóniája – hozzá a lime – tökéletes!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!