Fűszer és Lélek

Dedikáltam :-)

Hétfő este dedikáltam.
Hatkor kezdődött a dedikálás, úgyhogy fél hatkor elkezdett remegni a kezem, és furcsa gondolataim támadtak.
El fog jönni egyáltalán valaki? És ha nem teszik nekik a könyv? Biztosan sokkal szebbnek, kedvesebbnek, okosabbnak képzelnek. Nem fogom tudni leírni, hogy Fűszeres Eszter, gyakorolni kellett volna. Vagy írjam a rendes nevem? Nem ízlik majd nekik a kis aszalt gyümölcsös nass, amit akkora szeretettel készítettem.
Aztán háromnegyed hatkor megérkezett az első vásárló. Mosolygott, ebből arra következtettem, hogy a könyv elnyerte a tetszését. Nem láttam döbbenetet az arcán, amikor rám nézett, nem kérdezte meg, hogy mikor halt ki az Árpád-ház, pedig arra talán még emlékeztem volna. Le tudtam írni, hogy Fűszeres Eszter. Vettek a kis nassból, és figyeltem, mindenki lenyelte.
Nem mondtam olyan hülyeségeket, hogy ÉS magazin (ezt vasárnap mondtam a Váncsának, de az egy másik történet…).
Több mint 100-an jöttek el, annyira nagyon jó volt! Mindenkinek köszönöm, hogy ezen a késői órán elzarándokolt a kies hetedik kerületbe, a világ leghangulatosabb kis könyvesboltjába.
Kiderült, hogy a magas, szőke gasztroblogger kolleginát én fekete, alacsony leányzónak tippeltem. A barna, karcsú és fiatalt pedig molettnek 🙂 Senkit nem olyan képzeltem, mint amilyen élőben, kivéve Euthymia-t.
Kaptam csokit, Dávid egy Babart (erről is írnék majd később), sőt chili pasztát is. Pedig nekem kellett volna nagyobb ajándékkal fogadnom őket!
Főleg, ha azt nézem, hogy volt egy házaspár, aki csak a könyvért jött Dunaszerdahelyről, egy másik pedig Győrből. Az a minimum, hogy sólettel kellett volna készülnöm, tele libacombbal!
És nem volt időnk beszélgetni, mert mindig jött valaki (amit nem bánok!), pedig annyi mindent szerettem volna mondani! Úgyhogy akiben maradtak kérdések, azok jöjjenek el vasárnap az Apacukába, én is ott leszek!
Kilenc előtt 3 perccel jött az utolsó vásárlónk, utána zártuk a boltot. Mindenkinek köszönöm!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Katarína says:

  Most olvasom, hogy a dedikálásra felutaztak innen, Dunaszerdahelyről is. Azért írom, hogy innen, mert én is itt lakom 😀 és tippem is van, hogy ki lehetett, aki felutazott, szintén megszálott lehet, mint én.:D Ha tudom, hogy jelenik meg könyved, mi is felmegyünk, amúgyis szeretjük Budapestet. Beugortunk volna még egy krémesre is a Ruszwurmba 😀 De nézegettem a napokban, hogy meg lehet rendelni a könyved még, szóval tudom, mit kérek karácsonyra. 😀 😀 Pedig volt egy idő, hogy sokat lógtam a blogodon, aztán mikor elkezdtem blogot szerkeszteni én is, akkor valahogy lefoglalta minden idöm, és nem lógtam máshol. Valószínü ezért nem tudtam, hogy jelenik meg könyved. Aztán talán a nyáron kezdtem megint feljárkálni napi szinten 😀 😀

 2. CookingStar says:

  Eszter!Annyira el akartam menni Hétfőn, de sehogy nem értem oda az utolsó órám után:((( Libriben meg ezek után nem akarom megvenni…:))Lesz még hasonló dedikálásos móka?Zozó

 3. konok says:

  én nem mertem megkóstolni a sütit:)

 4. Anonymous says:

  Sajnos én hétfőn tudtam átvenni a rendelt könyvemet, így nincs aláírva, de örömmel fedeztem fel, hogy több közös ismerősünk van. Már a blogon feltünt a nagybátyád, aki családunk régi barátja, és ők is ott voltak a 60.szülinapon. És a könyvben feltűnk bátyám barátja Tamás és felesége Kati, és persze Stefi képei. Öröm ez nekem, milyen kicsi a világ, mert a lapodra tőlük függetlenül találtam rá. A könyv hihetelen exklúziv, és tartalma, döbbenetesen jól sikerült. Köszönöm: KardosKata

 5. Köszönöm lányok!Holnap megpróbálom ide bekommentelni a süti receptet.Zsuzsi, holnap írok!

 6. nana says:

  nagyon tetszik a könyv, már a közeli vendéglátóipari egységben elkezdtem olvasni, majd egy néhány órás (1-2 rosé) megszakítással otthon folytattam. büszke vagyok rád, és örülök a könyv megjelenésének! 🙂

 7. Anonymous says:

  Esetleg az aszalt gyümölcsös nasi receptjét megkaphatjuk? Nagyon finom volt.A könyv nagyon tetszik,különösen hogy sok ‘olvasnivaló’is van benn. Gratulálok!

 8. napmátka says:

  Szeretettel gratulálok a könyvedhez és a megérdemelt sikerhez!

 9. Zsuzsi says:

  Küldtem neked mélt a kiadós kukacra pár napja, majd nézz rá lécci.Pamina a Tavernából

 10. Eddig 20 emberre főztem a legtöbb sóletet, asszem a 100 adagossal bajban lennék 🙂

 11. Most vasárnap, és november 30-án is lesz brunch az Apacukában. (Horánszki utca)Gyere el, mindig legalább ötvenen vagyunk, jobbnál jobb ételekkel, szuper szokott lenni.

 12. Aszaltgyümölcsös golyó:1 rész aszalt füge1 rész mazsola1 rész kandírozott narancs1 rész kandírozott citrom1 rész aszalt sárgabarack1 csésze méz1 csésze baracklekvár1 rész dió1 rész kókuszreszelék1 rész csokoládéfahéj4 rész keksz, vagy macesznarancsléMindent ledarálni egy késes robotgépben, majd kevés narancslével gyúrható állagura összedolgozni. Pici golyókat formázni, megenni 🙂

 13. loislane says:

  Nem hragszom, csak rosszul esik, na:( de ha mindekit a blogon keresztül, akkor az más, akkor vissza is vontam mos azonnal.:)amúgy abban igazad van, hogy tényleg semmire nem érek rá, annyi minden volt, majd mesélek, mesélek:)))

 14. Lios, ne már! Bocsánat! Imádlak! De van mentségem: mindenkit csak a blogon keresztűl hívtam, a másik meg, hogy azt mondtad, most TUTI nem érsz rá. Ne haragudj máááá! Lécci!

 15. loislane says:

  És engem meg se hívtál…:( meg vagyok sértve, pedig ez nem gyakran fordul elő

 16. Anonymous says:

  Köszönjük a könyvet, fiaim is forgatják. Már csináltak gránátalma sorbetet. (Jó édes, ha nem mérték el a cukrot) Tényleg nagyon ügyes voltál, ahogy mindenkivel tudtál törődni a dedikáción, ott nézelődtem sokáig úgyhogy tuti. medvedr

 17. Euthymia says:

  Szia, jelentem a ködösből, nekem nagyon finom volt a nassss!! És jót kuncogtam, tényleg ilyennek képzeltél? 🙂 🙂 A könyv is csudi!!Már egész sokat forgattam, bár a kézipoggyászba fért csak be, és jól húzta a vállam 🙂 🙂 mert jó kis nehéz és sajnáltam volna, ha valami baja lenne a bőrönben! És úgy örülök, hogy így alakult, hogy ott lehettem!További minden szépet és jót! 🙂

 18. jem says:

  Kedves Eszter, gratulálok a könyvhöz, alig vártam, hogy kibonthassam! Gyönyörű, ízléses, izgalmas, biztos, hogy sok mindent elkészítek majd belőle, és nagy erőssége a könyvnek a hagyomány megismertetése és ilyen szeretettel való átadása! Még1x gratulálok hozzá, és köszönöm a lehetőséget, hogy akciósan megrendelhettük és még vadjutka kupont is kaptunk hozzá!:-)

 19. Judit says:

  Tényleg nagyon jó volt a hangulat hétfőn, és a könyvesbolt maga is egy kis ékszeresdobozka. Érdemes megnézni a könyvtől függetlenül is.A könyv pedig szééééép, jóóóóó, gyönyürű megjelenésű, szívhezszóló hangvételű, és nyammm-nyammm nyomdaillatú. :)) Én a másodikért a kapualjból fordultam vissza :)). Ti se maradjatok le róla! :)(Eszter nevében pedig látatlanban megígérem, hogy egyeztetés után a postázandók személyre szóló dedikálását is megoldja. 😉 Én csak néztem, ahogy egyszerre beszélt, ismerkedett, kínált, kedveskedett, és közben írt rendületlenül, meg se remegett a keze… :))

 20. Maimoni says:

  Szia Eszter!Először is, szívből gratulálok a könyvhöz. Másodszor: kérdezni szeretném (bár lehet, hogy már valahol volt erről szó, bocs), hogy a postán küldős könyveket is dedikálod?

 21. Rapsonné says:

  Eszter!Nagyon szép a könyv, gratulálok. Kettőt vettem, egyiket elküldöm a legjobb barátnőmnek az Usába.Előtte dedikáltatom vasárnap! :)Kicsit kiszúrás, hogy ő még nem tud Rólad (nem lenne meglepetés a könyv), de hamarosan hasonló rajongással fog csüggni a blogon, mint én.

 22. "saját levében" says:

  Most hogy mondod, a sólet tényleg hiányzott! De nem baj, úgyis lesz még folytása a könyvednek! :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!