Fűszer és Lélek

Ember szendvics :-)

Mostanában a különböző szakmákkal, és hobbikkal foglalkoznak a gyerekek az óvodában.
Volt nálunk rendőrnő, akinek fel lehetett próbálni a sapkáját, be lehetett ülni az autójába, és aznap Dávid azzal érkezett haza, hogy ő bizony rendőr lesz.
Aztán egyik nap orvos akart lenni, ugyanis aznap a gyerekorvos mesélt nekik arról mi is az ő hivatása.
Amikor pedig sárga lepedőkről hallgattam végig egy előadást hazafelé jövet, akkor biztos voltam benne, hogy a fogorvos is ellátogatott hozzájuk.
A Bamako rally-versenyző láz több napig is tartott, gondolom minden fiú nagyon lelkes volt aznap, amikor Leah apukája mesélt a hobbijáról nekik, ő ugyanis autóversenyző a Bamakon.
Igen ám, de hétfőre engem hívtak be, hogy mutassam meg, mit is csinál egy szakács. Mivel nem vagyok szakács, az pedig nem annyira szórakoztató amit csinálok, gondoltam készítek a gyerekekkel ember-szendvicseket.
Én nagyon jól szórakoztam, remélem az ovisok is! Hihetetlenül kreatívak, rengeteg féle változatban gyártották az arcokat répából, uborkából, paprikából és hagymából. Nyomtunk rá hajat, vagy szakállat krumplipüréből, aztán megettük.
De azt hiszem sehol nem volt a “produkcióm” attól az apukáétól, aki engedte lőni a gyerekeket paintball pisztollyal, és még baseball sapkát is osztogatott, vagy egy másik apukáétól, aki azt mutatta meg, hogyan is imádkozik egy rabbi 🙂
Sok dolog történik mostanában az óvoda háza táján, az eddigi programok mellett elkezdtek furulyázni tanulni, és a fiúk hetente egyszer focizni is. A kislányok balettoznak, és mindenki jár úszni, sőt tornatanár is jön minden héten.
Ha belegondolok, hogy az én óvodám a Váci utcában volt, egy bérház első emeletén, ahol még udvar se volt, úgyhogy a Romkertbe sétáltunk ki minden nap, nagyon-nagyon irigylem a fiamat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Köszönöm, és szeretettel üdvözöllek! 🙂

 2. Katona Richárd says:

  Micsoda divatos kis kipák. Szebbnél szebb. Nekem csak egy sima fekete van (télen mindig sötétebb lesz a hajam, olyankor nem is látszik, ha rajtam van).

 3. Garffyka says:

  Ahogy a munkára összpontosító, szorgos kezű, elmélyülten dolgozó emberkéket elnézem, szerintem remek és emlékezetes napot szereztél nekik 🙂

 4. nemisbéka says:

  Nem macerás nekik a kipát hordani? Jó, tudom, tűzve van :), de mégis.

 5. anyamanya says:

  Ezt az oldalt néhány napja találtam, hátha még nem ismered. Az emberszendvicskékről jutott eszembe. 🙂 http://littlenummies.net/

 6. trinity says:

  Oviskorban, meg még kicsit később is, imádják az ilyen játékokat!!Jó ötlet volt, Eszter!!!

 7. Rapsonné says:

  Nagyon helyesek a gyerekek is, meg a szendvicsek is. Mostanában egy képzőművész barátnőm vigyáz a gyerekekre, ha elmegyünk, ő szokott ilyeneket csinálni velük (este 10-kor :-)))

 8. Anonymous says:

  Szeretlek Eszter! Mindig is szeretni foglak! Okos vagy és nagyszívű! Talán Nektek kéne a cigányokat a szárnyaitok alá venni -, ha megkockáztathatom ezt a kijelentést! Szuper a nevelési elvetek és követendő! Édesek a gyerekek a képen, persze Dávid azért – nem részrehajlásképpen – a legcsibészebben szép! Gratula…Ofélia

 9. Erzsebet says:

  Nagyon aranyosak a gyerekek. Jó pedagógusok dolgozhatnak az óvodában.Vidám Purimot kívánok Mindnyájatoknak!

 10. Köszönöm a szép szavakat :-)Nemis, hát, szerintem se olyan egyszerű az élet kipában, de hát ez van. Dávidnak ráadásúl rövid a haja, nem lehet odatűzni rá, de már annyira megszokta, hogy mindig igazgatja, ha elmozdul. Mi az utcán nem hordunk kipát.

 11. Anonymous says:

  Eszter, kb 2 hete találtam a blogodra és egyszerűen beleszerettem:) Ha van egy kis szabadidőm, jövök olvasni:)Az ovis foglalkozás nagyon érdekes lehetett, gratulálok.

 12. napmátka says:

  Nagyon szép és emlékezetes napot szerezhettél az ovisoknak!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!