Fűszer és Lélek

A legjobb dolog a télben

Na jó, a legjobb dolog a télben a forralt bor. De azért ez a saláta is dobogós helyezést ért el nálunk idén! Gordon Ramsay receptje, és nincs is mit magyarázni rajta, vagy hozzátenni, úgy jó, ahogy van!
Gordon főtt céklával készíti, de én jobban szeretem a sütet, ezért ennyit változtattam a recepten. Annyira finom a kicsit föld ízű, édes cékla a csípősen pikáns kéksajttal és a ropogós szezámaggal, hogy alig maradt annyi a tálban, hogy lefotózzam!
Hozzávalók:
50 dkg cékla
20 dkg kéksajt
1 ek szezámmag
2 ek olívaolaj
2 ek fehér balzsamecet
só, bors
A céklát megpucoltam, falatnyi kockákra vágtam, majd egy tűzálló tálba szórtam. Meglocsoltam olajjal, és ecettel, sóztam borsoztam, majd forró sütőben fóliával lefedve 20-30 perc alatt megsütöttem.
Mikor langyosra hűlt, megszórtam szezámmaggal, és belekevertem a sajtot. Magában is nagyon finom, de fokhagymás pirítóssal az igazi!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kovács Micike says:

    Szia Eszter, én is megcsináltam a Gordon-céklát, de alufóliában sütöttem és aztán serpenyőben kicsit szotíroztam. A végeredmény ugyanaz. Ja, és a sajt morzsolva került rá. Nálunk fotó sem készülhetett…

  2. Anonymous says:

    HohohóóóóEz lesz a mai vacsim! 🙂

  3. Katona Richárd says:

    A szezámmagot nagyon szeretem. A második képen az a piros az mi? Lehet, hogy csak én vagyok ilyen buta (vagy vak).(Remélem nem felejtkezdtél el rólem meg a levelemről) 🙂

  4. Katona Richárd says:

    Buta vagyok, az a cékla lesz… megint figyelmetlenül olvastam… 🙂

  5. frazon zsófia says:

    húúú, rózsaszín szezámmag! ennél többet nem akarhat szezámmag! 🙂

  6. Zsófi, most kértem el az elérhetőségedet a Brigitől! 🙂

  7. frazon zsófia says:

    célba értél, válaszoltam 🙂

  8. Maimoni says:

    Hú, Eszter, ez igen jó! Ez a mai diétás vacsim, elégedett vagyok!És kicsit off: gyönyörű a szakácskönyved, gratulálok! Csodálatos fotók, remek receptek… nagyon nagy élmény már csak forgatni is!

  9. Melinda says:

    Van valami jelentősége,hogy fehér balzsamecetet használsz,vagy esetleg jó hozzá a hagyományos is,mert nem kaptam fehéret.

  10. Melinda, nincs jelentősége, nem is tudom miért írtam oda…Sima balzsamecet is tökéletes!

  11. Anonymous says:

    Látom én, hogy Gordon receptje, de ezeket a zsneiális kincseket mindig mégis nálad olvasom, én valahogy máshol átsiklok rajtuk!Ildi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!