Fűszer és Lélek

Tokajiban főtt körte

h-körte
Azt hiszem, ünnepnapokon érdemes aszút használni, de egy egyszerű hétköznap nekem egy kevés szamorodni is megtette, sőt. Négy körtét szerettem volna eredetileg elkészíteni, de az egy literes kis lábosomba csak három fért be állítva, az attól nagyobb edénybe pedig legalább két üveg szamorodnit önthettem volna, és az azért mégsem járja 🙂
Tegnap Dávid beteg volt, ezért aztán két programunk is elmaradt, úgyhogy vigasznak szántam estére, meg is vigasztalódtunk, ma már sokkal jobbkedvűen ébredtem.
Hozzávalók:
3 egészséges körte
4 dl édes szamorodni
1/2 rúd vanília
1/2 narancs héja
sáfrány
dió
A körtéket megpucoltam úgy, hogy a száruk rajtuk maradjon. Egy kis lábosba tettem, és felöntöttem a borral. Beletettem a félbevágott vanília rudat és a narancshéjat.
15 percig nagyon alacsony lángon gyöngyöztettem, majd elzártam a lángot. Csak ekkor szórtam hozzá a sáfrányt. Tálalásnál a bort ráöntöttem a körtére, és megszórtam száraz serpenyőben megpirított dióval.
Márványsajtos tésztát ettünk vacsorára, és utána ez a körte maga a tökély volt, nagyon jól illettek egymáshoz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!