Fűszer és Lélek

Fűszer és Lélek zsidó szakácskönyv

Eljött ez a nap is, tegnap reggel átvehettük a könyveket a nyomdában. Hat hatalmas raklap várta azt, hogy bekerülhessen a teherautókba, és elindulhasson a könyvesboltok felé.
A könyv nagy, és nehéz, és természetesen kóser, mindegyik címlapján ott vigyorgok. Furcsa érzés volt, és nagyon boldogak vagyunk mind a hatan. Olyan egy kicsit, mintha hatunknak született volna egy babája.
A mi bázisunk a könyvvel az Austéria könyvesbolt a VII. kerületben, a Nagydiófa utcában a Klauzál térnél.
November 10-én 18-21 óra között ott leszünk, és várunk szeretettel mindenkit, aki váltana pár szót velünk, venne egy könyvet, vagy megkóstolna egy kis meglepetést.

Egy kis kedvcsináló:
1. 20% kedvezmény a könyvből. Egy példány bruttó ára így csak 4.792 – egy tizesből kettő is kijön. Pszichológiai árazás! ;]
2. 15% kedvezményre jogosító ajándék ékszerkupon vadjutka jóvoltából. Ilyet csak az első 500. vásárló kap, érdemes tehát nem csak megrendelni gyorsan, hanem át is venni hamar!
3. iPod Nano! Az összes tőlünk könyvet vásárló drága ember között januárban kisorsolunk 3 darab 8GB-os iPod Nano szuperkütyüt, a MacOutlet jóvoltából. A nyertesek személyes gravírozást is kérhetnek. Szabály: ha több könyvet veszel, több az esélyed is. ( három könyv esetén konkrétan háromszoros az esély!)
A könyv kapható lesz a nagyoknál, pl. a Libri és a Líra&Lant boltokban, a bookline-on, jobb független könyvesboltokban is virítani fogunk (Láng Téka, Írók Boltja). Sőt hétfőtől a Dohány utcai zsinagóga boltjában is, Gárdos Boginál. De megmondom őszintén: mi azt szeretnénk, ha a könyvet közvetlenül tőlünk vásárolnátok meg. Mi jól járunk ezzel, mert nem kell a nagy terjesztőknél hagyni a bevétel felét (vagy még többet, ami moral insanity). Azért is jól járunk, mert így találkozunk minél többetekkel személyesen is, és pont ez a célja mindkét blognak (Fűszer és Léleknek és a Judapestnek): a kummuniti, a közösség.
Dedikálások: (ezeken az alkalmakon is átveheted a megrendelt könyvedet vagy elhozhatod a már megvásárolt példányt, amit dedikáltatni kívánsz):
1. 2008. november 10. hétfő 18:00-21:00
Austeria Könyvesbolt (1072 Nagydiófa utca 30-32)* A program ingyenes
2. 2008. november 16. vasárnap 11:00-15:00
Fűszer&Lélek Brunch az APACukában*(1085 Horánszky utca 5.)*A brunch: ebédbe nyúló nagy reggeli. A belépő 800Ft, ha hozol egy tál ételt a közös asztalra, amúgy 1500 Ft.
3. 2008. november 23. vasárnap 11:00-20:00
Judafeszt Fesztivál (1075 Gozsdu Udvar-Király utca)* A program ingyenes
4. 2008. december 14. vasárnap 15:00-19:00
Könyvbemutató és könyvünnep a Lauderben(1121 Budapest, Budakeszi út 48.)* A program ingyenes
5. 2008. december 17. szerda 18:00-20:00
Könyvbemutató a Spinozában, az Eszterházzal(1074 Budapest, Dob u. 15.)* A program ingyenes

Szállítást szeretnél?
Ha személyes átvétel helyett kiszállítást szeretnél, azt is szívesen megoldjuk. Írj nekünk egy email-t a kiado@fuszereslelek.hu címre, és írd meg nekünk, hogy hova szeretnéd a kiszállítást, mennyire sürgős és hogyan szeretnél fizetni (előre vagy utánvéttel). Mi megírjuk neked a lehetőségeket és úgy alakítjuk majd, hogy neked a legkedvezőbb legyen!

Most hétvégén pedig találkozzunk a Keseten, ahol szombat este könyvbemutató, főzéssel egybekötve, vasárnap délután pedig a főzésről beszélgetek Váncsa Istvánnal, és Rosenstein Tiborral. (A Keset fesztivál fizetős program).

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anonymous says:

  Sziasztok! Lehet, hogy nem ide tartozik, de azért gondolom megosztom veletek, akik egy kicsit is a zsidó kultúra iránt érdeklődnek. Születésnapomra kaptam egy könyvet a tesómtól, aminek a címe Kabbala (Szerelmi történet), Lawrence Kushner írta. Nagyon érdekes kis regény, és bepillantást nyerhetünk rajta keresztül a Kabbala bölcsességébe. A könyv linkje: http://bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Kushner_Lawrence_Kabbala_Szerelmi_tortenet&id=66515Eszter! További sok sikert, és gratulálok a könyvedhez!

 2. Vesta says:

  Csatlakozom a gratulálók táborához!Remek érzés lehet!

 3. frazon zsófia says:

  naggggyon szuper! még gyorsan beslisszoltam én is “közvetlenül” :))

 4. Eszter says:

  Kedves Eszter!Szuper, hogy kész a könyv, most már igazán.Én is feliratkoztam hamar, kapom is a hírleveleket. A no3 után jeleztem, hogy nem tudom személyesen átvenni a könyvet, postázást vagy futárt szeretnék, de nem kaptam még rá választ. Remélhetek ;)?Egy másik Eszterkutbanezo kukac yahoo pont com

 5. Mademoiselle says:

  Ezek szerint külföldre nem szállítotok :-(Na mindegy, majd megveszem ha valamikor otthon járok, de addig is fogadd hatalmas gratulációmat Eszter, ez fantasztikus dolog!! 😀

 6. Köszönöm szépen!Bulgáriába sajnos annyira drága a postai szállítás, hogy egyszerűen elfogadhatatlan.Meg kéne próbálni a http://www.bookline.hu vagy http://www.bookline.ro oldalon, hátha ők elfogaható áron szállítják.Elnézést!Medvedr, és megismerlek :-)De ha csak bemondod is elhiszik.

 7. Anonymous says:

  Hétfőn megyek a könyvért. Brunchra is ! Szeretném megkérdezni Bemondás elég, hogy én vagyok medvedr és felíratkoztam már az elején. Nekem így kényelmes csak OK lesz-e így. Gratulálok.medvedr

 8. Anonymous says:

  Gratulálok a könyvhöz! Én csak pár hónapja vagyok a blogod olvasója, de a lelkesedesésem azóta töretlen. Szeretek jó ételeket enni, főzni, de sokszor már az is öröm, ha lapozgatok egy szép szakácskönyvet, és csak tervezgetem, hogy majd mikor, mit és hogyan fogom megfőzni… Így lesz ez a Te könyveddel is, ezért már remélem hétfőn el tudok menni érte.Ilona

 9. Anonymous says:

  En is gratulalok! Szeretnek kapni egy peldanyt, de hogyan? Bulgariaban elek.

 10. lucy says:

  Gratulálok! Én sajnos nem tudok, de a férjem megy a könyvért hétfő este. Már alig várom!

 11. certaldo says:

  Gratulálok! Ráadásul tudom, hogy milyen jó érzés, mikor az édesapám által írott könyvet adtam ki annak idején, és még le is fotóztam a raklap könyvet, mikor megérkezett a nyomdából. Mondjuk a “közös gyermek” párhuzam nálunk nem merült fel 🙂 de tényleg csuda jó látni, kézbe venni, szagolgatni. Hétfőn ott leszek a megrendelt példányért.

 12. hodográf says:

  De jó :)))Én a 16.-i brunchot szemeltem ki magamnak 🙂

 13. Euthymia says:

  Szia, olyan jól alakultak a dolgok, hogy pont otthon leszek hétfőn este!!! Szóval, én tuti megyek a Nagydiófa utcába!!Gratulálok!!!

 14. kisrumpf says:

  Én barátot küldök a könyvért, remélem átveheti a példányomat és még sorba állni is hajlandó lesz a dedikációért. Vagy a lefoglalt példányok már előre dedikálva vannak? Ha nem, majd ráveszem a sorállásra egy kis sütivel 🙂

 15. Anonymous says:

  Szia Eszter!Gyönyörű a könyv, az egyik legszebb, amit valaha láttam.Gratulálok!Bármelyik angolszász könyvesboltban is megállná a helyét!

 16. shadai says:

  Az Austeria a hivalos partnerünk, rendelkezésükre áll a regisztráltak listája. Név és/vagy email cím alapján jelölik a listán az átvételt – ez az iPod sorsolás miatt fontos.Regisztráció és rendelés: http://www.fuszereslelek.hu/rendeles.htmlShadai (kiadó)

 17. Detti says:

  Megérkezett az én könyvem is. Boldog boldog:) Köszönöm, és gratulálok hozzá:)

 18. Anonymous says:

  Kedves Eszter, ma elbaktattam a könyvekért (a barátnőmnek is vettem), elsőre az tűnt fel, hogy dögnehéz cipelni, de megéri :), viszont képtelen voltam a buszon végiglapozni, mert nem bírta a kezem.Gyönyörű már maga a külleme is, a tartalma pedig…. nincsenek rá jelzőim, csodálatos munka, az összes közreműködőnek nagy gratula, és hálás köszönet, legfőképp persze Neked. A Te hibád lesz, ha csillagászatira nőtt a telefonszámlám, mert a barátnőmmel felváltva hívogatjuk egymást azóta, mióta belelapoztunk a könyvbe :)Most nem tudom eldönteni, melyikkel kezdjem a végigfőzést :), és külön hálás vagyok a vajalja leírásáért (a nagymamám hívta így a szalonnapörcöt kiváltó vajas sült tejfölt).Köszönöm, köszönöm, ezennel kezdek spórolni a második kötetre :)ugrifüles

 19. Anna says:

  Szia Eszter!Átlapozás után rájöttem, hogy mehetek vissza a boltba egy második példányért is:)Szóval nagyon-nagyon-nagyon tetszik, további sok sikert!anna

 20. Várok mindenkit szeretettel!Juci, megkérem Shadai-t, hogy nézzen utána!

 21. Imrére egyetlen mentségem van, Imre nap ítam a posztot, miután felköszöntöttem három Imrét.Jaj, nagyon szégyenlem magam! Persze, hogy Tibor!

 22. Gabor says:

  Gratula, és egy nagy kalappal! De a kisördög kikívánkozik belőlem: Rosenstein úr nem Imre, hanem vagy Tibor, vagy Róbert (fia).

 23. dalit says:

  Szia Eszter, nagyon boldog vagyok, hogy megjelent a könyved. Én is a brunchra pályázok.:)Nagyon sok sikert kívánokDalit (Klári)

 24. Itality says:

  Azt hiszem kis társaságommal a nov 23ai Judafeszten villanok meg, és természetesen szeretném dedikáltatni!!! 🙂

 25. Házisárkány says:

  Gratulálok!Megyek a könyvért!

 26. gjuci says:

  Gratula!Én megrendeltem, de nem kaptam semmi visszajelzést, noha megadtam az emailcímem. Ez normális?

 27. Molnárgörény says:

  Szép, és biztosan érdekes is, egy-két dolgot a blogod alapján megcsináltatnék az asszonnyal (én nem főzök), de nekem ez szakácskönyvnek nagyon drága. Saját levében: az a fás-gyerekes mondás nem a férfiakra szól?

 28. Tommy Junger says:

  Mazal Tov!Jo oraba !Tomi

 29. "saját levében" says:

  Könyved van, gyereked van, már csak egy fát kell ültetned és nem éltél hiába!Grat.! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!