Fűszer és Lélek

Furcsa

Lángos, fasírt, és aranygaluska a McDonalds-ban. Furcsa.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hettie says:

    A mekiben biztos nem magyaros izekre fogok vagyni 🙂 Az itteni (Skocia) Burger Kingnek viszont iszonyatos jo huzasa volt, mikor elkezdte az Angus burgert arulni. Nincs is annal finomabb es csaszarzsomleszeru a zsomleje, ami szinten nagyon finom.(az Angus egy skociai tajegyseg es egy ott nemesitett marhafajta is)

  2. kata says:

    Én nem tudom, hogy a mekiben miben sütnek, mert nagy ívben kerülöm, és az egész család:)Egyébként szerintem a legegészségesebb a tisztességesen, általam kisütött libazsír. No, annak aztán tényleg semmi szaga. Mondjuk nem testhájból:)

  3. Nem próbáltam újra :-)Nem hiszi senki, hogy a pálmaolaj rossz lenne szerintem, én is próbáltam, de nekem igenis van valami mellékíze. Olyan mekis :-)Csak nagyon furcsa leírva, hogy pálmaolajban sütött bundáskenyér.

  4. Mademoiselle says:

    És ez csak Magyarországon kapható? Kíváncsi lennék a lángos franszia átiratára.Tényleg Eszter, végülis próbálkoztál újabb adag hamburgerrel a pincédben?Egyszerűen még mindig nem fér a fejembe, hogy ellopták. Kész maffia.

  5. Ági, aki főz says:

    Ez olyan szürreális, hogy akár igaz is lehet… Lehet, hogy holnap megyek tesztelni?

  6. kata says:

    Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy a pálmamag csírájából sajtolt olaj valami ördögtől való gazság.Említett patás lelkén a hidrogénezés, vagyis a vegyi átalakítás szárad, amikor is a transzzsírsavak keletkeznek, és az olaj teljesen szilárd lesz.Egyébként a palmaolaj nyomokban sem tartalmaz semmi káros anyagot, csak a csúszáspontja magasabb mint a napraforgó olajé. A sütés benne szagtalan, és fele annyiba kerül. Én ún. mélysütésre évek óta használom.

  7. Mindennapi Manna says:

    Mirelle: családban marad:) De igen, ez annyira perverz, de legalábbis furcsa, hogy megér egy próbát.

  8. Thomas says:

    Ez valami fake, vagy komoly?Na mindjárt utána is kutatok…

  9. Ó, nálam a mekdonáldsznak már hagyománya van.Sugárzó hamburgerMax, a bundáskenyér eddig is nagyon gyanús volt, de a pálmazsírban sütött kenyér annyira rosszul hangzik, hogy a hideg is kirázott tőle.

  10. Hobbiszakács says:

    Diplomáciai zűrt sejtek: Miótamagyarasvédfasírt!?He?:-)))Az akció kísérlet kiút keresésére a globalizációból. Máskülönben gratula a posztért: először látom a Mekdönci nevet gasztroblogban szerepelni. Ami elég nemszép tőlünk.:-)

  11. max says:

    Hajaj!! Jön a tepertőkrémes mcvalami csalamádéval és a rákóczi túrós táska:-)na azért megichlettük a mekis élelmes mérnököket, bár biztos vagyok benne hogy a bundás kenyér némi problémát okozott, pl. kisütni a pálmazsírban

  12. Mirelle says:

    Manna!A férjem a bevállalós. 😉

  13. Anonymous says:

    Somlóit is árulnak már régen, had ne mondjam, pont MO-n nem kéne árulni, ahol tudják milyen az igazi 🙂

  14. Mindennapi Manna says:

    Mirelle, te aztán bevállalós vagy! 🙂

  15. Anonymous says:

    Most olvasom a Stahl és Váncsa ajánlót a könyvedről. Nem semmi csaj vagy te, hallod? :)Jucus

  16. max says:

    Semmi baj a pálmazsírral, itt csak azokról beszélek akik gyomra egy kicsit érzékenyebb (pl. mint én, és jöhet mindenki, aki az utcai fánktól az epres jégkrémig visszabüfizi az aromát. olajat), az érezni fogja. Mi a gond a pálmazsírral, vagy inkább a technologiával. Aki sütött már otthol bundáskenyeret, az tudja hogy a lecseppenő tojás milyen hamar vágja agyon az olajat. Ez mekis közegben is így lesz, és ők nem fogják azt a 30-40-60 l pálmzsírt kidobni, hanem szépen leszűrik, és mehet tovább. Na itt a gond, mert az viszont biztosan mély nyomot fog hagyni a zsírban. A másik gondom az hogy nem bírom elképzelni, hogy a csúszkálósfeketecipőscsíkosinges mekis csúcsdolgozó frissen felvert tojásba forgatja az egyen négyzetesre szabott “kenyeret”:-)

  17. nemisbéka says:

    Az a ti problémátok, hogy teljesen rossz a viszonyítási alapotok :). Hát hiszen megmondják ők az őszintét nagybetűkkel: “Magyaros Ízek, ahogy mi készítjük” :)). Innentől kezdve nincs miért reklamálni :).

  18. Anonymous says:

    Most megettem a magyaros cuccokat a mekiben . Csirkés szendvics és lángos. Borzasztó. Komolyan fájdalamas.medvedr

  19. Anonymous says:

    Hogy ne csak a mekit említsük: szerintem a bolti aranygaluska a borzalmas diópótlóval legalább olyan rossz, mint bármi a mekiben.Szerintem a minta kalocsai, de abszolút igazad van PappitoMedvedr

  20. Házisárkány says:

    :-IA mekibe csak néha ugrom be kávéért,vagy ha már tényleg nem ettem semmit aznap a munka hevében és más nincs a közelben.Ugyan azzal a lendülettel a természetet meghazudtolva gyorsúl fel a periszrathikám:DDDD!Jobb mint a méregtelenítő nap!Legközelebb veszek ilyen magyar menüt és talán egy hétvégén is kitart!

  21. Krisztián, remélem az elfeledett ötletek között a fiókban 🙂

  22. Krisztián says:

    és hol marad a McGulyás??? 🙂

  23. lucy says:

    Skóciában láttam egyszer, hogy magyar hetek vannak a McDonalds-ban. Akkor kihagytuk. A plakátokon biztos, hogy nem volt semmilyen népi motívum. Lehet, hogy csak nekünk kell némi matyó minta ahhoz, hogy ha feltámad bennünk a vágy egy kis tejfölös lángosra, akkor a meki jusson eszünkbe?

  24. endivia says:

    Eszter, amúgy is elképzeltem volna, de hogy még így körül is írtad… az a rettenet zsemle zsírral megkenve… fúúúj. akarom mondani, kár a zsírért.

  25. Pappito says:

    Hát, hogy pálmaolajban sütnek-e vagy sem, azt nem tudom, itt a zátonyon mindenhol ki van írva, hogy a tudomány egy fantasztikus csodáját, a szívbarát napraforgóolajat használják a gyorséttermekben.Ahol nem, ott canolát, szerintem a repce még mellékízűbb, mint bármi. Én alavetően pártolom, hogy legyen lokálmenü is, majd kiderül hogy fogy, ellenben a marketingest fel kell akasztani, aki még mindig a matyómintánál (elnézést a néprajzosoktól) tart magyaros kaja vonatkozásban. Folyton hisztizünk, ha a küffődi csak annyit tud, hogy tschikósch-gulasch-gémeschkút, de mi magunk is ezt az álnépies baromságot nyomjuk – saját magunknak. Rémijesztő. Tényleg semmi más motívum vagy vizuális eszköz nincs arra, hogy a magyar kaját elhelyezzük a világban? Szánalmas.

  26. Anonymous says:

    Kat, a libák nevében köszönöm!MedvedrUi: Ha bejelölöm a név/URl cím opciót nem tudo megjegyzést küldeni. Ki vagyok tiltva? 🙂

  27. Zsírosdeszka:fél hamburger, zsírral megkenve, a teteje azzal a seízű hagymakockával megszórva, ami a hamburgerben van.Paprikáskrumpli:olyan kis átlátszó műanyag pixisben, mint amiben az aranygaluska van a képen. Nyami…

  28. Balzsam says:

    Ebből a kínálatból már csak a zsírosdeszka hiányzik lilahagymával… vagy a paprikáskrumpli…és most ráz a hideg, pedig mindkettőt imádom.

  29. "saját levében" says:

    Fel barátim, bloggerok! Irány a Meki! Azt állítja egy ismerősöm, hogy Ausztriában egy kis falusi Mekiben reggelire házi zsemlét adnak 200%-os házi tejjel és vajjal. De lehet hogy csak valami frencsájz-csaló lapul a hegyekben.

  30. Mirelle says:

    Nem csak furcsa: rossz is. ;)Legalább is a lángos igen gyenge, a rá való krémről nem is beszélve. (iszonyat mű íze van)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!