Fűszer és Lélek

Káposztás-babos palacsinta

A barátnőm mesélte a receptet, de nem tudott visszaemlékezni, hogy a Good food-ban, a Bon apetit-ben, vagy hol olvasta, de az a lényeg, hogy randija lett volna valahol, de túl hamar odaért, ezért a hideg elől bemenekült egy újságoshoz, majd fél információkkal távozott onnan, egy szerinte klassz recepttel, amiből két dologra emlékezett biztosan, a palacsintára, és a savanyú káposztára. Hogy bab volt-e benne, az nem biztos, a többi pedig az én agyam szüleménye. Nagyon finom, olcsó, laktató étel, és bár minden hozzávaló megtalálható egy átlagos magyar háztartásban, így kombinálni nem szoktuk azokat.
Hozzávalók:
12 db palacsinta (25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, szódavíz, só, olaj a sütéshez. Ebből a mennyiségből 16-16 nagy palacsinta lett.)
50 dkg savanyú káposzta
2 babkonzerv (vörös, vagyis vesebab)
olaj
1 ek méz
2 babérlevél
1 kk majoránna
1 kk kömény
bors

5 dl tejszín
20 dkg feta sajt
1 tojás
só, bors, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
A káposztát olajon megpirítom, folyamatosan kevergetve, köménymaggal, majoránnával, babérlevéllel, és borssal fűszerezve. Mikor megpirult, belekeverek egy jó nagy kanálnyi mézet, és a lecsorgatott babot. (Nekem volt 2-3 ek kukoricám is, azt is beleszórtam.)
Elmorzsolom a fetát, felöntöm a tejszínnel, és belekeverem a tojást is. Sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, beleszórom a apróra vágott petrezselymet.
A papcsintát megtöltöm a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd négy részre vágom. Kivajazok egy tűzálló kerek tálat, és szorosan egymás mellé teszem bele a palacsintákat. Felöntöm a tejszínes masszával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és harminc perc alatt szép pirosra sütöm.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia Indigó!Köszönöm, hogy szóltál, de az Est.hu pont az, aki fizet a receptjeimért, ezek az ételek az est TV újságban nyomtatásban is megjelennek. Persze más helyeken nem az engedélyemmel jelennek meg a receptek, azok ellen nagyon nehezen tudok lépni.

  2. Hobbiszakács says:

    Rossz gombot nyomtam meg 🙂 és a vége kimaradt:Csak a poén kedvéért kommenteltem – hiszen az sem lehet tudni, hogy volt-e bab benne vagy sem…:-))

  3. De ha mégis volt, akkor babkonzerv volt, és kész 🙂

  4. Mishmesh,alias Dorka says:

    🙂 Kipróbáljuk. Lehet bizony hogy először bab nélkül.off: a könyvből legelőször a gerslilevest főztem meg, szombatra, jókora darab füstölthúsokkal.Elképesztő sikere volt a férjemnél is a gyerekeknél is. Annyit ettünk, hogy utána csak ültünk sorban a kanapén, és csak felületesen tudtunk lélegezni(nem volt hová)Következő a banánkenyér lesz, csak vennem kell valahol normális sütőpapírt.Imádom a könyvet!!

  5. Mishmesh,alias Dorka says:

    Jaj, el kell mondanom, hogy először beidegződésszerűen mindig a receptek alá néztem,a könyvben megnézni a hozzászólásokat:) de már elmúlt:)

  6. m says:

    Kedves Eszter! A kalácsot átütő siker!Köszönet érte!

  7. Dorka, nagyon boldog vagyok! Remélem eladjátok a házat, és nemsokára találkozunk!M, örülök, hogy jó lett a kalács.

  8. gabojsza says:

    Dorka, normális (a legjobb!) sütőpapír itt:http://href.hu/x/7kgq

  9. Indigó says:

    Szia Eszter!Véletlenül megtaláltam ezt a receptedet at est.hu-n.http://est.hu/cikk/63952/kaposztas-babos_palacsintaNem igazán értek még a blogoláshoz, de felvetődött bennem, hogy ilyet lehet? Mert forrásként nem a te blogod szerepel. Bocsi, csak gondoltam szólok.

  10. Hobbiszakács says:

    Laktató és bizonyára ízletes fogás. Biztos, hogy “babkonzerv” állt a GoodFood receptjében? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!