Fűszer és Lélek

Kenyértésztában sült

h-brokkoli+tésztában_1
Sütöttem valamit, és finom lett. 🙂
Ez csak azért érdekes, mert igazság szerint nem sok jót vártam ettől a vacsorától, leginkább arra tippeltem, hogy olyan lesz, hogy egyszer megesszük, de több szót nem pazarlunk rá. Ettől azért sokkal jobb lett, méghozzá nem mástól, mint a kockasajttól. Nagyon ritkán veszek ilyesmit, valahogy nem szeretjük annyira, de szerda este 100 forintért kellette magát a kisközértben, mielőtt az is bezárt volna négy napra, és végképp lejárt volna a sajt szavatossága. Tipikus vásárlóként meg is vettem két dobozzal, hogy aztán fogalmam se legyen, hogy mihez kezdjek vele, hiszen semmi szükségünk nem volt rá. (Ej-ej, Eszter, csak a cetlire felírtakat vásárold!)
Hajnalban megsütöttem a szokásos kenyeret, és félre tettem a tésztából egy gombócnyit, úgy az ötödét. Becsomagoltam, és estig a hűtőben pihentettem. Ez lett az étel burka.
Hozzávalók:
1/4 adag fehér kenyértészta (vagy bármilyen kenyér, illetve pizza tészta, sőt, a leveles-vajastészta is jó lett volna)
50 dkg brokkoli
1 csirkemell
1 ek vaj
3 ek tejföl (elmaradhat)
só, bors
szerecsendió
2 ág kakukkfű
2 doboz ömlesztett kockasajt (összesen 40 dkg)
A tésztát vékony lappá nyújtottam, és kibéleltem vele egy kerek sütőformát. A csirkemellet apró kockákra vágtam, és a fűszerekkel megpirítottam az olajban, majd pár percig párolta a tejföllel. Amikor megpuhult, hozzákevertem a sajtokat, de csak addig, amíg masszává nem állt össze. Forró, sós vízbe dobtam a rózsáira szedett brokkolit, öt percig főztem, lecsepegtettem, és a sajtos masszába kevertem.
A masszával megtöltöttem a tésztát, és a tetejét is befedtem tésztadarabokkal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt sütöttem szép pirosra. Rukola salátával ettük. brokkoli+tésztában
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Beh jó, el fogom készíteni a lányomnak biztos nagyon fog ízleni, persze nekünk is :).Judit.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!