Fűszer és Lélek

Pécs a kulturális főváros

h-pécs

Nem hiába lesz Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa! Budapest után (ahol kétmillióan laknak) Pécsett olvasnak a legtöbb verset Magyarországon (pedig mindössze 162.000 ember lakja).
Éppen ezért a Rubophen Versíró Verseny nevezési turnéja 2008. szeptember 4-én csütörtökön 16.30-kor
Pécsre érkezik. Programok a Színház téren lesznek megtartva:
A TÁP Színház bemutatja:
“Tajtékos ég és hagymaszag”
(Radnóti versek alapján)
Fellépők: Balla Eszter és Máthé Zsolt
Rendező: Máthé Zsolt
Zene: Nyitrai László
“Add ide a rudadat, Dodó”
(kortárs szerzők versei alapján)
Fellépők: Fodor Annamária, Czapkó Antal és Adorjáni Bálint
Rendező: Pelsőczy Réka
Az eltelt egy hónapban, mióta a site üzemel, több mint 1160 költő regisztrált, és több mint 5150 verset küldtek be a versenyre. Ez azt jelenti, hogy a XXI. században is szükségük van az embereknek versekre, kulturára! A turné egyébként 13-án érkezik Budapestre, szombaton 14 órakkor kezd majd a Városháza parkjában a Deák térnél, de azt majd külön jelzem.
Szeretettel várunk minden költőt és versolvasót!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Malvina says:

  “Kaptak egy lehetőséget és módszeresen baltázzák el.”Na, zakson! családban /pontosabban, országban/ marad! Csak körül kell nézni az egész országban: mindenki kezében egy balta, pedig már fa sincsen, amibe bele lehetne vágni! ::(((

 2. Anna says:

  Határozottan nem értek egyet Pécs elnyert címével. Pécsen (szándékosan nem Pécsettezek)végeztem a főiskolát. Turisztikát szakirányként tanultam, sokat mászkáltunk a témában. Pécs nekem akkor is szerelem marad, ha nem lesz az, de ennek ellenére sem érdemlik meg a címet, mivel egy töketlen banda. Kaptak egy lehetőséget és módszeresen baltázzák el.

 3. vmistvan kukac hotmail.com says:

  igggen :)a szonett című versem pont egy pécsi lánynak írtam 🙂 szereti a verseket 😀

 4. mateo says:

  mindenképp menjetek el az új susogóba…alul ebédelni is jó, fölül egy vacsora…

 5. Malvina says:

  Én azért adok nagy esélyt a trendváltásnak, mert amennyiben az emberek élve akarnak maradni, kénytelenek lesznek lassítani, visszatérni onnan , ahová elidegenedtek önmaguktól. Ennek már ma is elég sok jele mutatkozik. Pl. a különböző hagyományokhoz való visszafordulás, a párkapcsolatok egyre jellemzőbb stabilizálódása már a legfiatalabbak körében is, az energiaválság kapcsán beindult élhetőbb életre való törekvések, stb.

 6. Anonymous says:

  Tudtommal a beruházások az utóbbi évek hazai szokásaihoz híven sehol sem állnak, szóval én sem fogadnék rá, hogy az lesz-e. A hazai jelölést egyértelműen politikai okok miatt kapta.Üdv: T

 7. Legyen! Már ha elkészül az autópálya. Mondjuk én Egernek is odaadtam volna a címet, de nem engem kérdeztek 🙂

 8. nemisbéka says:

  Azért várjuk ki, hogy tényleg az lesz-e…

 9. Malvina says:

  Szerintem a mai világban még az is kedvez a versírásnak, – olvasásnak, ami rossz benne. Mármint a világban. Nevezetesen, hogy ennyire felgyorsult az idő, nagy a rohanás. Ezért van az is, hogy a nagyregények, de már a kisregények is kimentek a “divatból”. Maradt a novella, az esszé és a versek. És még ezekből is a is a rövidebbek. Viszont a jövő-dosszié írók azt mondják, hogy előbb vagy utóbb, de megfordul ez a trend, és akkor már más trend lesz a trendi. :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!