Fűszer és Lélek

Cookie avagy csokis keksz


Megjöttem. Ez egy kicsit kiborított, enyhe depresszió vett rajtam erőt, megfájdult a fogam, lehet, hogy ki kell vésni, és össze van nőve a gyökere a mellette lévővel. 60 perc alatt jutottam el Angyalföldről Újbudára, ami 200-as vérnyomást eredményezett, főleg egy olyan hely után, ahol 20 autó megy el a főutcán hétköznaponként. Ó drága Hegyalja!
Megpróbálom összekapni magam, mert nagyon sok a munkám, csomó dolgot kell csinálni mostanában. Az ovi állítólag nem fog szeptember elsején kinyitni, mert nincs kész a renoválás… Jaaaj, imádlak Budapest! Imádlak?
Sokkal jobb receptekkel készülök, mint ez az egyszerű süti, de most hirtelen ezt tudom előrántani a kalapból. Még elutazás előtt sütöttem, falták a gyerekek.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 ek kakaópor
1 csipet só
1 tk. sütőpor
25 dkg étcsokoládé (vagy 10 dkg tejcsoki, és 15 dkg étcsoki)
20 dkg puha vaj
2 tojás
25 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kk fahéj
A csokit apró darabokra vágtam egy vágódeszkán, nagy kést használva, mint a petrezselymet. A tojást habosra kevertem a vajjal, majd beleszórtam a cukrot. A lisztet eldolgoztam a sütőporral és a fahéjjal, kakaóval, beleszórtam a csokit. Sóztam, és összedolgoztam a vajas masszával. Kanállal sütőpapírra szedtem, jó sok helyet hagyva köztük, és figyelve az azonos mennyiségekre, mert különben nem egyszerre sül meg, és különböző méretű lesz. Az első cookie-t egy körberajzolt kispohárra kanalaztam, az volt az etalon, ahhoz hasonlót igyekeztem gyártani a továbbiakban is. Lehet, hogy csak nekem fontos a viszonylagos egyformaság, de bevallom, még így is lett elég rendesen eltérés közöttük, ezek a legegyformábbak a képen.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt sült meg.
Mostanában ezt esszük egyébként szombat reggelenként, mert kaptam 10 tábla lejárt szavatosságú, mégis tökéletes minőségű kóser csokoládét, gyorasan el kell használnom.

A Sesame tm. fotója

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. imma says:

    én most sütöm, az első adag kész is, és nagyon finom lett! köszi a receptet!

  2. kerdezoskodo says:

    Akik megsütötték már, azoktól kérdezném, hogy kell-e bele valami, hogy még véletlenül se száradjon ki úgy, mint a boltiak, vagy elég a sütésnél odafigyelni?

  3. PerlaH says:

    Jó újra “látni”!!!Bár megértem amit érzel, és hasonló fogfájós/depressziós iskolakezdés előtt állok! :)ÜdvözlettelBea

  4. zsuzska says:

    Mar hianyoztal.Csokis keksz is jo. Hajajj, de meg mennyire…

  5. Anonymous says:

    Már nagyon vártalak, amíg nyaraltál nem is főztem szinte. Írnék neked kóser témában egy magánlevelet, ha nem zavar, segítségedet szeretném kérni néhány dologban.Heni

  6. Panna says:

    Lenne egy kérdésem, bár gasztroblogban ez lehet hogy szentségtörés:Mikor vajat írsz a receptben, mindig vajat is használsz, vagy lehet kockamargarin is?Köszönöm!

  7. Heni, írj nyugodtan, akár kóser témában is :-)Lányok köszi!Panna, én valóban vajat használok, sokkal jobban szeretem, de szerintem a kocka ráma is megteszi, annak is elég magas a zsírtartalma.

  8. hodográf says:

    Szia, már hiányoztál 🙂

  9. Krisztián says:

    Csokis keksz a legjobb! 🙂

  10. loislane says:

    hello, Friendóóóó, itt is.:) Azaz FriendóKK, hiszen látom, itt van Krisz is, és máris drága oreojáról fantáziál.:)))

  11. Krisztián says:

    Hello Cindy! 🙂 jaja Oreo, nemrég begyűrtem két dobozzal, de ezt a fajta csokis kekszet is szeretem finya tejecskével!

  12. loislane says:

    Na és mi a helyzet a diettel? Feladtad, vaze?

  13. Krisztián says:

    Persze, azt nem nekem találták ki! 🙂

  14. vica says:

    hmm.. és a kép! Eszter, ez az egyik legjobb képed!! (bár, azt hiszem, hogy mindegyiknél valami hasonlót gondolok!:)

  15. Anonymous says:

    köszönöm, ez tényleg nagyon jó!Négynaponta sütöm, és hogy ne legyen mindíg ugyanolyan tettem bele vagy diót, vagy mazsolát!Anett


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!