Fűszer és Lélek

Hummusszal töltött paradicsom

h-hummusszal+töltöttMa tízórai gyanánt vittem magammal egy helyre ezt a falatkát. Sütöttem hozzá bagelt, pácoltam sajtot, és készítettem grillezett zöldségeket is. És már itthon is vagyok 🙂
Na jó, ötkor keltem… A harminchat bagelnek idő kell, még akkor is, tegnap este elkészítettem őket, letakarva a hűtőbe toltam, ahol nagyon lassan megkelt reggelig, így hajnalban már csak főzni kellett, majd sütni.
A hummusz:
25 dkg csicseriborsó
2 ek tahina, vagyis szezámmag paszta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 kk római kömény
1 kk koriander
4 ek olívaolaj
só, bors

A borsót előző este beáztattam. Aki hirtelen felindulásból szeretne hummuszt készíteni, az nyugodtan használhat konzerv csicserit is. Másnap sós vízben egy csipet szódabikarbónával megfőztem.
Nem öntöttem le róla a főzőlét, mert azzal hígítottam a a masszát. Régebben mindig sokkal darabosabb, sokkal “háziasabb” volt a hummuszom, ami persze nem baj, de a bolti krémességet azért szerettem volna valahogy elérni. Hiába próbálkoztam, sehogy se sikerült. De most már tudom, hogy kézi botmixerrel nem lesz olyan, akárhogy is próbálom! A turmix viszont hozza a színvonalat!
Merőkanállal átmertem a borsót a turmixba, hozzáadtam a többi hozzávalót, és egy merőkanálnyi főzőlét is. Nagyon alaposan, többször átkeverve elturmixoltam. Ha úgy látjuk jónak, adjunk még hozzá főzőlét, a házi hummuszok ugyanis általában túl sűrűek.
Az elkészült pépet egy nylon zacskóba töltöttem, aminek lecsíptem a végét. Ezzel adagoltam a kivájt paradicsomok közepébe.
Minden szem paradicsomra nyomtam egy szem fenyőmagot, Dávid pedig egy-egy szem gránátalmamagot tett rá, mert az olyan, mint a fülbevalóm 🙂hummusszal.jpg

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Melinda says:

    Akkor lehet,hogy ezt a receptet kihagyom,én vidéken élek,és a hiperekben,illetve bio boltokban néztem,itt arab üzlet nincs.

  2. Ildikó, ezt is a XIII-ba vittem, de ezekszerint egy másik munkahelyre 😀

  3. Anonymous says:

    Szíriában ettem először hummuszt, és most olyan boldog lettem, eszembe juttattad a nászutamat, ugyanaos azon voltunk.Köszönöm!Tami

  4. Anonymous says:

    5-kor keltél?! 😮 Na de hányra kellett menni?!

  5. Tízre :-)Na de kávé, zuhany, sütés, csomagolás, család elindítása, és már fél tíz is volt 🙂

  6. Anonymous says:

    Erről a ne szórakozz Zohannal cimű film jutott eszembe! Malka

  7. Katona Richárd says:

    Ma én is koránkelős voltam, annak ellenére, hogy nem is mentem iskolába.Hummuszt már nagyon régen ettem, teljesen el is feljetettem milyen izű. 🙁

  8. Anonymous says:

    ilyeneket olvasva szinte bánom, hogy itthon dolgozom :-))a lányom (17 hónapos) ma kapott először hummuszt, cuppogva tömte magába, de így paradicsommal is tetszeni fog neki legközelebb. köszi az ötletet!Helga

  9. napmátka says:

    Annyira szépek… már rájuk nézni is öröm…

  10. Melinda says:

    Szia Eszter! A szezámmag pasztát hol szerzed be,mert én tegnap nem találtam sehol? Ha nem lesz a hummuszban,akkor is finom?

  11. Melinda, én a Corvin mozi melletti arabnál vettem, de van a nagycsanok aljában az Ázsiában is, és a Lehelen az arabnál is.Szerintem fontos bele.

  12. Ildikó says:

    Te Eszter, én a XIII. kerületben dolgozom, egyszer hozzánk is hozhatnál ilyet! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!