Fűszer és Lélek

Hremzli (majdnem)

h-hremzli+formában
Valami forró, házias, otthon hangulatot árasztó vacsorára vágytam gombaleves mellé. Ez majdnem hremzli,(hanukai zsidó, kóser krumplis étel, olyasmi mint a tócsni) lehetne adagonként serpenyőben sütni, de egyszerűen beletettem egy piteformába, és megsütöttem. Nagyon-nagyon finom lett, ajánlom időhiányban szenvedő édesanyáknak.
Hozzávalók:
8 szem közepes krumpli
4 alma
2 hagyma
20 dkg füstölt sajt
4 tojás
8 ek liszt
só, bors
1 zacskó sütőpor
A krumplit, almát, sajtot, és a hagymát a nagylyukú reszelőn lereszeltem, és elkevertem a liszttel, tojással, sütőporral, sóval, borssal. Olivaolajjal kikentem egy 25 centi átmérőjű formát, és belesimítottam a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt sütöttem szép pirosra.hremzli+formában+1
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Nagyon jónak tűnik és egyszerű!!Kifogom próbálni!!!!

  2. Örülök, hogy ízlett! Csak azért majdnem, mert a hremzli nem formában sül, hanem serpenyőben, mint a lepcsánka.

  3. Sinka Károlyné says:

    Kedves Eszter !Időhiányos nyugdíjasként most ettem meg 1 főre készítve. Fenséges ! Miértmajdnem ?

  4. Ne haragudjatok, eredetileg benne volt a receptben, hogy mekkora forma, hány fokon, nem értem hová tünt, de pótoltam. :-)Valaki megette az utolsó pár sort.M: csak időtakarékos, és nem lesz olajszagú az egész lakás.

  5. Anicara says:

    Elkeverted.. és utána mi történt? Mármint hány fokon, mennyi ideig, hogyan..Kezdők is vannak ám 🙂 de már nem sokáig…Beteg voltam, azért nem tudtam menni sehova, tegyél el nekem légyszi egy különösen szép példányt… Egy olyat, ami nyer az ipod-on…:-)

  6. M says:

    De remek ötlet így egyben megsütni! 🙂

  7. zoranka says:

    nagyon jól hangzik. simán beleömlesztjük egy formába és kisütjük? kevésbé gyakorlott lévén, mekkora forma és nagyjából mennyi idő? köszi!

  8. Anonymous says:

    Hát ez tök jó! Nagyon egyszerű, de isteninek tűnik, és az illata is jó letet. Ki fogom próbálniLéna


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!