Fűszer és Lélek

Cékla sütemény

Sajnos ez se nekem jutott eszembe, pedig annyira egyszerű, és adja magát, hogy nem is értem miért nem gondoltam rá, főleg azok után, hogy tavasszal gyakran sütünk cukkini süteményt, és nagyon szeretjük!
Elképesztően finom!
A sok csokoládétól és kakaótól kellemesen kesernyés, a céklától pedig nagyon puha lett.
Elég tömény sütemény, egy szelet bőven elég belőle. Én most nem kínáltam hozzá semmit, de nagyon el tudom képzelni egy gombóc jóféle vaníliafagylalttal!
Hozzávalók:
20 dkg cékla
20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg holland kakaópor
2 dl étolaj
3 tojás
1 csipet só
1 sütőpor
A céklát megpucoltam, majd megfőztem. Késes robotgéppel felaprítottam, majd az aprítógépbe tettem a csokoládét, és azt is felaprítottam. Ezek után minden hozzávalót összekevertem, sütőpapírral bélelt téglaformába simítottam, és 180 fokos sütőben 60 perc alatt megsütöttem.
Az eredeti recept szerint 160 fokon kell sütni 1,5 órán át. Így gondolom a belseje is megszilárdul teljesen, de mi imádjuk, hogy ilyen krémesen lágy.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Én is megsütöttem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Kevesebb csokival és kakaóval szerintem is jobb. Zsuzsi

  2. Anonymous says:

    A Playboy még várat magára (bár nem olvasom, lehet hogy ott is), de a Nõk Lapjában megint te vagy 🙂 Ha egy üzlet beindul… Móni

  3. Katona Richárd says:

    Eszter, ha minden ilyen egy hét leforgása alatt eszedbe jutna, nem lenne mit napi rendszerességgel olvasni ;)Ebben a sütiben ha jól olvastam van étcsoki. Akkor csakis jó lehet. Imádom az étcsokit (kivéve a 99%-osat, azt csak egyszer ettem egy fél kockával, de utána alig bírtam kiirtani a számból azt a rémes ízt).A könyvedhez én is csatlakozva sokakhoz gratulálok! Örülök, hogy jól fogy (nem csak úgy mondom, tényleg örülök).

  4. Borsó says:

    Kedves Eszter!Most kaptam kézhez a Marie Claire februári számát, s ki mosolyog rám Winkler Nórával karöltve? TE.Örülök a könyvednek,blogodnak, s a “hírednek”!Gratulálok!Borsó

  5. Wienermädel + Co says:

    Sind das wirklich ROTE RÜBEN?

  6. Noncsi, sajnos nem tudom ki találta ki, nekem e-mailben érkezett a recept .-)A könyvre nem panaszkodom, küszöbön a 2. kiadás.Itality, furcsák az emberek, az sem győzi meg őket, ha valamiről érik, hogy finom!

  7. Itality says:

    Ezt én is nagyon szeretem! Bár nem lehet megmondani a vendégeknek továbbra sem, h milyen zöldség van benne, mert akkor eltántorodnak a kóstolástól. 🙂

  8. Anonymous says:

    Fantasztikus! De ha nem Te, akkor ki találta ki? A könyved hatalmas siker, ugye? Noncsi

  9. Tami says:

    Tudod milyen furcsák tudnak lenni a férfiak! 🙂

  10. Tami, észre se venni benne a rengeteg csokoládé miatt, de gondolom a cuukinisen, vagy a répatortán se érzitek a zöldségeket 🙂

  11. Katona Richárd says:

    Na én meg a Nők lapját nem olvasom :)De a Playboyt sem… 😛

  12. Itality says:

    A Nők Lapjában én is láttalak, és jó volt látni egy ismerős arcot!!! A Marie Claire-t ma megnézem a melóhelyen!!! Gratula a könyv második kiadásához, talán most majd sikerül megvennem!!! 🙂

  13. Borbála says:

    Kedves Eszter, azt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig áll el a süti. Ha este megsütöm,még másnap is ilyen lágy a belseje? Nem lesz nedves tőle az egész vagy ilyesmi? Köszi előre is!

  14. Andi says:

    Kipróbáltam, és muffinnak is tökéletes. Csak kissé kakaós az én ízlésemnek. Most sül a céklásabb, de kevésbé kakaós változat!Köszönöm a receptet!

  15. Liloocska says:

    Lényeg,h. rájöttünk 🙂 Most csinálom a sóletet. Egy nagy tálat már elrepesztettem 🙁 de van másik!!!

  16. Benzsi says:

    Most már mindegy! Holnapra úgyis császármorzsát terveztem, a morzsa már megvan….

  17. Atyám, annyira szégyenlem magam! Ne haragudjatok!3 tojás kell bele :-(Nem szabad gasztroblogot írnom 🙁

  18. Benzsi says:

    Találtam egy hasonló receptet a női lapozóban, ott tettek bele tojást is. Lehet, hogy kimaradt a receptből? Liloocska! A vanilia öntetre én is gondoltam, most megerősítettél az elhatározásban. Köszi

  19. Liloocska says:

    Én is megsütöttem ma, és határozottan nedvesség hiányos lett. Én még sütés előtt öntöttem hozzá egy kicsi tejet, de így is morzsálódik. Az íze viszont finom. Azt találtam ki, hogy csinálok vaniliaszószt,és pohárba fogom rétegezni a sütivel. Lehűtve tálalandó 😉

  20. Benzsi says:

    Ma megsütöttem a céklás sütit. Az íze isteni, de amikor szeletelem atomjaira hullik szét. Biztos valamit elrontottam. Van ötleted, hogy mi lehet az oka?

  21. Anonymous says:

    Azert szeretem a blogodat, mert akarmikor idelepek, meg ha konkret elkepzeles nelkul is, mindig megtalalom a legaktualisabb receptet. :)Zsu

  22. nagyorsolya says:

    Meg is csináltam, köszi! A blogomban hivatkozom Rád: http://alkoto.freeblog.hu

  23. Tami says:

    Jaj, de szuper!A cuukinis süteményed állandó fogás nálunk, ezt is ki fogom próbáli, csak letagadom a céklát, mert a férjem ki nem állhatja. Nagyon kiérezni az ízét?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!