Fűszer és Lélek

Házi, friss-sajtos krumpli

Nehéz meghúzni a határvonalat a friss sajt, és a jól lecsepegetett joghurt között, ezt most nevezhetjük ennek is, annak is. Mindössze 24 órát csöpögtettem a joghurtot vászon lapba kötve, amitől már elég sűrű lett, de sajtgolyókat még nem lehetett volna gyúrni belőle, ahhoz még legalább 48 órára szükség lett volna. Így a görög joghurtnál egy picit sűrűbb valamit kaptam, amit rögtön vissza is hígítottam egy deci tejszínnel. Ettől nagyon krémes lett.
Egy liter joghurtot csepegtettem le, majd kevertem bele egy-egy csipetnyi
gyömbért
kurkumát
kardamomot
koriandert
őrölt köményt
sót, borsot
1 gerezd fokhagymát
1 kk reszelt citromhéjat
és ráöntöttem a langyos krumplira. Szerintem magában is finom, de valami intenzív csípős dolog köreteként igazán kiváló!
A férjem rögtön egy szelet chilis csirkemellet rendelt hozzá 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katarína says:

    Szia, nem. Katarína Vargová vagyok 🙂 De azért hello!

  2. Notte says:

    Kedves Éva!Nem kell nyomozni a paradicsomos süti receptje után:)Ez a férjem gyerekkori kedvence,és anyósom gyakran készíti.El fogom kérni a receptet és fölteszem a blogomra,mondjuk a jövő hét közepéig.

  3. Kovács Micike says:

    Szia Eszter! Nagyon klassz ez a krumplis kaja! A házi sajtkészítés engem is nagyon izgat, de még nem mertem nekiállni. Sima bolti, bármilyen natúr joghurtot használhatok? Köszi! Juca

  4. Rapsonné says:

    Sziasztok!Én mindenkit arra bíztatok a környezetemben(csak akinek van hozzá türelme), hogy készítsen házi joghurtot. Ezt nemcsak házi tejből lehet, hanem boltiból is (háziból azért sokkal jobb…, meg kalóriadúsabb). Nem akarok nagyon nyomulni, de szívesen leírom. :-)Különben bolti joghurt is jó lecsepegtetni.Ez a recept is nagyon finom lehet, úgy szeretem az ilyen köreteket, magában is

  5. Palócprovence says:

    Eszter, küldtem Neked valamit:palocprovence.blogspot.com/2009/02/dij.html

  6. Fruzska says:

    Eszter! Rajongok az írásaidért, iszom a tudásod, mert a tudás hatalom. Ez a köret mintha a mai töltött sajtos csirkecombom mellé lett volna rendelve. Köszönöm a receptedet, de én annyit változtatok majd rajta alapanyag hiányában, hogy nem joghurtot használok, hanem kefir gombából érlelt házi kefirt. Nagyon esik a hó, ha eláll kimegyek a picivel, de most tuti kihagyom. Írok majd az eredményről. Még egyszer gratulálok. Nagyon guszta.

  7. Ngai says:

    Ém régen mindig csináltam otthon friss sajtot. Fogtam a joghurtot, beletöltöttem harisnyába, lecsöpögtettem, majd pár nap múlva megettem. Hozzáteszem 16 éves voltam. Ez volt a hobbim. tényleg nincs nagy különbsgég.

  8. Katarína says:

    Kedves Eszter 🙂 a langyos krumpli az főtt krumpli volt nálad, vagy sült? Vagy lehet mindkettő?Katarína

  9. Főttkrumpli volt.Katarína Sitko vagy? Akkor hello! 🙂

  10. Anonymous says:

    gratulálok a blgodhoz! véletlenül találtam rá Karácsony elött és egyböl a favorítjaim közé került! nagyon megköszönném, ha nyomoznál egy bizonyos “paradicsomtészta” után. 22 évvel ezelött az elsö “scrácom” anyukája sütötte. Akkor nem kértem el a receptet, azóta is sajnálom… Egyszerü “mézeslapok”-szerü süti (Erdélyben a “tészta” a süti), vaniliakrémmel töltve, csak a tésztaalap paradicsomlével készül – tej vagy víz helyett. Elöre is köszönöm! Éva


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!